Obracun na Raifaisen banci banci skinuto vise novca

Pozdrav da li je neko imao slican problem.Koristim Raifaisen banku vec nekih 10 godina i svaki mjesec mi skidaju za internet bankarstvo i odrzavanje 6-7 KM (3-4 eura) Jucer su mi skinuli sa kartice 40 KM (20 EURA) to jest sve sto sam imao para na toj kartici.Kad sam ih kontaktirao kazu da se nije obracunavalo redovno i sad oni moraju 37 puta da skinu sa mog racuna naknadu a svaki mjesec se skine uredno.I sad od jednom im dodjem oko 259 KM duga,ovo je prvi put da mi se nesto slicno desi

Sve te banke su lopovi

Nema nikakve logike a oni iz podrske kazu da nisam placao redovno i da su oni sad obracunali,a svaki mjesec automatski se skine i sad kao nisam 3 godine placao haha nikako

Moja banka meni rednovno šalje preko emaila mesečni izveštaj -izvode (u pdf formatu) tako da se zna sve šta mi je za taj mesec naplatila i koliko.Ako ti rajfajezen je slala mesečne izvode i ako ih imaš lako možeš dokazati njihovu grešku ako je do njih

Druge banke koje sam imao su slale ali Raifaisen nije nikad.Cura sa kojom sam se dopisivao kaze da 37 mjeseci mi nisu skidali naknadu i da su sad to sve odlucili da skinu.I ako je redovno skidali a ko ce ga znati sad

Promjeni banku.

Post must be at least 20 characters

pa i ako nisu skidali nisi ti kriv vec oni lol ne uplacujes ti svaki put vec oni automatski skidaju lol

jesi li siguran da nisi dobijao izvode? … neko dobija na mejl neko na kucnu adresu … ali svakako oni sve tvoje izvode imaju u bazi

idi u banku i trazi izvod sa svim transakcijama unazad 40 mjeseci, to ti moraju dati … moraju ti odstampat koliko god da ima transakcija … tu ces sve vidjet i vidjet ce se i mjesecne naknade za odrzavanje paketa … ako ne budu htjeli da stampaju zovi centralu u sarajevu … ocigledno se jos uvijek sluze marifetlucima

sluze se taktikom ako prodje - prodje … drug je isto imao problema pa zvao centralu u sarajevu na kraju mu se iz njegove filijale izvinjavali jao pa znate izvinite doslo je do greske … a na pocetku se pravili ludi

cim to rijesis predji u sparkasse

btw. gdje je ta poslovnica?

Iskreno ja nisam imao nikad problem dosad a koristim Raifaisen oko 10 godina imao sam problem jednom samo da nisu htjeli da odobre isplatu od Googla 1000 Eura radi poreza i to sam posle rijesio.Raifaisen u Sarajevu ali problem je sto meni skidaju redovno ono cesto odem uplatim nesto na racun i legne mi manje kao naknadu uzmu ili je znalo ici u minus.A jucer mi dodje i poruka na viber od Raifaisen Poštovani, podsjećamo Vas da su Vaše obaveze po kartici dospjele. Molimo da izvršite uplatu koju možete realizovati i putem usluga Internet i Mobilno bankarstvo.I skinu mi sve sto sam imao sa te kartice kartice bilo nekih 30-40 KM ja se javim u chat podrsku posto imam aplikaciju njihovu kaze mi ova djelatnica provjerit cu mozda je greska, i javlja se za par minuta TEXT PRENOSIM U CIJELOSTI: Poslala sam kolegama na upit,kazu da je trebalo biti obracunato 37 naknada za vodjenje racuna, da nisu skidati pravovremeno i da je zato sada obracunata naknada za vodjenje 7 puta a ostalo ce kad budu dostupna sredstva na racunu… Et to ti je to jaro WTF

Sve što mogu da ti kažem je da kako sam prešao iz Rajfajzena u Sberbank (Atos), mene više glava ne boli. Nemam dobro iskustvo s njima i sreća pa sam ih se riješio.

