Nulled plugini i teme, je li pametno koristiti?

Pozdrav svima na forumu.
Prije par dana nasao sam plugin za social sharing za koji ne znam kako nisam ranije znao, inace radi se o Easy Social Share Buttons for WordPress pluginu koji ima ono sto bi meni trebalo otprilike - mobile bar za drustvene mreze a i tu neku statistiku koliko se ustvari koristi.
Koristim plugin vec 2 dana koji sam nasao nulovan negdje na netu. Mislim da testiram par dana i da vidim kako bi se sa ovim pluginom popravilo stanje sto se tice dijenjelja objava na sajtu.

Naravno ako bi mi vec toliko pomogao i donjeo neku vecu posjetu na sajt , kupio bih ga. Ono sto me zanima je sljedece :

  1. Koliko je pametno koristiti nulled plugine a i teme opcenito na WP sajtu ? Kakvi su rizici i posljedice ?
  2. Postoji li ijedan drugi FREE plugin koji ima tu neku statistiku i mobile je optimozovan ( najvise mi treba share dugme ) koji bi se prikazivao u dnu prilikom pregleda stranice na telefonu ?

Prelistao sam forum i nisam bas nista nasao vezano za slicno ili isto pa sam postavio ovaj topic u nadi da ce neko imati odgovor na moja pitanja.

Rizikujes dosta sa nulled skriptom. Prvo krsis copyright ali to vecini nije bitno, ono sto je veci problem jeste da se u tim themama i skriptama moze nalaziti nekakav maliciozni kod zbog kojeg bi jednog dana mogao osvanuti sa hakovanim sajtom a postoji i mogucnost da google banuje stranicu i nikad se vise ne rangiras.

Nemoj koristiti NULL-ane teme i pluginove. Ja sam preuzeo jednu stranicu koja je imala nullanu temu. Tema je javljaja hakerima domenu i navukla hrpu hrpu botova i napadaca na stranicu. Cak i kad smo makli temu po statistici smo vidjeli da i dalje dolaze cudni upiti u enormnim kolicinama. Ja pretpostavljam da nullane teme ostave negdje rupu i onda hakeri samo posalju bota koji to pokusava probit.

*** poŇ°ten smo svijet, ne Ňĺelimo navoditi ljude na krivi put ***

Jel problem dati 20-30 eura pa kupit na codecanyon gotov plugin i bude sve ok. Nego skinut free i strepit svaki dan nad sajtom hoce li bit nesto to je kao tempirana bomba. Poslusaj krcmara dobro je covjek reko sa .zip. Ja inace kada sam znao zipove stavljat a ne izbrisat ih znao sam stavljat prefix 1tema.zip ili 123tema.zip tako da mozes i to pokusat

1 Like

Ovo oko skidanja .zip theme sa drugih webova, ali sta ako je i ta thema NULLED a ti mislis da je ok. Tako da to ne mozes nikad znati i biti siguran

Iz osobnog iskustva ja sam koristio nulled teme i pluginove i nikad vise. Ili su zarazene ili nakon nekog vremena pocnu pojavljivat spam linkovi na dnu postova, cak i spam slike. Skenirao sajt sa SVIM online servisima, cak skinuo na komp i skenirao sa 2 antivirusa sve cisto ko suza, nakon 2 tjedna error na sajtu, gledam sto je sad u pm, kad provjerim mail, hosting poslao mail da su otkrivene zarazeni fajlovi te da su izbrisani, sada opet reupload, ali sto cu reupload kada ce opet izbrisat, kupio temu i pluginove i rijesio se sranja.

A null teme cesto imaju reklamu unutar sebe. Postoji ta mogucnost, jbg. nista nije idealno…

Postoji opet opcija da skines zip i prodes svaki fajl detaljno u slucaju da nades na neki kriptirani dio pokusaj ga maknut. Kada maknes kriptirani dio ako neradi kako spada to je ubiti taj maliciozni dio. Ako nenades kriptirano nista trebalo bi bit ok ali svakako setaljno liniju po liniji pregledavaj. Ako nades kakav link unutar php-a da nema veze tipa sa boostrap, jquery, angular to isto makni il posalji ovdje pa mozemo prokomentirat

Trebao bi neki program koji detektira domene i kriptirani dio,izlista ti sve i amen, ovako se hebes za poludit. Meni se sam od sebe pojavio class.wp.php i tu je bio kriptirani dio, izbrisao sam ga sve ok.

Dok sam koristio nulled stvari ,znao sam koristiti TAC i wordfence (staviŇ° u options scan all FileŇ° including plugins theme‚Ķ) i joŇ° neke plugine, dosta dobar posao rade s detektiranjem, taj class.php mi je odmah naŇ°ao drugi dan u skeniranju i slińćne stvari.

Da, ali kada ga zelis izbrisati nastane sranje. Pitao sam tamo kako ga skroz maknuti jer hrpa junka ostane on mi linka jedan plugin koji sluzi da ga skroz makne i izbrise sve fajlove. To sam uradio i onda opet vidim u ftpu fajlove i u bazi sranja sa wfxxxxx