Odvojeni WP admin za testni i javni web

Pozdrav,

imam jedan problem. Znači imam 2 servera. Jedan je javni web, a drugi mi je testni. Kopirala sam fajlove sa javnog na testni čisto da ne radim izmjene javno, naravno. I sad mi je problem Kad odem na url/wp-admin, ulogira se i ode na url živog servera, a to naravno ne želim. Kako da to promijenim? Želim imati wp admin posebno za testni, posebno za živi.

Hvala! :slight_smile:

Da li je baza nanovo instalirana ili je samo pokupljena sa starog weba? Je li promijenjen wp-config.php?

Ako je wp-config.php na testnom serveru promijenjen da gleda na bazu testnog servera, da li je baza samo importirana sa javnog weba? Ako je onda u tom slučaju trebalo bi u bazi podataka testnog servera potražiti u tablici wp_options (ili s nekim drugim prefiksom umjesto wp) sve vrijednosti koje imaju putanje vašeg javnog servera i zamijeniti putanje sa testnim serverom.

Upravljanje bazom najlakše Vam je putem phpmyadmin ukoliko je isti instaliran na Vašem javnom/testnom serveru.

1 Like

Baza je importana sa javnog (starog) weba. wp-config je izmijenjen.

Ok, idem probati… nadam se da neću nešto “potrgati”! :o :smiley:

Napravila sam izmjena na recenty_added i upload_path… nigdje drugdje nisam vidjela putanje s javnog servera osim ovdje…
znači sad mogu ulaziti u wp-admin na javnom i na testnom s istim korisničkim imenom i lozinkom… i ako radim izmjene na jednom serveru neće utjecati na drugi?

U phpmyadminu u tabli wp_options promijeni kućice za siteurl i home

1 Like

e tako je… našla sam negdje da to stavim u functions.php… ali to ću izbrisati i izmijeniti u phpmyadminu… hvala! :slight_smile:

Nije ti dovoljno samo izmjeniti u wp_options jer ti postovi i content imaju stare putanje. Nakon sto izmjenis u wp_options ulogiraj se u novi wordpress site, instaliraj plugin Velvet Blues Update URLs i oznaci da ti zamijeni sve navedeno, a zadnju kucicu mozes ostaviti praznom. I to ti je to :smiley:

1 Like

jesam, instalirala i ispravila!! hvala!! :slight_smile:

Nema na cemu :smiley: