Opća pravila ponašanja na forumu

Moderatori rade na očuvanju reda odnosno nadgledaju poštivanje pravila Foruma. Za svako kršenje bilo kojeg propisanog pravila moderator može obrisati, editirati ili premjestiti vaš post u “Recycle Bin”. Za ponavljače prekršaja kazna je trajni progon (ban) s Foruma.

Žaliti se možete isključivo u forumu [FORUM=“50”]Pitanja voditeljima foruma i weba[/FORUM]. Na ponašanje moderatora možete se žaliti supermoderatoru ili administratorima.

Ako svoju žalbu pogreškom pošaljete osobno moderatoru e-poštom ili na PM, prihvaćate da vaša poruka može biti objavljena u forumu “Pitanja voditeljima foruma” i da će jedino na taj način biti odgovorena. Višekratno podnošenje žalbi van foruma [FORUM=“50”]Pitanja voditeljima foruma i weba[/FORUM] smatra se povredom ovih pravila.

Odgovor na pitanje prvo pokušajte naći sami. Zato najprije pročitajte česta pitanja, upute za korištenje foruma, pretražite forum ili pretražite web - tek kad ste uložili razuman ljudski trud i iscrpili sve mogućnosti, postavite pitanje. Neki naši forumi imaju vlastita česta pitanja, pa prije postanja provjerite i njih. Ako vaša pretraga nigdje ne urodi plodom, prvo naučite koristiti pretraživače. Nemojte očekivati da će drugi članovi foruma vaše osobne ideje ocijeniti toliko značajnima ili zanimljivima da bi se našli motivirani za njih odvojiti veliku količinu vremena. Korisnici koji čekaju rješenje na pladnju neće naići na odobravanje ostalih članova.

Imenujte svoje teme smisleno i podrobno tako da se iz subjecta teme može vidjeti o čemu se radi. Dobar subject je npr. “Kako otvoriti novi prozor u HTML-u” ili “Molim mišljenja o siteu www.mojwebsite.com”. Primjeri vrlo loših subjecta jesu “Heeelllpp”, “Pomoć”, “Prijedlog”.

Linkovi i attachmenti na crack, warez, hack, virus, ukradene sadržaje, sajtove s govorom mržnje i ostale ilegalne sajtove i sadržaje strogo su zabranjeni, a zabranjeno je i njihovo spominjanje ili poticanje na ilegalne radnje. Ilegalne (i na Forumu nedozvoljene) one su radnje koje sankcioniraju zakoni Republike Hrvatske.

Reklame su dozvoljene samo u forumu “Prostor za reklame” i to u umjerenoj količini. Affiliate linkovi su dozvoljeni samo u potpisima. Svaka reklama izvan “Prostora za reklame” će biti obrisana. Svaki post s bilo kakvim afilliate linkom će biti obrisan. Reklamiranje putem osobnih poruka (PM-ova) nije dozvoljeno. Moderatori i administratori zadržavaju pravo da i neke druge postove ocijene reklamama, da ocijene da se netko prečesto reklamira ili da neke reklamirane stranice ocijene kao sačinjene za navođenje na klikanje na AdSense oglase i affiliate linkove bez stvarnog promotivnog sadržaja i informativne vrijednosti za članove.

[size=4](zadnja izmjena: 23. 5. 2011.)[/size]

Poštujte sve članove foruma i ne vrijeđajte ih na osobnoj razini - možete kritizirati jedino njihove postupke. Ponašajte se onako kako biste se ponašali uživo u razgovoru sa slabo poznatom osobom starijom od vas.

Također imajte na umu da je iznošenje neistinitih tvrdnji, koje mogu štetiti časti ili ugledu, kažnjivo djelo klevete, a teže je ukoliko je izneseno pristupačno većem broju osoba (v. čl. 200 Kaznenog zakona RH).

Postavite svoje pitanje u pravom forumu i SAMO JEDANPUT. Pročitajte opise svakog foruma. Pogledajte kakvi se postovi postaju o određenom forumu i usporedite to s vašim pitanjem.

Svaki korisnik ima pravo na korištenje samo jednim korisničkim računom (account, login).

Korištenje uvredljivih i općenito neprikladnih avatara (sličica koje predstavljaju članove) nije dozvoljeno. Moderator zadržava pravo odrediti što je prikladno, a što ne.

Korištenje uvredljivih i općenito neprikladnih potpisa (signaturea) nije dozvoljeno. Moderator zadržava pravo odrediti što je prikladno, a što ne.

U potpisu nisu dozvoljene slike.

U potpisu smijete držati najviše 4 reda teksta, uključujući i prazne redove, gdje veličina fonta ne smije prelaziti veličinu fonta kojom su prikazani postovi na forumu. Ovo pravilo ne odnosi se na administratore i moderatore koji u potpisu mogu imati sadržaj važan za funkcioniranje foruma.

Suzdržavajte se od odgovora koji se ne tiču teme (tzv. “offtopic” odgovora). Ako ste jako “društveni” ili ne možete izdržati, offtopic rasprave premjestite u forum “[FORUM=“11”]Nerazvrstane stručne rasprave[/FORUM]” ili “[FORUM=“57”]Birtija[/FORUM]”.

Jedini forum koji se aktivno ne moderira jest BIRTIJA. Tu se možete potpuno opustiti, družiti i flejmati. To je ujedno i jedini forum u kojem dozvoljavamo političke, religiozne, nacionalno obojene i sve ostale teme kojima nije mjesto u drugim forumima.

Zbog vašeg mišljenja izraženog u birtiji ne možete zaraditi trajni progon (ban).

U Birtiji nisu dozvoljene ilegalne radnje, spamanje, floodanje foruma ni reklamiranje.

Voditelji foruma zadržavaju pravo da po potrebi ipak moderiraju rasprave u Birtiji.

Uz ova opća pravila ponašanja u pojedinim podforumima postoje dodatna pravila ponašanja.

Ta će dodatna pravila moderatori istaknuti na vrhu svojih podforuma.

Obavezno ih pročitajte i slijedite.

Klikom na gumb za prihvaćanje prilikom registracije na forumu potpisujete da ste razumjeli ova pravila i da ćete se ih pridržavati.

Članovi nemaju pravo tražiti brisanje svojih threadova/postova iz bilo kojih razloga.

Ono što napišete - iza toga stojite, bez obzira na protek vremena tj. različito stanje stvari u sadašnjosti u odnosu na stanje stvari u trenutku pisanja teksta.

Sve napisano automatski spada u sadržaj ovog foruma/weba i kao takvo se ne može brisati.

Teme/postovi se brišu samo u iznimnim situacijama i to samo po nahođenju moderatora.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey