Novi Pingvin 4 algoritam: kvalitet na svim jezicima u realnom vremenu

Gugl algoritmi analiziraju preko 200 jedinstvenih signala koji omogućavaju da se među prvima u ponudi pojavi ono što možda tražite. Ovi signali obuhvataju puno toga: specifične reči koje se pojavljuju na web sajtovima, ,svežina’’ sadržaja, vaša lokacija i Page Rank stranice. Jedan specifičan deo ovih algoritama naziva se Pingvin i prvi put se pojavio 2012 godine. Danas je doživeo svoje ažuriranje.
Nakon perioda razvoja i testiranja, sada lansiramo novi Pingvin algoritam na svim jezicima. Ovo su ključne izmene koje ćete uočiti, a koje su nam webmasteri postavili kao neke od najvažnijih zahteva:

Pingvin sada funkcioniše u realnom vremenu. Ranije je lista sajtova vezana za Pingvin bila periodično ažurirana u određeno vreme. Čim bi vebmaster u značajnoj meri unapredio svoj sajt i svoje prisustvo na internetu, mnogi Guglovi algoritmi bi to brzo uočili. Ali neki delovi algoritma, kao što je Pingvin radili bi to sporije. Sa ovom promenom, Pingvinovi podaci se iznova učitavaju u realnom vremenu, tako da će promene biti vidljive brže, što će, naravno, imati efekta ubrzo nakon što nanovo učitamo ili reindex-iramo stranicu. To takođe znači da u budućnosti nećemo komentarisati učitavanja stranica.
Pingvin je sada više granularan. Pingvin sada umanjuje spam tako što podešava rangiranje na osnovu spam signala pre nego što utiče na rangiranje čitavog sajta.

Izvor informacije: SeoExpert

Evo i na engleskom tekst: Penguin 4.0 is finally here, Google confirms https://searchenginewatch.com/2016/09/23/penguin-4-0-is-finally-here-google-confirms/

1 Like

Zmaci li ovo da ce nove stranice sa kvalitetnim radom da se lakse izindexiraju i probiju od stranica koje su stare i sobro kotirane ali sa losijim kvalitetom?
Ako je tako onda je to sansa za nove kalitetne projekte.

Sto bi sad to znacilo? Da je Pengvin aktivan non stop? I stzo to zanci real time? 1 dan? 1 sat, tjedan?

Kada se mogu vidjeti te promjene?

Znaci sitevi koji su imali problem i koji bi nahebali na sljedecem pengvin updejtu ce sada nahebati odmah?

vidljivo je navodno kad recrawla…za sad ne vidim bas nekih promjena na svojim sajtovima hm…vidjecemo za par dana

Razlika je ta što će spameri sada češće tj brže “padat”. Prije se do svakog updatea čekalo mjesecima, pa i godinama, skupljali su se podaci koji su radili velike promjene u rangiranjau. Za to vrijeme su spameri uživali plodove svoga rada. Mnogi su radili svoje projekte za period “od updatea do updatea”. Sada bi algoritam brže trebao uočiti “neprirodne” radnje i reagirati češće. Kako će to izgledat u praksi ostaje za vidit.

Trebao sam pokriti ovu temu na portalu ali sam zauzet zadnjih dana, no eto teme na forumu pa nema smisla da sada pišem.

Mene ovaj novi Penguin ubio. Sve stranice imaju upola prometa nego ranije,logicno i zarada se prepolovila. Ocajno

a čuj… kakve backlinkove imaš, tako i budeš prošao…

Mene google dobro rangira ima par dana. Ne znam jeli do https ili promjene hostinga ili nešto treće…

men i dalje bez vece promjene… planiram testirat u iducih mj dana da vidim jer to fakat tak i to na nacin da cu prvo stavit disawow pa ga pozvat da recrawla, pa maknit sve disavow pa pozvat opet pa onda neku srednju kolicinu linkova za disavow…

Svi backlinkovi su sa sajtova sa dobrim DA i PA slicne tematike,tvrdnja ti ne stoji.

Vidio sam ti neke stranice… Pa ne bih rekao da je google pogrijesio.

Po cemu to ?

Da li ti linkovi idu samo ka homepage ili idi u ka drugim stranicama?

Idu i prema postovima i prema kategorijama,a poneki i prema tagu.

A što je sa sadržajem?

Druga G životinja brine o sadržaju.

Ja sam za sada zadovoljan. Jedan page sa 11 mjesta skocio na 3 mjesto pa za dva dana na 1 i sad tamo stoji vec 2-3 tjedna. Sto je najbolje taman sam htio odustati jer mi je stajalo tako godinu dana i nisam nista radio.

To i ne znaci puno, bitno je kakvi su linkovi, kakve su te stranice. DA i PA jako malo znace. Vise ni TF i CF ne mozes vjerovati puno, a kamoli DA i PA

Backlinkovi su sa stranica iste tematike,znaci relevantnih,sa niskim spam scoreom. Ali mislim da se to jos nije izbistrilo tj. ustalilo. Treba pricekat jos 15tak dana.

Prije koliko vremena ste uočili promjene na domaćim sajtovima(koji datum)?

Gledam 20ak svojih sajtova, sve po starom…