Neko da mi objasni sta su backlinkovi

Kao sto sam vec rekla ne razumem se bas puno u SEO i sve te stvari, ali bih htela da naucim. Moje pitanje je sta su Backlinkovi, cemu oni sluze, kako da ih postavim na svoj blogger ? Molim da mi neko objasni uprosteno , sta je to i kako se pravi i da naglasim da me posebno interesuje za adult blogger. Hwala :smirk:

Backlinkovi su sajtovi sa kojih je linkovan tvoj sajt, npr ako ti imas sajt balawaklinka.com a ja imam sajt pornici.com, ja svog sajta pornici.com linkujem iz nekog posta/teksta/artikla ka tvom sajtu balawaklinka.com i sto vise takvih linkova imas tvoj sajt je jaci u pretrazi to jest na guglu, sad ti linkovi mogu biti sa ostalih sajtova slicnih tvome a mogu i sa foruma, bitno je samo da dolaze sa relevantnih sajtova to jest da ne bude tvoj adult sajt linkovan sa sajta za proizvodnju zastitnih maski za disanje ili sajta koji pise u automobilskim gumama.

Znaci tvoje ciljno trziste su adult forumi, sexy shopovi, adult blogovi, sajtovi za dating.
Sa tih sajtova treba da trazis backlinkove sad, backlink nije tako lako dobiti besplatno jedan nacin je da platis da te neko linkuje, drugi nacin je da razmenis linkove on tebi da link sa svog sajta ti njemu sa tvog, treci nacin je da izgradis prijateljske odnose sa vlasnikom nekog jaceg sajta pa ti ucini uslugu, doduse sa foruma mozes naravno graditi besplatne linkove ali oni ne pomazu toliko.

Vidim da ti pises erotske price pa mozes iskoristiti to za linkanje svog sajta, napises nekom erotsku pricu i u tekstu linkujes svoj sajt.

1 Like

Aha sada mi je mnogo jasnije, to je zapravo kao kada ja pisem neki erotski serijal, pa na kraju stavim… ako niste procitali prvi deo serijala kliknite ovde i onda stavim link do prvog dela, ja sam zapravo to vec radila ali nisam znala da je to to.

Hwala na objasnjenju Makice :kissing_heart:

Ti si radila interno linkovanje, to je drugo. Naravno i to je bitna stvar za sajt da su srodne teme ulonkovane. Makica ti je objasnio kako idu spoljni linkovi koji su bitan faktor kod rangiranja.

1 Like

Da da ja sam radila linkovanje na samom sajtu, a ovo nisam nikada radila jer sam u vecini slucajeva radila na sajtovima gde su vlasnici tih sajtova brinuli o tome, ja sam samo pisala i postavljala price i druge clanke, posto sada zelim da pokrenem neki svoj sajt ove teme me zanimaju.

Hwala i tebi Jeronimo034 na objasnjenju