Niša turizam - iskustva

Htio bih se okušati u ovoj niši ali nemam nikakvog iskustva pa mi je svaki komentar dobrodošao.

Konkretno, zanima me ako netko ima iskustva sa prodajom oglasnog prostora iznajmljivačima. Npr napravim sajt amartmani-makarska.com i pokušavam prodati vlasnicima apartmana u Makarskoj unos svog apartmana. Naravno, ne bi nitko plaćao dok nema neka posjeta, ali prvo bi bilo besplatno pa bi za sljedeće ljeto pokušao to naplatiti. Imam neke ideje kako do posjete pa bi probao.

Ima li love u tome ili odustati prije nego sam krenuo?

Ima love, posto provizija uglavnom ide po rezervaciji, ljude nece nista kostati dodavanje apartmana na tvoju stranicu. Ukoliko prikupis posjetu i krenu rezervacije, dobro tebi dobro njima. Apartmana ima puno, nije vise ni jeftini, to je definitivno niche s puno love.
Sretno!

moze li mi neko reci prosječan cpc na adsensu na vasim domacim stranicama vezanim za turizam?

Ja sam mislio naplaćivat jedino vlasnicima apartmana unos, a to za rezervacije je vjerojatno puno kompliciranije, osim ako ne ubacim neki affiliate npr od booking-a.

Pretpostavljam da je bolji nego prosječan, ali da je i 0.1$ s obzirom da se ne radi o niši gdje možeš imati veliki broj posjeta, mislim da se ne može gradit biznis na tome, jedino dodatna zarada.

Primjer po meni uspješnog bloga za domaći turizam: www.chasingthedonkey.com

1 Like