Online blogging platforme

Imam veliku količinu low quality engleskog sadržaja (1kk+ riječi) i planiram napraviti mrežu free blogova koji će biti support PBN-u, znači 2nd ili 3rd layer u PBN-u. Zanima me koje online blogging platforme preporučujete?

Jedno 30-40% blogova će sigurno biti na Wordpress.com, a kod ostalih se dvoumim između Tumblr-a, LiveJournal, Mediuma, Weeblya i Wixa.

Dvije stvari koje su mi dosta važne su post scheduling i analytics.

Zanima me što mislite o gore navedenim platformama. Koje se isplati koristiti i imate li prijedlog neke druge platforme?

Easyblog na joomli… Ima sve i još puno toga…radi super

Krivo si razumio. Govorim o online platformama koje same hostaju sadržaj na njihovim serverima i na njihovoj subdomeni.

Moja greška…

ja sam novi u svijetu pbn i nemam znanja i iskustva al od navedenih koliko sam čitao tumblr se od navedenih najčešće koristi. mnogi nude uslugu nalaženja expired tumblr blogova sa solidnim PA. čim mnogi nude mnogi i koriste za pbn, moja pretpostavka.

edit: pošto si ti u tome i znaš sigurno ponešta da te pitam. šta misliš o registrovanju isteklih domena i vraćanju sajta u život sa istim sadržajem ko što je bio na sajtu nekad youtube.com/watch?v=olnDRLUj6Hg vidim da se radi to. čisto tvoje mišljenje.

Ni ja nisam baš dugo u ovome, tek nedavno sam počeo, ali moje mišljenje je da će se Google riješiti PBNova nastalih na expired domenama, kao i što se riješio svega što mu je do sada smetalo, tako da se dugoročno ne isplati. Ono što ja radim je mrežu sajtova/blogova sa kvalitetnim sadržajem na novim domenama, tako da to ne mogu niti nazvati PBN. Smatram da je ovo dugoročno isplativije.