Zdravo svima,
primjetio sam da ima dosta marketing eksperta na forumu pa sam htio otvoriti novu temu vezanu iskljucivo za Nutra(health i beauty) affiliate marketing.
Zanima me da li ima iko ko redovno zaraduje na Nutri, koliki je buget dovoljan za pocetak i da li postoje neki trikovi i pristupi koji daju visok conversion rate na landing stranicama?
Ne, pitam jer sam pocetnik. Radio sam i prije online, al sam odlucio odabrati nesto sa vecim potencijalom nego od onoga sto sam radio do sada.
1 Like
Osobno trenutno runnam meta traffic na advertorial koji pre-framea i pre-sella offer (CJ, clickbank, koji god nadjes da ima smisla i da imas iskustva).
Pixel je povezan s merchantom i konverzije se prate, tako da je kampanja skoro pa uvijek Sales/Landing page views u pocetku
uvijek krenem s deep researchom odredjenog proizvoda i onda napravim kampanju koja cilja odredjene ‘desires’, vidim sta radi i ima najbolji CTR, i onda ide scale. Ne budem u detalje tog jer je to post od 5k rijeci ili video od sat vremena xD.
poanta je da testiras advertorial/listicle da vidis sta radi i onda skejlas to kolko ide dok ne pukne. Kad nadjem offer koji radi i koji znam da konvertira, onda kopiram proizvod/prilagodim pitch i napravim svoj offer. Uglavnom prvo kroz nekakav dropship pa onda to rijetko preraste u 3pl i zapravi private label. 2/20ak offera koje runnam sam uspio skejlat do tog. Hit or miss.
Sto se budgeta tice, u toj nisi - trebat ce ti dosta. Al to je relativno. Testiras brzo, odustajes i pivotiras jos brze xD
evo screenshot jednog offera koji je totalno floppao pa sam ga ugasio nakon par dana.
solidni oglasi i meta link CTR od 7+ % lol. Al sam zgubio pare
20 offera koje si uspio derat do skaliranja je bas impresivno… ne znam koliko ti brzo traje testing, da li imas neke uslove da nakon testiranja odlucis hoces li optimizovati ili prec na drugi offer, i koliko ti dugo traje kampanja nakon skaliranja? Da li cloakas ili runnas neki white hat advertorial?
Prvo uvijek odaberem jedan angle za advertorial (white hat, napravim svoj site za tu nisu i nafillam ga relevantnim sranjem, al advertorial je bitan). Onda idem s 4 glavna desire-a po advertorialu, 2 static image creative-a i jedan oglas/desireu. (lol, puno eng fraza jer zvuci glupo na nasem, al bome zvuci glupo i ovako mixano). Daklem 8 oglasa.
roknem to na 100-150 CBO i pratim 3-4 dana. Ako ima naznaka zivota, uzmem desire angle koji ima najbolje metrike i ostale pogasim. Odlucujem se za taj desire, ali idem s drugim frameworkom. Tipa prvi set oglasa je bio PAS (problem-agitation-solution), taj jedan winning ostaje to, ali ga testiram vs nesto tipa Problem Gateway framework. I tako dok ne dobijem nekakvu super winning kombijaciju.
Nakon tog ide testiranje creativea s tim winning angleom. UGC, random vsl, i tak. Uglavnom je proces, ali ako nesto ne radi nakon 3-4 dana, baj baj.
Uglavnom kupujem traffic prema advertorialu i onda se nadam da ce offer konvertat. Iako su na CB i CJ junk offeri 80% slucajeva, tak da je lutrija. Ako naidjes na dobar offer, drzis ga se sto je duze moguce.
Danas sam bas poceo testirati jedan affiliate offer s CB, tak da prvi set desire-a je u pogonu. Vec se da vidjeti koji desire meta misli da je najbolji, tak da cem vidit.
ovo mi je side-gig, tak da nemoj shvatit preozbiljno xD
1 Like