1and1.com Ne žele mi dopustiti da obnovim domene koje istječu za 7 dana

Hocu, sad cu im poslati mail.

Ništa na žalost od njih,

Postovani,

Registracija .com domena nije u nadleznosti CARNeta. Predlazemo da se, ukoliko sumnjate na kriminalne radnje navedene stranice, obratite policiji.

Za sve dodatne upite vezane uz CARNetove servise i usluge i dalje Vam stojimo na raspolaganju putem besplatnog broja telefona 0800 227 638 ili putem elektronicke poste na adresi [email protected] svakim danom od 8 do 22 sata.

Srdacan pozdrav

Carnet je nadlezan za .hr domenski prostor, za ostalo nema ovlasti.

Enom je majka :wink:

Zašto ne kontaktiraš ICANN direktno? Ako nema na stranicama njihovim nekog maila baci im poruku na Facebook (to mi je često praksa kada trebam veće kompanije, pa me oni usmjere koga da kontaktiram). Još jedan mail baci CARNetu, da ti pomognu u svojstvu članstva/suradnje s ICANN-om. Bar neka ti daju neki kontakt. Ništa ne košta.

U konačnici, kupi nešto kredita za skype i zovi ih. Ja ne bi odustao ako ijedan sajt zarađuje.

Ne mogu editirat post, to su valjda mjenjali na forumu, pa će morat bit drugi post.

Zainteresirala me tema pa sam išao dodatno istraživati. Domene ti i dalje imaju status “OK” prema ICANN-u, a status OK vrlo je jasan: “This is the standard status for a domain, meaning it has no pending operations or prohibitions.

Ono što sam također pročitao jest da ICANN svakom registru dozvoljava da sam kreira uvjete za produženja domene, ali kada ista istekne (to je onih 30 dana koje većina nudi, taj period može biti do 45 dana i to mogu regulirat od registra do registra). Oni ti sada zapravo trebaju omogućit čak i transfer domene. Probaj i na tu kartu igrat - pošalji im mail tipa otključajte mi domenu i pošaljite mi security key da napravim transfer. Možda ti pošalju?

Ne bi bilo loše da pogledaš mailove i vidiš što ti piše, do kada ti je dospiješe plaćanja. Samo platiš račun i tražiš da produže domenu? Pogledaj šta piše, pa ćeš bolje procjenit.

Svakako, svaki registar, uključujući i 1and1, mora se pridržavat UDRP-a. Baci poruku ICANN-u na bilo koji način, Facebook mi prvi pada na pamet, dođi do njihovog kontakta i nešto ćeš morat moć riješit. Nemoj čekat da domene isteknu.

EDIT: Baci poruku Kinezu, njegov mail sam jedino našo, možda te proslijedi nekome…

[email protected]

EDIT: Evo i kontakt forme

Eto, sretno :slight_smile:

Ja sam danas pokrenuo proces transfera jedne domene kod domaćeg Avalon-a. Javim kasnije kako je prošlo. Inače do sada, kako sam već pisao nisam imao nekih većih problema s njima. U dva navrata su naplatili produženje kad nije trebalo :slight_smile: ali moram priznati da su nakon reagiranja uredno vratili novac na PayPal. Sad ću vidjeti kakvi su kad se radi o transferu domena pa se javim s povratnom informacijom.

Nećeš imati problema kod prebacivanja kada je domena u panelu. U moj slučaju domena nema u panelu da bi ih mogao prebaciti a aktivne su. Ne žele mi dopustiti da platim navodni dug da bi mi vratili domene jer što ga kasnije platim to su kamate veće a i čekaju da domene isteknu tako da moram platiti još godinu za 4 domene + kamate.
Ne mogu ništa, bespomoćan sam, obratio sam se na 10 strana svi samo ignoriraju.

Jesi ih probao zvati s skypeom? Lupis 10 eura na skype i zoves ih. U tvojem slucaju ces svakako iamt neke troskove pa sad vidi jel se isplati trositi novac na te domene, ako da onda probaj vidjet da ih nazoves ako su ti tako rekli, ali koristi skype da te nebi ovi nasi lesinari iz telekoma jos bolje oprali.

Jesam, kažu isto što i preko maila, da su moj zahtjev poslali na odjeli na naplatu, ignoriraju. To je bilo prije 10 dana, domene istječu sutra, ne mogu ih više ni transferirati. Ignoriraju čekaju datum isteka domena.

