Zdravo ljudi,
Zanima me ima li ovdje Node.js developera. U zadnje vrijeme sam se aktivno posvetio učenju istog zajedno sa MongoDB, Express i Angular. Koje resurse najviše koristite, i kakva su vam općenito iskustva?
Zdravo ljudi,
Zanima me ima li ovdje Node.js developera. U zadnje vrijeme sam se aktivno posvetio učenju istog zajedno sa MongoDB, Express i Angular. Koje resurse najviše koristite, i kakva su vam općenito iskustva?
Počeo sam učiti Angular. Malo je teže prebaciti se sa Jquery filozofije na MVC na kojoj je ovaj framework zasnovan. Radim po ovoj knjizi i svakom bi je preporučio:
Radim sa nodejs-om zadnjih par mjeseci aktivno. Razvijam endpointe za jednu ovecu aplikaciju (kupus razlicitih stackova, node se koristi za izradu REST api-a prema van). So far so good, cini mi se idealan za tako nesto.
Sta se Angulara tice, odradio san par svojih projektica u Angularu. I nije nesto na cemu zelim nastavit radit front end… Poprilicno je bloatan, i two way data binding se pretvori u nocnu moru kod kompliciranijih appova. Btw, baci oko na Angular 2.0. Puno toga ce se prominit u frameworku, i nece bit backward kompatibilan.
Resursi - sluzbena dokumentacija, source fileovi i naravno - pokusaj/pogreska.
Slažem se da Angular nije rješenje za sve zadatke. Mislim da će se dosta poboljšati priključivanjem Microsofta na njegovom razvoju. A jesi li probao raditi sa io.js? To je neki library nastao forkanjem Nodjs-a nakon što su se developeri koji rade na njemu posvađali pa je grupa njih napustila projekat i nastavila raditi samostalno.
Da. Iako citam da ce se io.js mozda mergat nazad u nodejs.
Bacite oko i na Backbone, dosta je slobodniji sta se tice logike i ne forsira neke svoje stvari pa ga je lako svugdje uklopiti.
Backbone je ok. Upravo ga koristim na jednom privatnom projekticu. Zgodno i jednostavno. Malo bi volio da su robusniji viewovi, ka u Marionetteu, ali ne da mi se requireat Marionette “samo” zbog toga.
Da li je neko koristio vue.js http://vuejs.org/ ?
Ako jeste moze li napisati svoj utisak o istom, da li je ok itd.
Ja koristim Angular. Da naglasim, ostale pojma nemam. Što se tiče Angulara, sve, ali baš sve što sam zamislio sam napravio. More dokumentacije i primjera. Od povezivanja i bindinga sa WEB Apijem pa do direktiva, rutanja…
Ako nekoga zanima nešto u vezi Angulara tu napišite pa odgovorim.
@leffe sto se tice nodejs frameworka, da li radis samo sa expressom, ili si probao jos nesto ?
Meni express djeluje sasvim ok, mada vidim da postoji i SailsJS, Hapi i sl.
Samo express, koji je defacto standard u industriji. Vecina drugih frameworka se temelji na expressu. Hapi ne doduse, al nisam ga probao.
Mladji brat od Laravela, ali za NodeJS Developere.
Ne znam ciji je brat ali ko se bavi Reactom…