Od jutros mi se CPC smanjio sa 0,07 na 0,06 - Je li to dobra vijest ili loša?

Nisam ekspert u ovom poslu pa me baš zanima što se tu gleda sve i što to znači.

Naime, od jutros mi se CPC smanjio sa 0,07 na 0,06. Je li to dobra vijest ili loša? Također sam ubacio neke nove reklame na sajtu pa sam osjetio blagi pad adsense zarade dok je ovo, logično, poraslo i to poprilično.

Adsense mi je primarni i njega ne smijem nikako zeznut kako se kaže. A ovo pitam iz razloga što mi se nedavno činilo kako je 0,06 idealno i da je tu onda prava zarada. Međutim, jel ide ona što je veći CPC to je veća zarada?

Hvala i oprostite ako sam nasmijao :smiley: Fakt nisam ekspert za to…

CPC - U prevodu to ti je cost per click ili ti ga cijena po kliku. Zavisno odakle ti je posjeta i kakve ti oglase ma sajtu prikazuju. Imaš na internetu listu po državama prosjek cijene po kliku. Npr BiH news niche ti je 0.02-0.04 €. Dok je Austrija i njemacka 0.30-0.50€ jednom davno sam pisao u 00:02 imao sam zaradu 87€ na što sam se sjebao, imao samo jedan klik iz njemačke :rofl:

1 Like

evo lista za CPC ili ti cena po kliku koja se najviše plaća za 2021.godinu

Videćeš ko najviše od zemalja ima CPC pa tako gledaj nekako da guraš oglase ( mada se sad 90 % zasnivaju na personalizovanim (osobnim) oglasima

Sad si me podsetio ja sam tako jednom davno pre par godina imao cenu klika iz USA gotovo 25$ :grinning: jaooOOO obožavam ove naše balkance kad klikaju iz stranih zemalja :grinning:

1 Like

Ja sam iz HR i uglavnom je HR ekipa na portalu ali čudno kako mi sad palo na 0,06 pa nekako jače ide zarada.

Inače, na ovoj listi nema Croatia ili mi je promaknulo?

ne nema je na listi verovatno greškom izostavljeno .
Mislim da je za HR cena po kliku CPC od 0.05 do 0.06$

jel vama pao prihod od 1.7. ?

Ako bi mi neko mogao pomoci u vezi adsense racuna.
Kada odem na Adsense pise mi da su nasli gresku kako vec imam aktivni adsense racun i da ga moram zatvorit ako zelim koristiti ovaj sada a ja zapravo i neznam da imam taj racun od kojeg mail pocinje cudno ja neznam da sam ikad pravio takav mail.
Sad mi je gore sto nemogu povezat youtube sa ovim adsense racunom sa kojim sam prijavljen ako neko zna rijesit neka pomaze molim vas

Možda ti pomogne ovaj video… Pogledaj upustvo:
https://www.youtube.com/watch?v=9FbewtdGm9E
Ustvari trebao bi da imaš neki link gde bi mogao da nastaviš proceduru ukidanja duplog naloga za adsense ili barem negde da te uputu da vidiš kako se to radi

1 Like

Takodje sam sa ovim videom resio isti problem pre par meseci. :slight_smile: