Omirox spam

Zamolio bih admine da provjere sa kojim ciljem vec navedeni clan dize teme iz arhive i na njih odgovara spamom, doslovno receno jer nista korisno ne kaze u jednoj jedinoj recenici!

Sve mi smrdi na to da zeli da nabije postove koji ib mu kasnije mogli koristiti, sada na koji nacin :slight_smile: to ostaje za vidjet!

ili da stavi nesto u potpis kad prestane sa spamanjem

Član je dignuo je neki broj tema u kratkom vremenu. To samo po sebi ne znači ništa. Novom članu su sve teme “nove”, a tipično je za osobe koje su nove s forumima uopće da se ne sjete gledati datume tema i da nemaju osjećaj za “trolanje”, koje se vrlo različito definira na forumima za različite publike. Tako da ja ne bih ništa pridodavao tome, niti bih očekivao da će se to ponoviti.

tsereg, je li tebi ovo uman odgovor?

http://www.webmajstori.net/forum/39402-textpattern

Sam po sebi, taj odgovor je trolanje. O “umnosti” ne bih sudio. Ali kada već želiš polemizirati, reći ću da tvoj komentar nije previše “uman”. Naime, svrha tvog posta je zapravo reći da je moje zaključivanje bilo maloumno, tj. da sam trebao odmah banirati člana. Za takvu reakciju nemaš nikakvog opravdanja, niti temelja, jer na osnovu svog iskustva na forumu znaš jako dobro da ne postupam na prvu loptu, već kada imam konkretne argumente. To činim zato jer se bavim moderiranjem, a ne režiranjem meksičkih sapunica. Ipak, odmah si išao “gurnuti moj nos” u to - bez da si promislio, tj. učinio si upravo istu onu stvar koju sam ja izbjegao učiniti prema spomenutom članu - skakati na prvu loptu.

Dakle, moderatori trebaju moderirati, a ne režirati i ne pisati scenarije za meksičke sapunice.

Svatko zna da će se povremeno na forumu pojavljivati osobe koje se ponašaju antisocijalno. To se dešava i u autobusu i na ulici i na poslu i u školi. No, strah od takvih pojava ne smije rezultirati stvaranjem neke vrste “diktature” gdje će se već prvi takav postupak neke osobe tretirati kao maliciozan čin i u potpunosti ignorirati mogućnost da se radi o običnoj pogrešci.

To je vječna moderatorska dilema, a zapravo dilema svakoga tko ima neku odgovornost - kako god da postupi, polovica će promatrača misliti da je postupio krivo. Zato jer ne nose odgovornost, pa se niti ne opterećuju prosuđivanjem.

Govorimo o njemu a ne o tebi. Cilj mi je da ukažem da dečko ne prati teme nego da spama. Posljedica je da vec ima 20 postova, za 7 dana ce imati 100 postova i prodat ce nekom stranicu. Uzeti keš i nestati. Ja ili decko koji je pokrenuo temu, smo nebitni, bitno je da uvidis ono sto je jasno. Meni je jasno, nadam se da ce biti i drugima. Scim bude nesto pokusao prodati ja cu da reagujem. Doista nemam potrebu da se sa tobom prepirem, ti si stub ovog foruma i decko kojeg jako cijenim. Imas moje najdublje postovanje, al ove stvari radimo zbog dobrobiti nase male zajednice.

Bez obzira na njegove namjere, ne može se reagirati na prvu loptu. A to što nisam reagirao na prvu loptu isto tako ne znači da sam tolerirao ili i u jednom trenutku imao namjeru tolerirati ponavljanje takvog ponašanja - rekao sam odmah da ne bih očekivao ponavljanje takvog ponašanja.

Sada ne očekujem da će bilo što prodavati što se tiče njegovih postova na ovom forumu.

Oprosti ali baš iz tog razloga ovdje povremeno navraća svakakva žgadija i uredno spama i trola. Promicanje tolerancije i uvažavanja da ali ne pod svaku cijenu.

Velim, to je klasična dilema. Forum nije od jučer - imali smo i ovu drugu politiku i završila je u gorkim svađama članova i moderatora.

Ovaj član u pitanju je, pretpostavljam, primjer te “žgadije”. Pa, analiziraj kako je ta priča završila i koja je stvarna šteta ili smetnja nastupila?

Ali ništa neće spriječiti padobrance da upadnu u forum. Pa neće se pronijeti glas o tome da ovdje desperadosti gube glave, pa da se ne budu usudili niti učlaniti. :slight_smile: Mislim, nemamo kapacitet za takav angažman.

A meni je malo teško isčitavati svaki post i analizirati ga kao doktorsku disertaciju - je li stvaran i izvorni doprinos temi ili je više trolanje. No mislim da ovakve ispade uhvatim.

Svaka pomoć u aktivnom moderiranju je dobrodošla.

U pravu si i vidim da si jedini koji čini nešto po tom pitanju (ako sam u krivu neka me odgovorni isprave). Mislim da je moje negodovanje opravdano jer želim ovaj forum vidjeti u puno ljepšem svijetlu s konstruktivnim stručnim raspravama na puno većem nivou.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja