Node.js, Express, Angular

Zdravo ljudi,

Zanima me ima li ovdje Node.js developera. U zadnje vrijeme sam se aktivno posvetio učenju istog zajedno sa MongoDB, Express i Angular. Koje resurse najviše koristite, i kakva su vam općenito iskustva?

Počeo sam učiti Angular. Malo je teže prebaciti se sa Jquery filozofije na MVC na kojoj je ovaj framework zasnovan. Radim po ovoj knjizi i svakom bi je preporučio:

Radim sa nodejs-om zadnjih par mjeseci aktivno. Razvijam endpointe za jednu ovecu aplikaciju (kupus razlicitih stackova, node se koristi za izradu REST api-a prema van). So far so good, cini mi se idealan za tako nesto.

Sta se Angulara tice, odradio san par svojih projektica u Angularu. I nije nesto na cemu zelim nastavit radit front end… Poprilicno je bloatan, i two way data binding se pretvori u nocnu moru kod kompliciranijih appova. Btw, baci oko na Angular 2.0. Puno toga ce se prominit u frameworku, i nece bit backward kompatibilan.

Resursi - sluzbena dokumentacija, source fileovi i naravno - pokusaj/pogreska. :slight_smile:

Slažem se da Angular nije rješenje za sve zadatke. Mislim da će se dosta poboljšati priključivanjem Microsofta na njegovom razvoju. A jesi li probao raditi sa io.js? To je neki library nastao forkanjem Nodjs-a nakon što su se developeri koji rade na njemu posvađali pa je grupa njih napustila projekat i nastavila raditi samostalno.

Da. Iako citam da ce se io.js mozda mergat nazad u nodejs.

Bacite oko i na Backbone, dosta je slobodniji sta se tice logike i ne forsira neke svoje stvari pa ga je lako svugdje uklopiti.

Backbone je ok. Upravo ga koristim na jednom privatnom projekticu. Zgodno i jednostavno. Malo bi volio da su robusniji viewovi, ka u Marionetteu, ali ne da mi se requireat Marionette “samo” zbog toga.

1 Like

Da li je neko koristio vue.js http://vuejs.org/ ?

Ako jeste moze li napisati svoj utisak o istom, da li je ok itd.

Ja koristim Angular. Da naglasim, ostale pojma nemam. Što se tiče Angulara, sve, ali baš sve što sam zamislio sam napravio. More dokumentacije i primjera. Od povezivanja i bindinga sa WEB Apijem pa do direktiva, rutanja…

Ako nekoga zanima nešto u vezi Angulara tu napišite pa odgovorim.

@leffe sto se tice nodejs frameworka, da li radis samo sa expressom, ili si probao jos nesto ?

Meni express djeluje sasvim ok, mada vidim da postoji i SailsJS, Hapi i sl.

Samo express, koji je defacto standard u industriji. Vecina drugih frameworka se temelji na expressu. Hapi ne doduse, al nisam ga probao.

1 Like

http://www.adonisjs.com/

Mladji brat od Laravela, ali za NodeJS Developere.

Ne znam ciji je brat ali ko se bavi Reactom…