OPREZ - 1&1 promijenio ime u ionos.com SCAM

Ovi gamadari su promijenili ime, pogodite zašto, cijeli net ih je prepoznao kao SCAM, pazite da se ne prevarite.

Za one koji ne znaju imaju politiku da platiš 1$ domenu, onda si do kraja godine dužan platiti još 15$, a ako domena istekne a ne platiš ostatak, domena se miče iz panela i PRODULJI još godinu dana. Ako želiš obrisati domenu, moraš platiti 30$, a ako ne platiš tih 30$ ne možeš je nikako maknuti ni isključiti auto renew jer domena nije u panelu, obrisana je i tako se produljuje godinu za godinu i dug raste i raste + kamate oko 12% godišnje.

Da bi platio dug, ne možeš se prijaviti u panel i izvršiti uplatu, jer panel bude prazan, bude samo pdf sa dugom. Ne možeš ni poslati mail podršci i zatražiti račun za uplatu.

Jedini način da riješiš dug je da zoveš telefonski odvjetničko društvo koje ih zastupa u Ameriku i pričaš sa njima na engleskom. Ja sam to morao uraditi, čak i kada sam zvao taj broj ignorirali su me tjednima i nisu mi htjeli poslati broj računa za uplatu jer su znali da će mi se domene dogodine produljiti i da će dug biti dupli. Tek nakon mj. dana borbe sam dobio broj računa i uplatio novac wire, ručno da bi mogao ugasiti auto renew.

3 Likeova

Hahahahah meni i dan danas salju mail da trebam platiti domenu koja je istekla prije 4 g. Istekla i kartica kojom je placena :rofl:

Ja kod njih imam desetak domena već godinama. Nikakvih nerješivih problema nisam imao. Čak sam kad je tu na forumu netko napravio frku u vezi njih, transferirao jednu domenu kod Avalona i također je sve prošlo u redu. Ja imam pozitivno iskustvo.

Svaki sajt u bilo kojoj bransi ako nema podrsku u realnom vremenu LIVE CHAT …OBILAZIM U SIROKOM LUKU,i tako vec godinama,

4 Likeova

Tako je Brane. Smiješno da neki nemaju live chat u 2020…

1 Like

:face_with_raised_eyebrow:

Za 1and1 imam pozitivna iskustva …

Onda sam ja sanjao sve što mi se desilo i to da sam platio 10ak domena oko 1000 e, ne sjećam se više, bilo je prije 3-4 godine.
I ovi ljudi su isto sanjali Link
Link

Ne znam, možda preskoče neke random.

U redu, znači odeš kupiti domenu i moraš napraviti nekoliko akcija nakon toga, ako ne napraviš to lihvare te godinama, ucjenjuju i moraš zvati njihove odvjetnike po Americi da bi se izvukao ovrha, bolesnih kamata i sl? Ja i daje tvrdim da oni postoje da bi uhvatili ove druge koji nakon kupnje domene ne čitaju sitna slova i da većinu novaca zarade lihvarenjem, ucjenama i zastrašivanjem, a ako im uleti neko kao ti, to odrade jer moraju ali ne postoje radi takvih korisnika niti ste im vi bitan dio u prihodima. Realno zašto i kako je moguće da je godinama uvijek .com domena 1$? Osim ako to nije klopka za većinu korisnika.

Ne razumijem kako ih netko može braniti.

1 Like

Ja sam zadovoljan IONOS-om, firma je u vlasnistvu od Deutsche Telekom. Imam kod njih dedicated server 2 godine, i nikad nije bilo ni najmanjeg problema. Imam i 7 domena, dvije sam stavio da isteknu (ugasio auto renew) i automatski su istekle bez da me smaraju ili nesta naplacuju dodatno.

1 Like

ja sam imao 10ak domena kod njih prije nekih 5 godina … plaćao sam onim gift karticama … kartice istekle, domene istekle … stiglo 5 mailova da su istekle i da treba platiti produženje ja im na peti mejl odgovorio

I don’t need domains anymore and I won’t pay renew.

Nakon toga ništa više od njih nisam dobio, nikakav mail, ništa.

ne bih rekao da su promijenili ime, stavili su IONOS by 1&1 u title, footer i logo tako da ne bih rekao da bježe od naziva 1&1 … prije bih rekao da razvijaju novi brend IONOS