Ostavinska u Švedskoj

Pozdrav,

pošto ovdje ima mnogo ljudi raznog znanja, pokušat ću i sa ovim pitanjem… dali se netko možda razumije koji su koraci ako se ostavinska vodi u Švedskoj za osobu koja je HR državljanstva, ali je živjela i umrla u Švedskoj.

Ta osoba je bila u drugom braku u Švedskoj i konkretno me zanima što treba poduzeti da se njena imovina u Švedskoj oslobodi u potpunosti na raspolaganje njenom mužu tamo, a da njena imovina u Hrvatskoj se oslobodi njezinim nasljednicima u Hrvatskoj.

Ako se netko razumije, barem da može dati dobre smjernice…bit ću jako zahvalan.

Uzeti dobrog odvjetnika.
Čini se kao skuplja opcija, ali nije, jer jednom kad određene stvari poduzmeš u takvim postupcima, nisu više reverzibilne, a ne radi se o nekim rutinskim stvarima ili formama koje moraš ispuniti.

Uzmi dobrog odvjetnika i ne viruj nikome drugome

Ako imaš jednu osobu koja “koči” na bilo koji način, ostavinske su kompleksne već i same po sebi. U tvom slučaju, samim činjenicama koje si spomenuo, sve se čini dodatno zakomplicirano. Odvjetnik kojem svi vjeruju, ili da svaka strana uzme odvjetnika i da se dogovore u najboljem interesu svake strane.

Plan je svakako uzeti odvjetnika, ali htio bi već pri odabiru odvjetnika biti upućen u stvari kako idu … barem da ih konceptualno razumijem.

Probaj na forumu legalis.hr
Sigurno će te uputiti u osnovne korake

1 Like