Obrt uz stalno zaposlenje

Pozdrav svima,

Ovako zaposlen sam na neodredeno vrijeme uz to sam zaposlen u drugoj firmi na 4h tjedno i sad bi trebao odrzavati web trecoj firmi ali traze racun da im mogu izdati.
Pausalni ne dolazi u obzir posto bi se trenutno radilo samo o toj jednoj firmi, pa bi krsilo nesto zakon sto je izaslo negdje prije za pausalne obrte kao da se iskoristava ako sam dobro razumio ili to nema veze jer sam stalno zaposlen u drugoj firmi?
Jel ima kakav nacin i sta vi predlazete, po mogucnosti da nije u sustavu pdv-a jer nece biti to velike cifre?
Hvala svima

Pod pausalni obrt sam mislio dali to ulazi pod prikrivanje zaposlenja ako sam stalno zaposlen negdje dalje?

Ako ćeš raditi samo s jednom firmom, ako poznaš nekoga tko to može naplatiti a ima paušalni obrt, to ti je najbolja opcija. Njemu daš 10-15% i svi sretni i zadovoljni.

Dobar savjet od @petarvu
Za jednu firmu se nemoj petljat s obrtima/firmama. Probaj riješiti preko honorara. Ugovor o djelu - tebi će biti manje na ruke ali imaš čistu priču.

Ima mi kolega obrt ali je u sustavu PDV-a, njima kad na tu cijenu dodam pdv je puno, a sebi kad odbijem pdv mi malo, zato pitam za pausalni. Znam da ima tu porez al nije toliko velik kao ovo

pa po nekoj logici s obzirom da si zaposlen za stalno (i to cak u dvije firme) znaci placaju se puni doprinosi, mislim da ne bi trebalo biti problema za pausalni jer nije prikriveno zaposlenje. Kod ovog je stvar ako sam ja dobro shvatio, sto u pausalnom placas puno manje doprinosa pa zato love te koji imaju samo pausalni, rade za jednog klijenta i placaju malo doprinosa.

Ovo je logicko promisljanje no s drzavom nikad ne znas, najbolje da odes na poreznu direkt i pitas a jos ako ti mogu dati na pismeno bilo bi idealno. Ili barem kod nekog iskusnog knjigovođe.

1 Like

Nemaš brige za upitnike o prikrivenom zaposlenju ako ti je obrt druga djelatnost. Bar je tako za sada.