Osiguranje automobila i procjena štete na vozilu

Pozdrav,

…ako netko slučajno ima iskustva sa osiguranjem da savjetuje, bit ću zahvalan. :wink:

Bratiću je netko lupio auto na parkiralištu…i podnio je slučaj osiguranju i u međuvremenu otišao u Zubak na procjenu štete.
Osiguranje mu je priznalo štetu i po vlastitoj procjeni uplatili su mu na račun 3600kn, dok mu je Zubak procjenio popravak na 7200kn.

Jel on ima nekakvo pravo da dobije odštete onoliko koliko je procjenjena šteta ili kako to ide?
Možda je Zubak dao preveliku procjenu štete…spreman je ići i drugim serviserima, ali u konačnici ga zanima jel osiguranje dužno podmiriti račun popravka, ili je to to što su oni procjenili??

Jel ima kasko? Predpostavljam da ima. Nije mi jasno kak su mu uplatili iznos na racun ako nije na to pristao. Ide kod osiguravajuce kuce na procjenu i oni mu predloze nagodbu. Ili zelis da ti isplate odstetu na rn, ili zelis otici kod limara pa im on ispostavi racun ili ti oni predloze nekog autolimara i snjime rjese slucaj…

Ako nije pristao na tu svotu nisu mu trebali uplatiti vec se on zali te dobije vecu nagodbu za štetu…
Osiguranje samo vrši procjenu štete.

Ne neide tako kako ste napisali, znam to iz osobnog iskustva ali i nažalost svojih bližnjih…
Znači osiguranje ti prisilno uplati odštetu za koju oni smatraju da je ok, a na tebi je da ideš dalje ako želiš.
Mi smo imalo prometnu u kojoj nismo bili krivi, nego neka selja**** koja je jurcala po cesti nas je udarila i šteta na autu je bila oko 3k i osiguranje je automatski isplatilo kroz 10-tak dana iznos od 2000kn.
Nije prošlo 2-3 dana i zvao nas je odvjetnik (preko nekog svog je on došao do nas) i ponudio nam da izvuče od osiguranja još više novaca za neku “malu” provizijicu.
Otišao sam kod svog doktora, malo mučnina od udara, pa snimanje da nije došlo do trzaja i tako bla bla i na kraju smo dobili umjesto tih 2000 kuna (koje su nam oni prisilno uplatili) dobili ukupno 11 000 kuna (- troškovi odvjetnika)

Znači moraš se “igrati” s osiguranjem i natezati da izvućeš veću svotu nema ti druge. Imaš rok u kojem se moaš žaliti i nek svakako pripazi na to jer izvan tog roka nisu uopće dužni ni odgovoriti na žalbu.

A ako ima kasko on pokriva full štetu, opet znam iz osobnog iskustva još dok sam bio kod staraca
Imali smo Peugeot 607 novi jos prije 7-8 godina i netko nas je udario na parkingu i uglavnom šteta je bila oko 16 000 kuna i otišli smo u osiguranje i srećom da je lik što tamo radi bio “normalan” po nas pa je još sam uzeo i otkinuo sve što visi i odradio procjenu i osiguranje je full pokrilo štetu.
samo što je tad kasko bio cca 10 000 kuna što je poprilično veliki iznos.

Ima li ovdje korisnika Uniqa osiguranja? Dobio sam par preporuka, ali još sam u fazi odabira pa bih volio čuti vaše mišljenje o njima?

Hvala unaprijed.

koliko znam uniqa je raiffeisenovo osiguranje … ako ti nešto znači