Online otvaranje račun au inozemnoj banci

Pozdrav,
pošto je 1.1.'11 stupio na snagu kojim hrv. građanima omogućuje otvaranje i poslovanje preko računa u inozemstvu zanima me da li zna neko za neku banku koja ima mogućnost otvaranja računa online. I zanima me ist tako da li ćemo sada konačno moći koristiti PayPal kao svi normalni ljudi u ostatku zapadne hemisfere ili smo još uvijek ograničeni u tom pogledu.

Pozdrav

pricam za njemacku:

nema otvaranja racuna bez dolaska u banku, cak ni za nas koji zivimo ovdije pa ni za njemce.
Konto mozes poslje online voditi, ali doci moras da bi se identificirao.

Postoji jedna mogucnost, tzv. Post identity koje neke banke prihvacaju, a radi se o tome da dodjes u Postu, pokazes svoj dokument (pasos ili osobnu) i onda sluzbenik tamo ispuni jedan formular koji je SAMO za tu ustanovu namjenjen kod koje se oces legitimirati.
Onda sve dokumente i taj potpisani i od poste potvrdjeni dokument posaljes u banku i oni ti posalju doma potrebne papire.

Iz hr direkt bojim se da ne ide. Banke su tu skepticne sa svima.

Mozes otvoriti cisti kash konto, znaci samo lovu stavljas gore, ali pazi u njemackoj se stednja (da stednja jer je to kash konto) oporezuje.

Druga mogucnost je tekuci, ali tu moras imati redovita primanja (postoji tocna suma koja mora sjesti svaki mjesec)na taj konto.

ako kuzis njemacki

http://www.anuber.de/konto-eroeffnung.html

potrazi banke koje imaju u nazivu DIRECT( google tipp: direct bank ) npr 1822direkt (Sparkasse)

Poz


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja