Dakle, prije par dana zbog nevremena u mojoj ulici se bacio grom u kablosvku i ko god je imao nesto povezano tv i racunar sa kablovskom crklo mu je … dakle nije samo kod mene crklo vec u svih korisnika u krugu od 300m.
Sto sada ?
Korisnici su ostali bez opreme, tv ili racunara…
Došli mi dotični kući da zamjene modem ja ih pitam ko odgovara za nastalu štetu oni se brane sa “Nije to od nas ili Dokazi da je to od nas”…
Čitam ugovor kaže:“Ukoliko dođe do kvara na opremi od udara groma mi ne odgovaramo za nastalu stetu”. -oke, da se meni grom bacio u kucu i pocrkalo sve u kuci sto je ukljuceno ne bi rijeci im progovorio… Ali i to je nemoguce jer kuca ima gromobrane automatske osigurace…
Te pitam covjeka zasto mjenjate onda modeme besplatno ako u ugovoru piše da ne odgovarate za nastalu stetu ? …
Al nista covjek samo suti…
-
čitajući ugovor primjetim da su ugovor kopirali od neke slične firme ali ne iz BiH veci iz SRB sve na ekavicu
Šta sada raditi ?
Lokalni informativni portali su vecina u njihovom vlasnistvu ili su podplaceni od strane istih, i da zaboravih’ reci riječ je o Neon solucije sram ih i stid bilo , znam da prate ovaj forum i nek’ ih bude sramota