Otvaranje j.d.o.o., najkraća procedura + troškovi

Da li netko ima iskustva kod otvaranja j.d.o.o. i koja je najkraća procedura, te koliki me troškovi očekuju

Ako si na samom početku i nećeš imati neku veću zaradu, tada otvori Obrt. Jer ne placas nikakav porez sve do 20 000kn dohotka. Mislim da je za otvaranje Obrta nekih cca 700kn, tak je bilo prije…Ali već nakon mjesec dana moraš izdvojiti cca 1800kn pa i više… Ako si iz Zagreba odi u hitro,hr pa nek ti objasne…

Po username cini mi se da si iz BiH.
Sto se tiče otvaranja jdoo procedura je VELIKA i ne isplati se :smiley: (samo zatvaranje je isto papreno)
Jedino ako ne zelis neki sverc komerc pokrenuti :smiley:

Nije baš istina možda je bilo u početku tako. Otvaranje je 999kn, a zatvaranje oko 500-600kn, pričam iz iskustva.

Jel pricas o hrvatskom JDOO ili BIH?

mene isto zanima i vjerojatno cu nesto pokrenut, isto tako me zanima dali mogu obavljati preko tog JDOO-a nevezane djelatnosti, npr. Servis kompjutera i kosenje trave.

ak se registriras za to kod otvaranja, mozes. ak ne, trebas se poslje doregistrirati sto kosta par tisuca kuna (bar za doo) tak da je dobro u pocetku naslagati toga sto vise

mislim da su u bih prilikom otvaranja te dodatne kategorije nesto simbolicno tipa 1 km pa sad postoji drustvo za izdavacku djelatnost, uvoz drvnih sirovina i preradjevina, proizvodnju mliječnih proizvoda itd. hahaha

Ako pričamo o Hrvatskom j.d.o.o. ovo nije istina jer samo zatvaranje koliko sam ja upućen je preko 5000kn. Već sam sagledao opcije obrta i d.o.o. i obe solucije mi nisu isplative.

Govorimo o otvaranju j.d.o.o. u Hrvatskoj ne u BiH

1 Like

To je bilo u početku sada ti je 600-800 kn zatvaranje, otvaranje ti dođe ovisno o javnim bilježniku oko 1000kn plus kapital plus pečat i sta vec Ide dalje. Možeš staviti djelatnosti na početku koliko god te volje, kasnije se plaća.

Ja ti govorim iz iskustva, kako je kod mene. A sad za druge neznam.

Kod nas se ne isplati otvoriti niti paštetu, a kamoli nešto drugo. :joy:

3 Likeova

Hvala ti na informacijama po svamu citajuci tako svi kazu ali želio sam iz prve ruke od nekoga tko je već otvarao j.d.o.o.

Mene je koštalo otvaranje u 2 mj ove godine 756 kn. Sve, a otvaranje mi je radio javni bilježnik. Do 300k dobiti ne moraš biti u sustavu PDV-a. Isto tako do 75k prometa vanjske trgovine.

Lp

Tocnije prometa