E, još jedno pitanje
Ako otvorim jdoo jer postoji mogučnost da ga na određeno vrijeme stavim u standby ili da ga “zaključam na određeno vrijeme” dok ne posložim sve kako treba biti’
E, još jedno pitanje
Ako otvorim jdoo jer postoji mogučnost da ga na određeno vrijeme stavim u standby ili da ga “zaključam na određeno vrijeme” dok ne posložim sve kako treba biti’
Za komoru nisam siguran dal ide prvu godinu. To i mene zanima? Da li se obavezno mora prijaviti komori, kako ide clanarina itd? Mislim jel oni sta salju, uplatnice?
Možeš staviti na standby,Neznam da li možeš odmah cim otvoris, jer država ti računa obavezu plaćanja od dana kad je proslo rješenje na sudu. Trebaš vidjeti. Uz obaveze osim plaće, komore,računovodstva imaš još dosta. na placu ja mislim ide neki vrag turističkoj zajednici,sume i vode ja mislim,ali sve ovisi od opcine di se nalazi sjediste,nisam siguran za to… Jdoo nenoze biti bez sjedišta,da bi imao sjedište moraš imati prostor, kada imaš prostor mora ti ga netko iznajmiti (sam sebi),porez na iznajmljivanje, Oke ima prrostor, znaš li kako mora prostor izgledati i sta sve mora imati po zakonu o zaštiti i radu (puno toga), ti kao zaposlenik isto moraš imati zaštitu na radu i još neke gluposti. Nitko te Neće tjerati da to sve imaš, samo kažem kakav je zakon. Ja bi ti preporučio otvori doo manje zajebancije ,posudi 20 000kn,napravi pozajmnicu firmi,kad otvoris doo,sljedeći dan firma vraća tebi novac,i onda si miran.
@tommyg
Da komora se placa od prvog dana, od 1.1.2016 Je tako. Nemaš se sta prijavljivati ,imaš obavezu svaki mjesec plaćati,mislim 49kn, ako ne plaćaš onda vjerojatno idu neke sankcije,uredno plaćam pa Neznam.
i obrt mozes za vise djelatnosti… imam hpu registrirano na 2 stranice…najveca prednost obrta je sto si mos trosit lovu i uzimat kes bez ikakvog racuna… u jdoo ko i doo moras pravdat svaku kunu…
Imam ti ja knjigovođu koji ti sve to obavi za 500 kn ukoliko otvaraš j.d.o.o. a nisi u sustavu PDV-a
Pozdrav svima,
malo je starija objava ali evo savjet za one koji nalete ![]()
Umjesto WP/HTML marketa bolje je platiti pro verziju wp teme koja daje pravo na unlimited client pa se koristi jedna tema za sve dizajne, poput wpastra
Za Vector/photo stock market predlažem freepik
Za Hostin možeš probati na Mydataknox Hrvatski hosting
KNJIGOVODSTVO - za knjigovodstvo predlažem paušalni obrt po cijeni od 500 kuna godišnje, doprinosi su oko 1300 kuna za razliku od 2700 kuna za j.d.o.o.
Možeš uzeti i poticaj za samozapošljavanje pogledaj za poslovni plan
j.d.o.o. se jednostavno ne isplati ukoliko nema prihoda u startu na više od 2700 kuna jer ispada sa svim troškovima da je mjesečni trošak 3500-4000 kuna samo da bi imao firmu bez dobiti i bez isplate plaće sebi.
jel ovo vaša stranica šta ste link stavili?
ako jeste, javite se u PP
za paušalni ne treba knjigovodstvo.
ukupni troškovi uz zaposlenje kod paušalnog obrta su oko 50 eura sa troškom računa u banci , prihodi do 80 k kn god.
od kad se počne plaćati obrtnička komora , dodajte te troškove na 50 eura.