Novi server, a stari vodi brigu za domenu? :S

Pozdrav,

Situacija je ovakva:
Prešao sam na novi server kod novog hosta…i sad mi oni kažu da moram promjeniti ns1 i ns2 na domeni koju već imam.

Ja naravno zbunjen jer nemam pojma gdje se to radi, a oni vele da tamo gdje sam registrirao domenu.
Pitam ja za mišljenje svoj stari hosting kako ću pristupiti svojoj domeni (quotam im taj dio info maila s podacima za zamjenu) …i oni mi kažu da su napravili potrebnu zamjenu.

Sad ja malo zbunjen pitam ih kako to da oni vode dalje brigu o mojoj domeni…i gdje ću ja dalje produžavat domenu? Oni vele da kod njih.

Sad meni nije jasno jel to normalna situacija da jedan hosting vodi brigu o domeni, dok kod drugih imam server. Dali je inače takva praksa i dali to može iziskivat kakve probleme u budućnosti ?

Domena “nije” vezana za hosting. Tako da ti možeš sam kupovat domene (godaddy,namecheap) ili preko nekog od pružatelja hosting usluga.

Najidealnije je da imaš host i domenu u paketu, lakše je za plaćat isti datum, jedan račun nego da su različiti datumi. Mislin, nije ni odvojeno neka muka al eto bolje u jednom sve platit.
Ti u svakom trenu možeš prebacit domenu sa starog na novi, ali i ostavljanjem nećeš imati problema u budućnosti, bitno je da je produžuješ na vrijeme.

Jesi li odjavio samo stari host ili si i napravio prenos domene na novi host?

Pa pri odjavi hosta sam pitao kako ja opće imam garanciju da je domena moja i pomoću čega ću je povezati s novim hostom.
Na to su rekli, dokaz ti je ovo: BoZoou.com - Bo Zoou

…nije bio rađen nikakav prenos,…kako je domena registrirana na moj mail, mislio sam da će uz kombinaciju podataka iz linka i mog maila kasnije biti moguće to uredno povezati s novim hostom.

Ovo za plaćanje mi je jasno …ali gledam da ovi što mi trenutno vode domenu (stari host), kroz par godina bi im mogao postat bzvezni klient kad ne kupujem nikakve usluge kod njih…i onda da me samo “ispljunu” a meni stvore strku i probleme. Volio bi nekako da je to sve na jednom mjestu.

Pitaj ih onda da ti daju kod za prebacivanje domene te ju unlock-aju, i onda taj kod daš novom hosteru i on prebaci domenu sebi.

Upravo tako. Zatraži ih EPP kod i traži da otključaju domenu te kod novog hosting providera pokreni transfer domene.

zar nije bolje imati domenu na servisu kao što je godaddy, gdje imaš punu kontrolu… a hosting mijenjati ukoliko je potrebno, bez straha da ćeš izgubiti domenu…