Opensource POS s fiskalizacijom u Javi

[indent][color=green][size=4]Izdvojeno iz teme:

http://www.webmajstori.net/forum/40239-fiskalizacija-i-os-pos-open-source-point-sale-sustavi
[/size][/color][hr][/hr][/indent]

Napravio sam potpuno riješenje za opensource POS u Javi.

Imam klase i funkcije za vađenje ključeva i informacija o certifikatima, digitalno potpisivanje, izrade enveloped potpisa, izrade soap poruke, slanje soap poruke, obrada primljene poruke itd, sve što je potrebno da fiskalizacija radi… Više informacija PM.

Poanta open source rješenja je da budu… javnog, otvorenog koda. Radije razmisli da obaviš svoje rješenje na nekom od odgovarajućih repozitorija.

Da li je to poanta opensourca? Zavisi kako gledaš…
Ajde malo pogledaj i istraži koliko ima opensource projekta gdje se dodatne komponente plačaju.
A uostalom ovo su klase koje se mogu koristiti i za opensource i komercijalne aplikacije…

PS. Ja ovdje ništa ne prodajem nego sam napisao da imam sve te potrebne klase i da mi se može javiti netko ako treba pa se dogovorimo.

Open source je otvoreni kod, ne mora ali može biti besplatno. Kod open source je važno da korisnik koji će koristiti takovo riješenje ima uvid u izvorni kod i da ga posjeduje kako bi u svakom trenutku mogao izmjeniti isti prema svojim potrebama. Zato se i zove open source. Može, a i ne mora biti besplatno.

To sam baš zaboravio spomenuti da kod može biti otvoren tj. opensource ali i da se nekad za korištenje tog koda treba kupiti licenca…
A i ovo šta si sad napisao ne mora biti 100% točno jer postoje više vrsti licenca, a i može u licenci pisati da je kod opensource, da moraš platiti da ga koristiš, ali da ga ne smiješ mijenjati. Otvoren kod teoretski samo smiješ proučavati da možeš znati kako točno aplikacija radi …

Teorijski ti si u pravu, ali si upravo ustvrdio da su i Windowsi opensource - ako se plati odgovarajuća licenca, može se dobiti izvorni kod Windowsa upravo kako bi razvojni tim mogao bolje razumjeti kako stvar radi. :slight_smile: Ali, nesumnjivo - ako se značenje pojma dovoljno proširi, i to može proći.

Ipak, to nije bila ideja teme. Ona je otvorena kao popis rješenja koja su otvoreno i dostupna i na kojima bi se eventualno više domaćih programera moglo okupiti da ugrade fiskalizaciju kao nekakav zajednički projekt.

Prema naknadno danom pojašnjenju, ovo je odličan prilog za nekoga tko traži suprotno - rješenu fiskalizaciju s projektom POS-a koji bi mogao samostalno nadograditi ili možda tek dobiti uvid u programski kod zbog lakše podrške korisnicima.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja