O čemu pisati na portalu o obrazovanju

Pozdrav ljudi. Potreban mi je savet. Pokrenula sam skoro obrazovni portal namenjen roditeljima cija deca pohadjaju osnovnu skolu, medjutim cini mi se da to bas i ne prolazi dobro. Koje teme su najzastupljenije i najpopularnije po vasem misljenju i iskustvu? :slight_smile:

Na domaćem tržištu zaista vrlo teško se može išta postići, jedina stvar koja mi pada na pamet iz domene obrazovanja su online instrukcije (matematika…). Možda tu ima nekog prostora jer je to usluga sa višom dodanom vrijednosti za razliku od suhoparnih članaka pa ima više mogućnosti za monetizaciju (sponzorstva, subscription…). Ali i tu ima konkurencije pa treba dosta ulagati u marketing i kvalitetu sadržaja. Možda je bolji izbor mobilna aplikacija.

1 Like

Kao sto je HomeRun rekao, nije bas lako u tom podrucju, ali probaj s onim standardnim naslovima za privlacenje publike.
Primjer

“10 stvari koje trebate znati prije polaska djeteta u skolu”

“5 nacina kojim ce vase dijete zavolit ucenje”

“Kako kontrolirati dijete na internetu”

“Gdje mozete nabavit polovne knjige za školu”

Neke teme koje muce roditelje i nesto sto ce traziti po googleu, npr traze "skolske torbe ", naslov clanka “Kako odabrati pravu skolsku torbu za vašeg prvasica” To je samo primjer, ne govorim u smislu da se to stavi bas, ali opcenito na koji nacin se moze probat.

1 Like

Ako je novi portal i imas volje oko toga, samo pisi svoje clanke i doci ces do rezulatata. Ne mozes u startu imati posjetu i zaradu. Od par stotina clanaka, mozda ce ti 10 tak nositi posjetu. Budi azurna, G to voli :slight_smile:

1 Like

Pise o necem sto ce ljudima biti korisno, dobar je gore primjer vezan za matematiku, trziste je zasiceno ima tema bukvalno za sve oblasti zivota.

1 Like

O cemu pisati na portalu o obrazovanju? O rijaliti show-ima, cajkama, influenserima i gologuzim influenserkama koji nam vaspitavaju decu, o Youtube zvezdama od 13 godina koji su idoli ovima od deset godina, o autotune pevaljkama i “reperima” koji nam promovisu Dubaije, Abu Dabije, skupe marke i garderobu, zlatne ajfonove i slicna s****

Tu su pare Jovana :money_mouth_face::money_mouth_face::crocodile::snake:

1 Like

Hahahha da znas da jesu😂umesto horoskopa i skole bolje da napravimo rijaliti portl da se obogatimo

Hvala svima puno na odgovorima…:blush:

Caoo…jos samo jedna mala sugestija. Da li si mislio kada su instrukcije u pitanju da pravim u formi videa ili clanka?

Definitivno video, ali za probu je dobro početi i sa običnim člancima, video je jako zahtjevan format. Ali na kraju krajeva ne znam postoji li ikakva računica raditi nešto takvo za domaću publiku.