Otpimizacija slika u Wordpressu

Da li netko zna kako i sa kojim pluginom optimizirati slike u wordpressu koje se ne nalaze u media library folderu, nego na nekom druogm mjestu ? Da li bi uspio sa WP smush.it ako promijenim neke dijelove koda, i koji dio moram promijenit da ovo sprovedem u djelo ? Koliko sam uspio saznati googlanjem, nijedan WP plugin nema opciju da optimizira silke koje se nalaze u nekom custom folderu.

I vi ste mi neki coderi…

Odeš do kamenitih vrata, prije toga svratiš do konzuma po čarobnu svijeću i staro pramen, zapališ svijeću uz 3.141529 očenaša i surdukneš pivkana na eks, na putu do trga se dobro ispišaš po izlogu pekarne “Micko” i uplatiš cekija u PSK-u na Čelzi za vikend…meni je pomoglo, probaj i ti.

Ok je biti sarkastican, i sam sam takav. Ali nema veze, snaci cu se ja vec. Samo definitivno to necu stavit ovdje na forum kad mi uspije.

A da malo googlas prije postavljanja upita na forum ? Nebi bilo lose …

Kao prvo, nisam početnik, kao drugo, misliš da bi postavljao pitanje ovdje da nisam progooglao sve živo ?
Našao sam jedno rješenje gdje treba promijeniti određene linije u fileu wp-smushit.php, ali je to rješenje staro više od godinu dana i te linije u tom fileu više ne postoje, jer je to rješenje za neku prastaru verziju tog plugina.

Mislim da je najjednostavnike da direktorij sa slikama skines na komp, optimiziras i uploadas natrag.

To sam i napravio jucer :smile: