Mislim da je ideja kao takva vrlo dobra i trebala bi aktivirati članove na kreiranje kvalitetni(ji)h topica na forumu. Svojevremeno sam to htio predložiti Filipu, ali nismo se uspjeli dogovoriti oko nekih stvari, manje bitno, idemo na poantu.
Ono što me brine kod cijelog natječaja su uslovi i uvjeti prema kojima će se nagrade dodjeljivati. Prije svega, granica od 50 lajkova je promašena, mislim da će se jako teško taj cilj dostić. Točnije, smeta me i što je to jedini način ocjenjivanja topica, samo taj broj lajkova u prvom postu nije mjerilo (samo moje mišljenje).
Primjera radi, jedan od novijih topica te vrste je ovaj, po meni jedan super tutorijal koji je izazvao velik interes, autor je vrlo ažuran, pomaže, odgovara i svakako bi trebao biti u konkurenciji za osvajanje neke od nagrada, a po meni je trenutno i favorit. No zbog uvjeta od 50 lajkova on ne ulazi uopče u konkurenciju, a upitno je hoće li ikad iti jedan topic dostić tu brojku.
Ono što bi bilo fer po mom mišljenju jest da se uvede više načina vrednovanja nekog topica. Imao sam već razrađen sustav glasanja, ali kako nisam imao vremena za pisanje sam zaboravio i dat ću neki vrlo sličan, a on glasi ovako; svi topici koji ulaze u natječaj se boduju na tri (ili više) načina:
- a) 10 bodova topic s najviše lajkova u prvom postu, 9 drugi po redu, 8 treći po redu, 7 četvrti po redu, etc. Znači to može ostat, ali ne treba imat ograničenje u broju lajkova.
- b) 10 bodova topic s najvišim prosjekom lajkova po postu (ukupan broj lajkova u temi / broj postova), 9 drugi po redu, 8… Ovo možda i nije nužno, a možda se mogu računat i samo postovi autora teme (što će dati uvid koliko se trudi i oko drugih postova u temi)…
- c) Žiri sastavljen od 3-5 člana, koje bi birali svi članovi foruma, a to bi recimo bili steel + apazinjan + 1-3 iskusnijih ljudi s foruma (npr. gambo, tsereg, trnac, etc. neko aktivniji), te bi isti oni davali glasove od 10 pa do 1 svakom topicu, kao na euroviziji. Svakako, uzet one aktivnije.
- d) Imao sam neku bolju ideju za još jedan izvor glasovanja, ali se sada ne mogu sjetit, a bilo je pravo dobro smišljeno, možda se naknadno sjetim, a možda i vi nešto predložite.
Malo je sada sve ovo nezgodno jer je natječaj već počeo, možda je trebalo prije nego počne postavit dogovorene uvjete (dogovoriti ih svi međusobno), možda bi i to utjecalo na interes članova u sudjelovanju. Svakako, morao sam ovo napisat, dići ovu raspravu malo, a hoće li sve ovo ostat mrtvo slovo na forumu ili neće, ostaje nam za vidjeti. Živjeli!