Uradi ovo što je rekao kolega musliamar

E ne znam meni je dosad bilo ok al posle ovoga morat cu zatvoriti racun i preci u drugu

Morat cu otici danas nisu radili praznik bio pa da vidim sta se moze uraditi

1 Like

Pazi da ova druga nije gora :wink:

U RBA sam zadovoljan istina, nakon 01.01. nisam vidio svoje uplate 14 dana, i koješta slično zbog EURa.
No imao sam jedan prigovor prema ugovoru ima sam naknadu 2,00 kune po transakciji, sada je cca 2.75kn,u EURima naravno, a da nigdje nikakava obavijest o tome.
Poslao sam im kopiju svog ugovora s njima, i eto 2 mjeseca nitko se nije javio.
Nije nešto , no zbrojite to na razini države. No iskreno nakon ZABE i PBZa, najmanje problema s njima.

PBZ me držao na nekoj listi neplatiša od doba kada sam imao studentski AMEX, koji ste prije dobili minus 1000 kuna a da ga niste ni tražili, i tu sam imao nešto desetaka kuna minusa kamata koje nisu plaćene.

skoro 20 godina NISAM klijent te banke, i dižem kredit za adaptaciju kuće, i ne može. Dok sam našao što i gdje poludio sam. A oni samo blijedo gledaju i da oni ne mogu ništa. Na kraju su se ispričali i o svom trošku morali raditi izmijene i tražiti brisanja i šta ja znam, što je trajalo mjesecima, a vlak do onda prošao…

Evo bio danas u banci oni kazu da nisam placao ranije naknadu kao i sad skinuli oni.Ja izvadim izvod iz banke i pogledam da su mi recimo 2022 godine u apriliku skinuli 5 puta isti dan onda su mi skinuli 24-02 2020 godine i samo 4 dana nakon toga 28 mog mi opet skinuli u principu mi je od 2020 godine do 2023 do danas skinuto ukupno 39 puta naknada sto nema nikakvog smisla a najgore sto banke govore samo da nisam placao i to je to sad ne znam koja je opcija mozda kontaktirat agenciju za bankarstvo ili nesto slicno

Opcija ti je da budes malo pametnij, sjednes i sam sa sobom rascistis nepoznate.

Banka tvrdi da ti nije naplaceno 37 mjeseci vodjenja racuna?

Saljes upit banci s pitanjem:
“Postovani,
molim da mi navedete tacne mjesece, odnosno obracunske periode za koji, vasom greskom, nije naplacen iznos.
Pored toga, molim da mi navedete kojim pravilnikom ste izvrsili retroaktivnu naplatu iznosa, koji nije naplacen, po vasoj tvrdnji, vasom greskom.”

Kada dobijes odgovor, onda uporedis sa svojim izvodom gdje si ti naveo

a izvadim izvod iz banke i pogledam da su mi recimo 2022 godine u apriliku skinuli 5 puta isti dan onda su mi skinuli 24-02 2020 godine i samo 4 dana nakon toga 28 mog mi opet skinuli u principu mi je od 2020 godine do 2023 do danas skinuto ukupno 39 puta naknada

■■■■ lud zbunjenog. Daj malo to rascisti, kako sam rekao sa sobom, pa onda dalje s bankom. Ovako ni sam ne znas o cemu se radi.

Znaci trazis perid za koji nije naplaceno. Onda uporedis sa svojim izvodima. Onda trazis na osnovu cega ce naplatiti retroaktivno, pa onda na kraju sve to uporedis.

Sve to radis PISANO, emailom, nikako uzivo. Kada skupis svu dokumentaciju, onda se mozes zaliti nekom regulatornom tijelu.

Nije ni cudo kad nas banke ovako sisaju. Ima problem, ne zna kako postupiti.

1 Like

Gore sam napisao gresku sto se tice tih obracuna u principu slao sam mail ali su tvrdili da je ok kad sam uzeo izvod iz banke sve prebrojao tek su mi nakon 2 dana odgovorili i u principu su skinuli viska oko 8 puta a ostale nisu skidali mjesecno pa skinu nakon 2-3 mjeseca ja kad sam sabrao sve na izvodu vise je skinuto bilo 8 puta i to su mi vratili ali ne bi da se nisam sam obratio tako da pazite se

2 Likeova

Kakva lopovska banka :roll_eyes: .To je ono…ako prođe prođe (dobro nama) ako ne mi ćemo vam vratiti novac kao kad lopova uhvate pa lopov se jada “evo vratiću ukradeno neću više” .Mene više zasmejava to kao da imaju abakus u banci a ne kompjuterski (računarski) softver za klijentove račune

kazu desi se greska povuku kao dva puta ovo ono cirkus