Oobrazac i slanje

Molim odgovor na jedno jednostavno pitanje:

u Dw se napravi forma za obrazac za slanje poruke/teksta sa unosom imena, adrese, e-maila, itd. i na kraju se poruka šalje sa gumbom “Pošalji” (Sent).

Ono što bih htio saznati je što se treba napisati i gdje ( pretpostavljam) da se poruka pošalje ALI ne sa mailto: tj. da se dobije meil?

Meni su neki informatičari pokazali pomoću php-a ali postoji i drugi način kojeg koriste web dizajneri.

Hvala unaprijed.

HTML i JavaScript nemaju mogućnost slanja mejla osim mailto: pa ti se otvori tvoj klijent. Za slanje treba neki jezik. Npr. php kojeg si spomenuo. Dobru formu možeš naći na
http://udarnik.phpnet.us/skripte.php?sk=phpfm

evo objašnjavat tebi kako da uradiš mail formu je isto ko dati u ruke dvogodišnjem djetetu auto i pustit ga na autoput, zato ću preskočit sa pokušavanjem objašnjavanja, uglavnom treba ti mail funkcija ako ćeš to radit u php-u i $_POST ako ćeš podatke slati preko forme post metodom

http://formtoemail.com/

Jednostavnije od ovoga ne može… Besplatno, ima čak i generator forma na siteu ako ne znaš sam. Samo skopiraš html i napraviš kratak edit PHP filea (uneseš svoj e-mail na koji će se dostavljati poruke).

Ako trebaš pomoć, javi se.

Ispričavam se zbog mrtvog linka u mom postu. Tj. link je valjan, ali je stranica premašila dozvoljeno cpu korištenje pa je pod embargom.

Tu sve piše:
http://php.net/manual/en/function.mail.php


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja