Odabir pravog 4K TV-a

Nekako se približilo vrijeme za novog ljubimca u dnevnom boravku, pa me zanimaju savjeti iskusnih poznavatelja TV tehnologije ili još bolje vaša iskustva.
TV program negledam uopće, ali sad se približava SP i treba mi poveći ekran za bolje uživanje. Uglavnom mi služi za igranje igrica na Xbox One i PS4 Pro i gledanje filmove. (sve skupa nekih 10-tak puta mjesečno) Opsjednut sam kvalitetom slike tako volim da su filmovi koje gledam u Blu Ray kvaliteti i treba mi telka koja to može odraditi besprijekorno, ali opet da nekošta ko motor ili golf 4.
Neka gornja granica bi bila 12K, ali naravno ako to isto mogu dobiti za koju tisuću manje dolazi u obzir, ali i ako za nekih 1000 kuna više mogu dobiti nešto extra u odnosu na ovo to će biti skroz ok.
Nekako preferiram Sony, pa onda LG.
Kakav je Samsung što se tiče TV-a? (inače baš nevolim njihove proizvode)

QLED TV Samsung QE55Q6F Flat - na popustu s 12k na 8,3k
OLED TV LG OLED55B6J - OLED 13k
LED TV Sony Bravia KD-55XF8096 4K - 9,5k
LED TV Sony Bravia KD-55XE9005 4K - 9,8k
LED TV Sony Bravia KD-65XD7505 4K - 10k ali je favorit zbog veličine od 65’

To mislim upariti još s nekim soundbarom pa onda vatreno navijati za repku :slight_smile:

Puno jeftinije od toga mozes gledati nase uzivo :smile:

Ne kuzim se bas u tve, ali gledao sam u SD, Samsung televizori mi imaju nekak najzivlje boje, ali sam citao da im je smart katastrofa.

heheheheh ma iskreno nisam fan gledanja uživo, ta buka i divljaštvo me nerviraju. Više volim pogledati doma uz hladno pivce i da je klimatizirano. Jedini susret na koji bi baš volio ići je El Clasico :slight_smile:

Ma Samsung ipak nebi nikako, prije bi možda uzeo neki Panasonic.

Evo kao i 4K za 4k kuna ali nekako mi je to malo novaca za high tv

Philips isto zaobidji u sirokom luku. U biti ako ti je slika najbitnija onda mozda i je Philips uredu, pa mozda cak i u vrhu, ali sve ostalo majko bozja…

Preporučio bi ti da zaobiđeš Samsunga, ja sam ga kupio prošle godine i prilično sam nezadovoljan, daljinski se praktički raspada od prvog dana, sučelje prilično neintuitivno, bugovit softver, spor i trza, u zadnjem se updateu popravilo, al sam imo često problema da se televizor sam od sebe odspajao sa wi-fi-ja, ponekad se i gasio… slika je zaista dobra al to je sve šta valja, uglavnom požalio sam.
Iskreno sam najviše bio zadovoljan sa prošlim LG-jem, s njime nikad problema, sučelje odlično, radio bi i dan danas da mi bebač nije zalio matičnu sa sokom…
Prijatelj mi nedavno kupio Grundinga, 5 godina garancije, jeftiniji gotovo kao pola prokletog Samsunga, slika vrhunska, ekran skoro duplo veći od mojega…ostao sam zatečen…

idemo malenaaaa

Šta je ruin peru te neke droge večeras… :joy:

kakve droge tobejarabi

Ja imam 4k Samsung i super sam zadovoljan, a nemam nikakvih problema sa softwareom, wifi niti sa daljinskim.

Jedina zamjerka koju imam, a to je pretpostavljam do odziva, herza ili čega već (ne kužim se) je u tome što je velik ekran pa se na dijelić sekunde “razvuče” ili “razlije” slika kod recimo neke jako brze akcije u nogometu u istom kadru, ono kad kadar ostane isti, a kamera naglo ode sa jednog kraja terena na drugi. Ne cijela slika, nego recimo dio prugice na dresu, i to dpslovno na samo jako mali dijelić sekunde.
To nije ništa strašno, ali nekom perfekcionistu bi moglo malo smetati. To sam primijetio samo na nogometu, dok recimo kod gledanja filma ili serije nisam, iako se nisam niti ubijao sa proučavanjem da li se događa i kad nije nogomet u pitanju.

Ne znam kako je sada ali prije nekoliko godina sam od poznanika i prijatelja cuo da im se Samsung TV-i i monitori ne daju upalit nakon 2-3 godine. Samsing je u ploci za napajanje stavljao smece od elektrolitskih kondenzatora koji bi se napuhali pa bi ih trebalo mijjenjat. Mozda je sada drukcije,ne znam.

Imam Sony Bravia 55XD9005 I sasvim sam zadovoljan slikom, rekao bih za nijansu bolja od ostalih marki iz istog cjenovnog ranga.

Imam LG 4K TV… do sada se odlicno pokazao…
Moja preporuka je da uzmes Sony Bravia, Sony se uvek u svemu bar za nijansu razlikovao od drugih u pozitivnom smislu… :slight_smile:

Meni se isto taj čini odličan. malo mi smeta jer nije skroz tanak, no dobro svjestan sam da za taj iznos nemogu dobiti posljedni krik mode. Šogor mi ima Sony i čini mi se skroz super slika, a i taj android na tvu je dobra stvar. Gledao sam kod njega Batmana i skroz sam se uživio :slight_smile:

Di smo mi u ovoj priči?

Kod nas umjesto 4K će biti SD rezolucija.

stavi ga na zid, bolje će izgledati :wink: