Online kupovina

Pozz
Treba mi savjet/skripta za online shop, naime nisam nikad radio s tim i tako neznam ni odakle pocet pa ako moze neki savjet koja skripta mi je najbolja za pocetak, sta mi treba za karticno placanje, za paypal placanje…i ostale stvari koje mi trebaju

S obzirom da nemaš nikakvih iskustava s tim djelom weba ja ti preoporučam da taj dio posla prepustiš profićima. Ukoliko ipak to ne želiš možda bi ti za početak odgovarao OpenCart, modularan je, rađen po MVC modelu, ima puno dodataka, brz je, dobro handla veliki broj artikala. Jedina mana mu je malo lošija dokumentacija, ali je zato zajednica iznimno jaka.

http://www.opencart.com/

hmm, mozda si u pravu da prepustim proficima jer ipak se radi o malo vecoj “trgovini” ali da sve sta neznam prepustam proficima kad cu onda sta naucit? :slight_smile:
A sta se tice karticnog placanja jel to ide preko neke zajednice ako sam dobro informiran ili se moze napravit da placanje ide direktno sa necijeg racuna na moj racun preko same banke?

Ne možeš moraš imati payment gateway od nekog providera, ja imam iskustva sa WSPay™ - sustav za internet autorizaciju i naplatu kreditnih i debitnih kartica i dečki su bili jako zadovoljni, nakon toga moraš napraviti ugovor s poslovnom bankom preko koje će to sve ići, pa sa kartičarskim kućama itd. Sveu svemu nije baš jednostavno, a ni jeftino. Alternativa tome ti je paypal ili 2Checkout.com, ovaj potonji ima sve što ti treba za prihvat kartica, a mislim da ti prima i paypal.

Da, 2Checkout.com prima PayPal, otvaranje istog ti je 50$ koliko se sjećam, ali zašto onda ne koristiti sami PayPal jer i on isto prima kartice.
Postoje plugini za wordpress kao što je npr. eCommerce, Zingiri… A uz gore nabrojani OpenCart imaš i ZenCart.
Ako se odlučiš na WP evo ti jedan možda zanimljiv link: http://diythemes.com/thesis/create-online-store/

Neeeee, ne radi to. Nemoj WP u ovo uplitatit. Molim te!

WP nije primarno namijenjen tome kao ovi ostali, samo sam rekao da se može.
Za nešto jednostavnije (bez više stotina artikala) npr. E-commerce Themes for WordPress je čisto sasvim dovoljno.
Ima dosta opcija od Paypala, 2co, pouzece, bank transfer… Kažem za nešto jednostavnije, na njemu je da izabere, budući da nije ništa radio do sad, najbolje mu se posvetiti onda nekom ozbiljnijem sustavu.
No, ako koristi WP i ne treba ništa preozbiljno, zašto ne?!

ni necu, WP portal nek bude za sebe a shop posebno, cak i na drugi host cu ga smjestit, ionako imam vec dovoljno problema s memorijama na wordpresu pa necu ga jos s time opterecivat :slight_smile:
a sta se tice uplata za pocetak cu postavit samo na PayPal i pouzece a onda cu vidjet kasnije ako bude dobro isla trgovina kao sto ocekujem morat cu sredit i karticno placanje.

A kako ide takav sistem sa zakonom, naime artikli za prodaju su vecinom odjevni predmeti koje ja kupujem, naručim oslikavanje sadržajem kojim se bavim i iste prodajem.
dosad sam prodavao samo majice preko fejsa sta je onak…neozbiljno s obzirom na to da mjesecno prodam 100 do 300 majica ali sam odlucio pokrenut shop i na ostale odjevne predmete pa da nebi jos imo problema sa zakonom.

kako to misliš sa zakonom? Jel imaš registrirano nešto (obrt, tvrtka…) ili to radiš, što bi se reklo, “na crno”? Ako imaš nešto registrirano, ne bi trebao imati problema sa zakonom, a ako ne - priča se da će uskoro biti moguće osnovati jednostavni doo za 10 kn, točnije do 1000 kn pa razmisli o tome