Novo, strogo Youtube pravilo za monetizaciju

U pravu si,mnogo smo mi mali da bi znali sta ce biti u buducnosti a sto se tice youtuba nemojte se puno zaletati jer za par meseci se prica da se menja uslov koji ce biti jos stroziji,opstace samo poveci kanali tj brendovi.Mene je isto pogodilo ovo pravilo jer imam i kanale ispod 1000 suba. Ne vijam ja nigde nikave ni posete ni lajkove,samo sam htela da napisem/odgovorim da je sve moguce pa i to da nekada pocne da postoji ogranicenje i za sajtove.Isto tako je bilo i youtube kanala koji su vise zaradjivali sa 100 subsa jer je imao vise video snimaka i vise pregleda ,nego 10.000 subsa …,pa su postavili ogranicenja koja ce se sve vise povecavati.Ali da ne ode u offtopic ovde se zaustavljam oko pominjanja sajtova.

Imamo gotovo identične brojke, samo je meni zarada veća zbog stranaca. Inače imam užasno ne-viralan kanal, to se vidi po Sviđanja i Dijeljenja i pretplatnika ali opet upornim dodavanjem videa se može postići dosta toga. Tema kanala mi je “ljeto” pa očekujem boom u narednim mjesecima.

Uglavnom, formula broj 1 za YouTube je dodavanje videa što je češće moguće, po mogućnosti više puta dnevno. Ja da se mogu posvetiti samo YT dodavao bi 10 videa dnevno.

1 Like

Uffff… kod tebe sve neke crne slutnje za budučnost…podsječaš me pomalo na baba Vangu…

Slažem se za ovo da treba što više videa uploadati, ali isto ne radim samo na yt-u pa se ne stigne uvijek…

10 video snimaka dnevno,treba to odraditi i koje snimke praviti,evo ja cu praviti 10 snimaka dnevno za tebe daj mi ideju.

Thunder_Wolf od aprila 2017 je krenula kampanja protiv youtuba i googla od strane nekog lobija tako da nema tu nista spektakularno sto sam ja napisala,nego samo pratim inostrane vesti sto se tice youtuba i googla.

Prva slika je kanal koji treba opet da prime za monetizaciju,koja je izgubljena zbog muzike koja je odjednom postala necija i za koju sam dobila da u video snimku postoji muzika - Includes copyrighted content ali za taj kanal cestitaju i pisu da imam monetizaciju:

https://imgur.com/a/wNs91

Inace iako nema monetizacije u Revenue pise neka zarada,kako i sta to samo oni znaju:

https://imgur.com/a/ppRmr

Kanal koji ce da izgubi monetizaciju jer ima 192 subscribers-a,mrzi me da sa njim trazim nove subscribers-e :

https://imgur.com/a/OB3qn

Za oba kanala mi fale subscribers-i ali necu da se patim,jer svakako i kada postavim video snimke,bude zut dolar i nije vise neka zarada.

Evo i Ivica Todorić postaje Youtuber… K-Plus Tuber…
Čini mi se da neće imati problema s monetizacijom… :grin:


Već na intru ima više subscribera nego mojih 40 epizoda Teletabisa… BokTeMazo :unamused:

2 Likeova

Razlika je u tome što je on Todorić a ti ne kao ni ja…

Spiderman je jači od Todorića…

2 Likeova

sad bu zaradio brdo love da može otplatiti kredite.

Moje pitanje nema veze sa novim pravilom ali fakat ne kontam kako ovaj lik izbjegne copyright…
Postavlja dokumentarne filmove i ima aktivne reklame :smiley:

Da ali zadnji video mu je od prije dvije godine…tako da čini se da je digao on ruke od svega toga…
Mene više čudi, evo primjer; neki dan sam nabasao na naš monetizirani gaming kanal koji je prije godinu ili dvije podignut na crtiću Peppa Pig, na kojima je digao brdo pregleda i subsa i sada je naravno ostavio te crtiće na kojima se vrte reklame i on uredno nastavlja sa gamingom. A onda pa da probam i ja, uplodam Pepu na kanal i naravno odmah iskoči crveno blokirano… eto i sad kakva su to pravila za jedne ovako za druge onako??! Nije mi jasno…

Vjerojatno vise ne radi od vremena kada su stavili taj algoritam.

Dragi Wolfe, :wolf:
što bi rekli stari Latini; “Quod licet Iovi, non licet bovi”, u jednostavnom prijevodu; “što je za bogove nije za volove”, eto, pa nije čak ni za vukove (wolf). :smile: (T Wolf je moj prijatelj pa ne smeta ovakva poslovica.)
Možda je taj što je otvorio taj kanal sa Peppa Pig jednostavno imao dozvolu, odnosno licencu za tako nešto. S druge strane, uvjeren sam da ćeš ti uspjeti u tome što si započeo, pa i bez te svinje imenom Peppa. :blush: :o:

1 Like

Ma nije, u tome i je stvar, to je neki najobičniji jazavac i sad igra Fifu i šta ja znam na tom kanalu i ne idu mu baš pregledi… Čini mi se, ovo glede crtića, da je youtube dopuštao u nekim vremenima to, a sada mu je to ostavio dok novac od reklama ide autorima. Novi algoritam vjerojatno danas to prepoznaje i automatski blokira u startu…

1 Like

nije uopće u tome stvar…

evo recimo primjer na meni… Do onog trenutka dok FOX nije napravio zabranu za prikaz serije, do tog trenutka si mogao sve uploadati, nakon toga ne jer ti odmah stave worldwide zabranu. ali ono što si do tog trena objavio, ti normalno ostaje.

1 Like

Misija ispunjena, ako me pitate kako sam došao do 1000 subova, pa jednostavno…na svakom videu sam u deskripciji pisao “Pretplatite se na ovaj kanal za još zanimljivih video zapisa” nekim čudom ovo je funkcioniralo i svaki dan sam dosta subova dobivao, 5. februara čak 52 suba sam dobio i evo ga 1000 pređeno…idemo dalje, jako! Sretno svima…

4 Likeova

Ja na taj način mogu sakupiti max 10 subs dnevno kada bi imao ove tvoje prikaze od 10ak k dnevno. To ovisi o niši i kanalu.

E to ti ne mogu reći, ne gledaj ti ovu analitiku za 48h , tek u zadnje vrijeme je kanal krenuo prema gore, otišao sam sad na dijeljenja u analitici i primjetio da se šeruje par videa ko ludo, whatsup, messenger, facebook, gplus, gmail itd. izgleda da pravim viralan materijal da nisam imao pojma uopšte, moram vidjeti šta ja to zapravo radim s videima da bi ovako bili viralni pa ću to rado podijeliti ovdje s vama, samo da napomenem da moji videi ne sadrže moj glas niti ičiji drugi, sadrže muziku u pozadini i animacije slova, slika itd…uh šta bi dao da je ovo sad strani kanal sa ovakvom analitikom :smiley:

Da, treba se poklopiti i jedno i drugo, viralnost i strana publika i onda je tu lova, obično bude jedan uvjet zadovoljen. Ja imam stranu publiku ali kanal nije viralan, tj sadržaj nije nešto što bi netko dijelio dalje.
Ima i treća opcija tu, veliki broj videa pa pokrivanje što više keyworda, na to ja idem.

1 Like

Eto vidiš, stanje…

2 Likeova