Novo, strogo Youtube pravilo za monetizaciju

Jutros je svim Youtuberima došlo novo pravilo za monetizaciju, skraćeno svi kanali koji u zadnjih godinu dana nemaju 4000 sati gledanja videa i 1000 subsribera gube pravo monetiziranja videa. Vidim da su u drugoj temi krenuli u raspravu ali mislim da je bolje da imamo odvojenu temu za ovo da vidimo zajedno što napraviti. Ovo će posebno pogoditi one koji zarađuju sa više manjih kanala.

Kako vi stojite sa svojim kanalima?
Ja imam 615,065 pregleda, to nije problem, ali subscribera samo 400tinjak.
Kako kupiti još 600 subsribera a da to ne bude sumljivo da ne napravim veću štetu?
Nisam siguran dali 1000 subsribera moraju biti u zadnjih godinu dana ili lifetime?

Under the new eligibility requirements announced today, your YouTube channel, Rezerviraj hr Love Croatia, is no longer eligible for monetization because it doesn’t meet the new threshold of 4,000 hours of watchtime within the past 12 months and 1,000 subscribers. As a result, your channel will lose access to all monetization tools and features associated with the YouTube Partner Program on February 20, 2018 unless you surpass this threshold in the next 30 days. Accordingly, this email serves as 30 days notice that your YouTube Partner Program terms are terminated.

Ja imam na kanalu 168 subova i imam i dalje monetozaciju. Meni nista nisu dirali. Ovo je mozda za nove kanale?

Ne nego kreče od 20.2

Aha, nisam video. Pa nista, gasimo monetizaciju :smiley: Dok ne saberem jos 832 :smiley:

Mislim da se subsriberi lako kupe. A što je sa vremenom gledanja, jel imaš 240 000 minuta?

Screenshot_1

To imam koliko hoces :smiley: Mogu da ti prebacim koji minut ako zatreba :slight_smile:

Da, bolje je imati novu temu.

Prije jedno mjesec dana čak ni toliko sam se prijavio za monetizaciju (YT kanal imam godinama ali čisto za neke moje uploade, neki su imali i obavijest da su pod copyrightom radi mjuze pa sam te pobrisao). I tu sam odmah došao do 4 stavke gdje sam imao 10 000 pregleda… Pisalo je da je moraju pogledati kanal i da će javiti i danas odem i vidio tu novu obavijest. Nemam ni 1000 subscribera a ni toliko sati pregleda.

Sad idem u izradu videa (probat ću nešto naći gdje bi moglo biti pregleda) i onda upload na kanal.

Ovo ne bi trebalo da se odrazi na Adsense za sajt, ako je hosted account, jel tako?

Imam dosta. radije daj prijedlog kako da dođemo do subsribera. Kako ide ono sa fiverom, jel to opasno po kanal?

a niš… bumo se između sebe prvo poklikali :smiley:

Nemam pojma ni ja kako do subova. Pregleda ima ali subova nikako. Mada nista i ne radim na tom kanalu, ranije kada sam poceo da ucim i IZ sam napravio taj kanal i kao nesto mlatio. Mada eto ima pregleda. Letos sam jedan klip okacio i otisao je dosta daleko, na skoro 500k, naravno nije bio moj, okacio sam ga za potrebe clanka a on ode dosta daleko, pa mi bilo zao da ga brisem :smiley:
Subovi sami dodju ako se kvalitetno radi, bar ja tako mislim, tako da treba da se usresredi covek na rad a subovi ce da dodju.
Ja iskreno ne bih kupovao, jer je to veliki rizik da se izgubi kanal.

Ja sam prije skoro dvije godine kupio nekih 300 subscribera, kad su ih jedan dan počeli skidati nestali su u 24h, ostao sam na 15 pravih subsa. Više mi nije padalo na pamet kupovati…

Mogu pitati koliko si zaradio na onih 1.3 mil minuta, čisto da usporedim sa svojim.

Koji je onda tvoj savjet kako da dođem do još 600?

Screenshot_2
Stim sto video od 500k nije monetizovan, zato sto nije odgovarajuc za oglasivace… A i jos par videa nisu monetizovani iz istog razloga.

Meni je onda oko 6 puta veći CPM.

Ma dobar je meni CPM.
Screenshot_3
Nego dosta ima sto nije monetizovano zbog oglasivaca, i zbog malog broja serviranih reklama.

Rad…rad i samo rad… Cijele noči ako treba…:grin: a oči ujutro ko u “varena zeca”…i tako svaki dan…

4 Likeova

Zeznuta situacija za male u svakom slucaju, ocito se bore protiv spamera s tim da ce i neki sa vlastitim sadrzajem najebati (tako tu uvijek bude) ali i dalje nisu neke granice koje se ne mogu dostici, ona granica od 10K pregleda je bila svakako smijesna.

1 Like

Ja imam skoro 500 subova i 150.000 pregleda, do 20.2 ja se nadam da ću preći 1000 tako da vidjećemo, a kao što je gore neko spomenuo, ni ja nisam dobio nikakvu obavijest u vezi toga…gdje se dobije to, na mail ili na yt accountu?