Neko da koristi 1&1

Ako ima neko da koristi 1&1 imao bih par pitanja. Naime, kada sam se registrovao prihvatio sam nekakav merchant od Paypala. Sada sam kupio domenu, a na Paypalu ne vidim nikakvu transakciju. Da li ovo njima dozvoljava da mi naplate sta zele i kada god zele, pa jos bez mog znanja?

Prevare,
makni ih sa paypala i zaboravi tu domenu, kupi novu, pokušaj zagasiti acc kod njih. Imat ćeš problema nakon godinu dana sa njima.



O kojoj domeni se radi com - online i td,… i dali je to njemacka podrska ili engleska od 1&1…

Com, kako da vidim koja je podrska
@bugi gdje ja to mogu pronaci na paypalu? I sta da radim sa ovom domenom sto sada imam

Moja greska u potpunosti trebao sam se informisati prvo, a ne potrcati za domenom od 1$ za prvu godinu…

Pa ako je 1und1.com onda je engleska ako je 1und1.de onda je njemacka tu bi ti mogao pomoc ja bi ih nazvao,
ako je domena 1 godinu 1 dolar onda je normalno daje sljedecu puna cijena.

To sto si prihvatio je cisto normalna stvar. Tako rade svi. No ti moras zanti da si se skompao sa scamerima. Neznam sta ne koristitie google, pa internet je pun informacija kako ova kompanija vara i zajebava svoje klijente.

1&1.com

Ma nije to sporno nego se bojim da ne bude nekih prikrivenih troskova koje ja necu vidjeti, pa ostato zaprepasten kada dodje izvjestaj iz banke. Osim toga ni ove 1$ transakcije nema na Paypalu

@dadaas eh internete na sta si spao kada su ovakve stvari moguce u 2016oj :frowning:

Pa prvi put cujem da meni neki hosting odbija sam sa PayPal ja uvijek sve sam uplacivam…
Dali ti stoji u Panelu sad daje domena Placena ili je na Cekanju? Ukoliko ti odbija sa kartice traje i do 5 dana…

E ne znam to, mislim da je finalizirana transakcija jer sam mogao promijeniti i nameservere. Provjerim veceras pa javim. Zato i kazem da mi je cudno stigao mi je mail da je finalizirano a na Paypalu nema nista.

Uplate preko paypala mi idu direkt sa kartice…

Ako ide preko kartice traje i do 5 dana… dok prvo paypal povuce novce s kartice…

Pa dobro, ali isto treba da povuce novce i kada placam na ebayu pa opet bude instant payment…

Takoder imam problema snjima,registrirao domenu u 12 mjesecu kad je bila akcija i stalno mi odbijalo ne prihvaca transakciju prije 3mjeseca probam na drugom hostingu regat tu domenu i vidim zauzeta, ukucam whois… I sve moji podatci, e sad problem je sta ja od njih nisam dobio nikakav mail,podatke za login niti ista.Probao ih kontaktirat na fejsu prvo me salju na1&1 hostinger ok posaljem tamo on me salje nazad na offical site… Eh nakon rasprave snjim on ne zna sta da radi on ne razumije i uvjerava me da sam dobio mail…i sad ni sam nisam pametan sta raditii… Zelim prekinuti tu domenu da mi se ne reaktivira sad u 12mjesecu opet…

Postoji li neki link za prijavu ovoga na ICANN? Mora biti nešto, ovo je kolektivna pljačka, samo na ovom forumu postoje deseci oštećenih.

https://www.icann.org/compliance/complaint

P.S
Meni su 3 domene propale kod 1&1, to je najveci shit od provajdera koji postoji, plus ti za svaku sitnicu naplacuju sve zivo… Zbog ove 2 domene me bas i nije ono briga, ali imao sam jednu dobru domenu pr5, gore blog bio, i sve otislo u racku, isto mi nisu dali produzit domen, i na kraju su mi suspendovali akaunt, i doslo mi nekih 65 eura troskova dodatnih, ono wtf… Poslije toga ja im prijetio advokatom, nakon 2 dana mi je stiglo pismo od neke Inkasso firme, koja za njih nabavlja novac, i jos od te firme nekih 24 eura doplatit je bilo kao dodatnih troskova, odmah su okrenuli cijelu pricu protiv mene sa agresivnim postupkom… Na kraju sam im sve platio, i vise nikad kod njih. pa lipo da nude domene 10 godina za 1 cent…

Ala.

Pa meni se na Paypalu jos ne pojavljuje nikakva transakcija a domena uveliko aktivna … Boga pitaj sta su mi sve naplatili…

dakle, platit kod naših registrara pa i skuplje ali si siguran zato, doduše moje dvije domene su na dynadot-u…

Nema nas nijedan registrar ICANN dozvolu i da je samostalan, sve su to reselleri od enoma i godaddya (wildwestdomains).

Nece ti oni to skinuti. Evo meni su nakon prijetnji da cu objaviti na protalima i forumima kako su mi ukrali domenu, produzili “besplatno” na godinu dana domen. Udjem na acc kad ima 2$ da platim nesto i naravno ne moze da se plati isto kao i tebi.

Ma ja se samo bojim neke iznenadne naplate xD

Meni bi to bio alarm za uzbunu. Dovoljno da odem kod drugih.