Nudim okolo po netu ove usluge, pa reko sto nebi i nasima :))
Pravim skripte (python vecinom) za automatizaciju na webu i van njega (online / offline automation tasks). Mislim da skoro svi znate kakve su to skripte da neobjasnjavam sada previse, to su skripte koje automatiziraju ljudske radnje na netu i van njega te skidaju podatke sa webstranica (npr. video title, description, tags, .mp4 file itd.).
Najcesce sto radim jesu skripte:
koje skidaju podatke i datoteke (videe i slike) sa neta te pomocu automatizacije upload na WP ili druge video skripte.
postanje na quora i reddit (mass spammer).
postanje na forumima.
itd.
Rijetko kada radim preko browsera, vecinom sve radim kao nekakav reverse backend API i preko toga. Cisto da znate, jer se tako browseri neotvaraju hehe xD.
Eto, ako nekom treba, neka se javi). Oko cijene cemo se dogovoriti.
Da li možeš napraviti skriptu koja će scrapati proizvode sa web shopa (nije wordpress) na način da povuče sve slike, regularnu i sniženu cijenu te short i long description i da se to onda automatikom objavljuje na wordpress (woocoomerce) shopu?
Da li možeš da napraviš botove koji će da rade sledeće:
uzme lokalni IP, dakle iz regiona
ode na google i trazi neki rezultat, npr. letnje patike
ulazi na prvi sajt koji nije sponzorisan, pa izdaje, udje na 3 pa izadje i tako dok ne dodje do mog sajta.
4.Kada udje na moj sajt oponasa stvarnog coveka, ide i razgleda clanke i nakon 10 minuta ode ali se vise ne vrati na google.
I zaboravila sam ovo da te pitam. Da li možeš da napraviš da od deset bota, jedan promine moj sajt, dakle da nema ponašanje kao svih 90% botova koji će da ostanu na mom sajtu, već da ga preskoči kao što preskače i sajtove pre njega. U suštini da se nasumično menja da od 10% do 15% botova preskoče moj sajt, ali da to ne bude recimo svaki deseti, nego nasumično da bude. I drugo treba svaki bot da ostaje različito, dakle da ne ostaju svi tačno 10 minuta, već da svaki ostaje drugačije, neki da bude 3 minuta pa ode, drugi 2 minuta, treći 9 minuta i tako svi nasumično da ostaju. Onda je potrebno da ima mogućnost da mu zadam kjučne reči koje će da traži na google i ciljanu adresu članka, na koju treba da uđe. I za kraj najvažnija stvar koliko bi ovako nešto koštalo ??
Sve što može čovjek može i bot … bot se može složiti da kontrolira miša i tipkovnicu i da pristupa aplikacijama na isti način kao i čovjek.
Takav bot se podigne u virtualkama i onda iako on upravlja mišom (u virtualki), osoba može normalno raditi pored njega za tim računalom.