Netko mi klika adsense oglase

Mislim da mi je netko počeo klikati na adsense oglase po stranici jednom i dobijem danas upozorenje od adsensa nakon preko 7 godina koristenja, a da to nisam ja. Namjerno na svim svojim stranicama koristim adblocker. Da li netko ima neko rijesenje jos za ovakve stvari.

Tu je meni još veči problem jer sam primjetio da i meni skida puno vise para za oglasavanje jer i ja se oglasavam putem adwordsa

I ja nesto počinjem sumnjat da je vas dvojcu, trojcu neko platio da održavate ovaj forum živim tokom ljetne sezone. Što je jako lijepo ko god je to uradio.

Niti me netko plaća, a niti bi prihvatio takve ponude. Pitam ono što mi je potrebno i što me zanima, a nisam siguran ili ne znam. Meni je i ljeto radno tako da…

Držimo se mi teme. Da li se još netkome ovo dogaža mene zanima i ako da što ste poduzeli?

Koristi Microsoft Clarity.

1 Like

A kakvo si upozorenje dobio?

Sve mi je i dalje normalno nista se nije promjenilo jedino sto su skinuli s balansa 40+ eura

To što su ti smanjili broj oglasa je verovatno što ti poseta dolazi od nekih referal linkova za koje google smatra da su slabije kvalitetni.
To mogu biti facebook stranice, pojedini widgeti za razmenu saobraćaja, previše oglasa na stranicama sajta, i tako dalje…
Što se tiče klikova na oglas adsense ima razrađen sistem-Tako kada neko više puta klika na oglas ,tom tamo nekom počne da prikazuje smanjen broj oglasa ili jednostavno mu se ne prikazuju.

Nevažeči klikovi mogu nastati kada posetioc klikne na tvoj oglas a na oglas ni ne ode to jest on ga brzo zatvori ili ode na oglas/sajt i provede par sekundi te ga sistem registruje kao nevažeći

To što su tebi skinuli 40 eura je upravo ovo zadnje što sam ti pričao

1 Like

Posjeta mi je 90% google tj google.com i google.hr (konkretno na ovoj stranici) i 10% instagram, twitter, facebook etc.

Ne koristim nikakve gluposti za razmjenu prometa. To su meni gluposti mozda drugima nisu. :slight_smile: još da web koji ima svaki dan po 25-30k lupam sa tim ne pada mi na pamet previše sam se mučio oko SEO optimizacije i ulagao.

Imam doslovno dva adsense oglasa jer 70% prihoda ide od marketinga tj. oglašavanja drugih i to mi je bolja i isplativija opcija prodavati oglasni prostor.

Ja sam za da oni rade svoj posao i trebaju ali bi mi bila muka kad bi mi ukinuli acc zbog nekog debila kojem je eto dosadno u zivotu pa nema pametnije posla. Ne živim od adsense ali on mi dobro dodje da mi pokrije sve troškove godišnje + mi ostane dosta tako da dižem na godisnjem nivou novac.

Ako ti je promet s googlea toliko onda je to O.K. Možda da pogledaš da nemaš botova da ti posećuju sajt obično se u analitici prikažu u vidu 00:00 (minuta/sekundi poseta)

Možda upravo oni ti mogu (eventualno) praviti problem :thinking:zbog smanjivanja broja adsense oglasa.Jer u neku ruku oni su referali.
Nekad se znalo da ljudi postave nekakv link ka nekome (poput razmena banera) pa google adsense označi kao loš saobraćaj bez obzira koliko kvalitetan sajt bio.Jer smatra da je taj tamo sajt “loš”

Po mom mišljenju može biti 90% siguran da ljudi kliknu na oglas i onda brzo ga zatvore

Mozda je to ovo sto mi pise “NERASPOREDENO” 0,13% ili 1,117 korisnika u 30 dana

ne kontam ovo tvoje … :thinking:

Par mojih prijatelja je isto dobilo ograničenje posluživanja oglasa na adsensu od preko 8 godina starom računu. Iz vedra neba samo ograničenje. Da nije neki bug. Imam osjećaj da se sve raspada zadnjih mjeseci :thinking:

Ljudi shvatite da adsense to što radi “ograničenje posluživanja oglasa” na vaši sajtovima, radi da bi zaštito svoje advestere od uzalud trošenja njihovog novca uloženog u oglašavanje

Tako da ako se takvo nešto otkrije malo što možemo uraditi mi publisheri jedino eventualno ispraviti par greškica i to je to …Ostalo zavisi od google to jest adsensea