Nije stvar ni u tome trebaju li mi domene ili ne, ako ih ne platim do sutra onda mi raste dug, ja želim zatvoriti dug i vratiti domene. Zna se što slijedi nako toga, zovu one agencije za naplatu, ako ignoriraš onda još bolje, za par godine će dug biti x10 pa će opet zvati.

Na mail više niti ne odgovaraju, ima 10 dana.

A jel taj dug pravedan? Kako je uopce nastao dug?

Dug je 78$ za 4 domene koje su trebale biti 1$.
Kako da to komu dokažem, nikako, zato sam odustao od toga i odlučio platiti dug, sada to nije sporno.
Ovo što mi ne dozvoljavaju da platim dug i što odugovlače da dug bude za par dana dvostruko veći je kriminal nad kriminalima a ja sam bespomočan. Molim ih 10 dana da mi skinu novac sa kreditne kartice koju sam napunio radi njih i ubacio je u panel ili ih molim da mi daju paypal račun da im pošaljem novac. Neće mi odgovore, čak sam ih zvao telefonski i molio ih paypal adresu da mi daju da im pošaljem novac. Neće daju, kažu samo da je moj slučaj proslijeđen na drugi odjel.

Koji to odjel treba i procedura od 10 dana da mi skinu iznos sa računa ili prime paypal uplatu što imaju u poslovanju. ICANN mi kaže da oni ne ulaze u uvjete naplata privatnih registara, Carnet da oni nemaju veze sa .com domenama, što mi ostaje, da odem na policiju, mogu misliti što bi mi oni rekli, da sam retardiran.

Što ako i za godinu dana ne dozvole da platim i taj dvostruki dok, onda će biti četevostruki, može tako i 10 godina proći jer oni ovako mogu što žele, jednostavno ne daju mi da riješim dug niti da ugasim domene niti odgovaraju na email.

očito nisi čitao pod kojim uvjetima ti daju 4 domene za dolar, a inaće vrijede 78 dolara.
jbg, svaka škola se plaća, pa si sad naučio nešto novo. ubuduće nećeš imati posla sa tim registrarom i gotovo, a ako ti te domene trebaju i sajtovi na njima ti donose novac onda plati i nakon toga odmah napravi transfer bez obzira što će domene biti valjane sljedećih godinu dana.

Jesi ti pročitao ijedan post koji sam napisao u ovoj temi? Da platim domene, kako molim te? 3 dana pišem da je problem u tome što mi ne daju da platim dug a svaka 3 mjeseca mi šalju račun za zakasninu.

Verovatno ima neka financijska kontrola poslovanja u toj zemlji raspitaj se kome oni polazu racune

pročitao sam sve od početka, ali koliko sam shvatio sad kad ti domena istekne oni će ti dopustiti da platiš, al vjerojatno nešto više od spomenutih 78 dolara, što je svakako lopovluk, ali opet, ako ti te domene trebaju i sajtovi na njima donose novac onda plati i transferiraj.

Sad mene zanima gdje su odvjetnički uredi u ovom slučaju? A uzmeš jednu fotku, okačiš i eto ih odma sa ciframa od par tisuća €.

Da se razumijemo, ne opravdavam ni ovo drugo, ali gdje je pravda za malog čovjeka? U oba slučaja puše maleni ljudi… Jedan je u pravu a drugi nije, ali fora je u tome što se kod jednog mogu izvući velike odštete a kod drugog ne…

Nece nesto vise nego 78+78 + jos neke kamate jer je iznos veci.

ovo je svakako lopovluk, al bojim se da im to negdje piše sitnim slovima u njihovim uvjetima pod kojima daju domenu za dolar, a inače je domena 15 dolara, pa je onda potpuno logično da treba dobro proučiti pod kojim uvjetima i zašto daju gotovo besplatno domenu. imam dosta godina i naučio sam do sada da je ono “besplatno” uvijek najskuplje. vjerojatno ima neka ustanova kojoj se možeš obratiti i prijaviti očiti lopovluk, ali nisam siguran da ćeš uspjeti išta bez ovog masnog plaćanja. prouči još jednom dobro njihova pravila pod kojiam su ti dali domene, negdje se sigurno krije neka caka.

Ako je netko sinoć bio na njihovom sajtu, info domene su koštale 0,00$ dakle besplatno a .com 0,99$ samo da nahvataju žrtava. Nakon par sati što tako drže maknu.