Nudim usluge razvijanja bot i scraper skripti.

Pozdrav svima,

Nudim okolo po netu ove usluge, pa reko sto nebi i nasima :))
Pravim skripte (python vecinom) za automatizaciju na webu i van njega (online / offline automation tasks). Mislim da skoro svi znate kakve su to skripte da neobjasnjavam sada previse, to su skripte koje automatiziraju ljudske radnje na netu i van njega te skidaju podatke sa webstranica (npr. video title, description, tags, .mp4 file itd.).

Najcesce sto radim jesu skripte:

  • koje skidaju podatke i datoteke (videe i slike) sa neta te pomocu automatizacije upload na WP ili druge video skripte.
  • postanje na quora i reddit (mass spammer).
  • postanje na forumima.
  • itd.

Rijetko kada radim preko browsera, vecinom sve radim kao nekakav reverse backend API i preko toga. Cisto da znate, jer se tako browseri neotvaraju hehe xD.

Eto, ako nekom treba, neka se javi). Oko cijene cemo se dogovoriti.

Da li možeš napraviti skriptu koja će scrapati proizvode sa web shopa (nije wordpress) na način da povuče sve slike, regularnu i sniženu cijenu te short i long description i da se to onda automatikom objavljuje na wordpress (woocoomerce) shopu?

mogao bi da, skripta treba skidati slike lokalno?

Ne lokalno nego kroz wordpress sučelje odnosno da se to automatski kreira kao novi proizvod na woocommerce.

ok, znaci linkove koje ce stavljato tamo

Ne razumijemo se baš sve mi se čini…

oof topic, al koliko mislis da takva skripta vrijedi?

oces mi pls vide objasniti u PMu?

sve ovisi sta se tocno trazi, ali cijene idu od 100€ (za nesto simple) pa gore

Da li možeš da napraviš botove koji će da rade sledeće:

  1. uzme lokalni IP, dakle iz regiona
  2. ode na google i trazi neki rezultat, npr. letnje patike
  3. ulazi na prvi sajt koji nije sponzorisan, pa izdaje, udje na 3 pa izadje i tako dok ne dodje do mog sajta.
    4.Kada udje na moj sajt oponasa stvarnog coveka, ide i razgleda clanke i nakon 10 minuta ode ali se vise ne vrati na google.

mogu da, ali za IP ces morati staviti proxies ili koristiti VPN ili ce uzimati tvoj IP ako se pokrece lokalno

Da li možeš da napraviš sa proxi serverom sa rotirajućom IP za svaki zahtev, odnosno da svaki novi bot koji ode na google koristi novu IP ?

mogu da, da svaka instanca bude sa drugim IP

1 Like

I zaboravila sam ovo da te pitam. Da li možeš da napraviš da od deset bota, jedan promine moj sajt, dakle da nema ponašanje kao svih 90% botova koji će da ostanu na mom sajtu, već da ga preskoči kao što preskače i sajtove pre njega. U suštini da se nasumično menja da od 10% do 15% botova preskoče moj sajt, ali da to ne bude recimo svaki deseti, nego nasumično da bude. I drugo treba svaki bot da ostaje različito, dakle da ne ostaju svi tačno 10 minuta, već da svaki ostaje drugačije, neki da bude 3 minuta pa ode, drugi 2 minuta, treći 9 minuta i tako svi nasumično da ostaju. Onda je potrebno da ima mogućnost da mu zadam kjučne reči koje će da traži na google i ciljanu adresu članka, na koju treba da uđe. I za kraj najvažnija stvar koliko bi ovako nešto koštalo ??

posao sam PM sa detaljima