NT Media - Portfolio

Pozdrav,

Pokušavam da ubrzam učitavanje stranice i da sredim još neke sitnice, pa zapinjem malo po malo.
Cufon h1 naslove mi užasno sporo učitava, nemam pojma zašto, ali baš presporo, za one koje nemaju nekakav cache sa sajta.

Svašta sam sredio iz PageSpeed Insights liste klik, ali opet mi se čini da je dosta sporije. Trudio sam se da koristim što manje slika u dizajnu, ali ima previše javaskripte…

Ubacio sam cloudflare, što je malo popravilo stvari, ali opet ovaj cufon ide na živce…
Ako i vi imate još neke smernice, tu sam, saslušaću.

Što se tiče teksta, ne obazirite se, nisam pridodavao tome značaja još, za sada se fokusiram za završim sam izgled stranice.

Adresa je: NT Media - Complete solution for your internet presence

Isto sam razmišljao da ubacim neki preloader, pošto me cufon baš iritira. Ubacivao sam i neke druge fontove umesto toga, pa preko font-face linkovao sve to, ali je problem što mi drugačije učitava font firefox a drugačije chrome, pa pravi neki ludački padding iznad fonta (drugačiji line height između browsera), pa ne mogu nikako da ga namestim da bude isto.

Hvala unapred

Hmm, reference i portfolio ti je isto, stavi rađe testemonials.

Probaj ubacit head.js za ubrzanje. Analitiku stavi na dno.

Dodaj Cufon.now() na dno prije ostalih skripti.

Što ti je ovaj rocketscript umjesto javascripta?

CloudFlare zamenio tako… Sad baš gledam u kodu. Pre je sve nabio u jedan fajl i njega je minify, ne znam šta je sad ovo

što se tiče Cufon.now, sa tim neće ništa da radi? Očisti keš na ovoj stranici NT Media - Complete solution for your internet presence i pogledaj kod za cufon.now

Jel si na to mislio?

Da, zamisao mi se sviđa ali čini mi se da imaš problem u IE8. Ja umjesto krugova vidim kvadrate.

Da, IE8 i stariji prave problem… Ne mogu samo sa CSS3 da sredim round edges, a da ubacujem još js da bi to sredio… ne isplati se… moraću da žrtvujem taj deo traffica :slight_smile:

Možda ovo pomogne.

Hvala na savetu, pokušavam da ubacim ali nešto ne ide…

Zašto ne napraviš @font-face preko font squirella i izbaciš cufon. Koliko ja pratim cufon se sve manje rabi, a navodno i nije baš dobar za SEO, jer u biti dobiješ image napravljen preko JS-a.

imao sam problem neki sa line-height između browsera kod određenog fonta pa sam zbog toga izbacio… U suštini, treba mi font Bebas sa latin extended slovima, a jedino sam to uspeo da nađem preko cufonta, i još je plus isto na svim browserima.

A što se tiče SEO, tu i nisam nešto previše stručan, ali kada pogledam kroz kod, u span elementima ima uneta reč po reč odatle, a pošto pretraživači ne čitaju resto html koda, vide h1 (za šta koristim cufont) onako kako treba… Opet, valjda

Ako slučajno naiđeš na taj font “bebas” sa našim slovima, ili na bilo koji sličan Impact fontu, prosledi ovde :slight_smile:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja