Odradio sam marketing za klijenta i sada mi traži izvještaj

Odradio sam Google i Facebook Marketing za klijenta i on sada mene pita kako da on zna da ga nisam prevario, da li postoji neki izvještaj, dokaz i šta vi mislite o tome kako bi mu mogao dokazati osim da mu pokažem konverzacije i klikove ali mislim da to ne bi puno pomoglo.

export sve moguće tabele?

Radio si sto za njega?

Klijent je neki pravni subjekt ili poznanik/upoznanik sa mreze?

Ako ti, koji si radio taj marketing, ne znaš šta bi mu dao u izvještaju, onda me iskreno ni ne čudi stav i strah klijenta.

6 Likeova

Nisam dobro objasnio, znam da mogu export tabela, ali to klijentu ne predstavlja nista jer on ne zna sta znace pojedini pojmovi, pa me je zanimalo kako vi koji se bavite tim poslom klijentu dostavljate izvjestaj na kraju zavrsene kampanje, klijent je fizicko lice i ne zna da email posalje kako treba a da ne pricam o tabelama i pojmovima marketinga.

Za klijenta sam radio google adwords (display i search) kao i facebook marketing

Pa exportaj te tabele i posalji mu nek nadje strucnjaka da ih protumači :smiley:

Jednostavno, objasni mu njegovim jezikom.

Ako si napravio rezultat klijent će to shvatiti bez problema, no ako nisi onda jao tebi :smiley:

Pa jel imate definirano šta ste htjeli postići kampanjom ili si ga ulovio u mutnom s obećanjima? Čini mi se ovo drugo jer kažeš da klijent nezna mail poslati i ništa o tome, a tebe našao da mu radiš adwords i facebook?
Koliko to ima smisla?

Uostalom ako radiš marketing to bi već trebao znati…
Kad ideš kod doktora na neki detaljniji pregled dobiješ papir sa 100 parametara i šifri koje nerazumiješ i onda ti doktor napiše: Zdrastveno stanje dobro, povišene masnoće u krvi, a na testu je izgledalo ovako:

MCV - vrijednosti su 81 - 99 fl
MCH - 29-32.9 pg
MCHC - 310 - 350 g/l

Sve si shvatio?

Tih 100 tabela ti stane u par rečenica, a krajni cilj je rezultat!

1 Like

Prikazi mu sve tabele i podatke i objasni sto prostijim jezikom mozes. Preporuci i google ako ne razumije pojmove pa da procita i bice mu jasnije