Otvaranje ureda - iskustva i poticaji

Pozdrav ljudi,

Eto, nakon otvaranja obrta i rada od kuće, došlo je vrijeme za razmišljanje o otvaranju ureda. Zanimaju me vaša iskustva u tome i da li trenutno postoje neki poticaji vezano za isto ili možda neki poduzetnički inkubator sa niskom cijenom ureda? Inače, područje koje me zanima je Zagreb.

Probaj:

http://zipzg.com/coworking/

http://www.bizkoshnica.biz/

http://zagreb.impacthub.net/

Dodao bih još www.raza.hr
Slučajno sam naletio na ovo, nisam čitao detalje, ali možda ti bude od koristi: http://plaviured.hr/potpore/revitalizacija-poslovnih-prostora/

Hmm, osobno sam protivnik co-workinga, no svaka osoba je individualna, nekome to pase, meni recimo ne. Smatram da je to gubljenje vremena, buduci da uz toliko ljudi, fluktuaciju, pricu, telefone, a i upoznavanja i cavrljanje se ne moze efektivno raditi. Uvijek ce se naci neki gubitak vremena tipa gableci, razgovori, upoznavanje, zajednicko druzenje i sl.

Opet sa strane klijenata to izgleda neozbiljno … dogovorite neki posao, drzite prezentaciju i sada potencijalni klijent dolazi, vidi vas recimo 10 u prostoriji, svak prica nesto svoje, opet fluktuacija ljudi … ne odaje mi to nekako profesionalnost. Ako cete se bavit profi biznisom … to nije rjesenje.

Co-working smatram da je rjesenje za vrlo mlade ljude, koji su studenti ili tek izasli s faxa pa da se malo uhodaju, steknu nekakva iskustva a cesto i znanje, jer obicno hubovi nude i mentorstvo.

Dakle za mlade ljude OK i to najvise par mjeseci … no za nesto ozbiljnije svakako home office ili pravi ured gdje imate mir, tisinu, vase vrijeme i sve druge razne mogucnosti koje vlastiti ured pruza. Ako vam se radi do 5 ujutro … radite. Neke stvari ti huhovi jednostavno ne pruzaju.

Preporucio bih ti njuskalo i potragu za prostorom. Ima od 200-400 eura mjeseco po ZG dosta prostora i to do 30-40 m2 + rezije.

Da… Sve što si napisao stoji i slažem se s tobom, ali kako i sam kažeš sve ovisi od situacije do situacije. Meni je npr. u cijeloj toj situaciji najbitnije da mi se sjedište obrta premjesti u Zagreb zbog oglašavanja na AdWords-u.

Planiram u skorije vrijeme uložiti nešto novaca u marketing, a inače živim i radim na jednom od naših otoka pa stoga mislim da bi puno privlačnije bilo kada bi adresa bila zagrebačka. Isto tako obrt je otvoren od prilike godinu i pol dana i došao sam do toga da mogu razmišljati o nekim ulaganjima (ured i marketing) ali opet s druge strane treba biti oprezan. Svakako planiram kroz neko vrijeme malo obići navedene coworking prostore i ukoliko mi mogu ponuditi da sa svojim klijentom mogu mirno sam sjesti i porazgovarati svakako mislim da u ovoj situaciji mi je to najbolja opcija.

Tehnološki park Zagreb (TPZ) ima u ponudi tako nešto: http://www.tehnopark.hr/Coworking. Ako su slike aktualne, ne izgleda loše http://www.tehnopark.hr/O-nama/Lokacija.
Može se unajmiti i sala za sastanke/prezentacije, a mislim i projektor.

I ovo je zanimljivo. Po lokaciji mi čak i paše jer je blizu mog smještaja u Zagrebu. Svakako cu sve navedene prijedloge kontaktirati i pokušati posjetiti.

@webfan s kojeg si otoka i jel nebi bilo prirodno zbog lokacije recimo Split? Cim se firma konkretno bavi?

Tu sam na Kvarneru i prirodno bi bilo Rijeka, ali djevojka mi je u Zagrebu i planiram preseljenje kroz mjesec dana. Firma se bavi izradom web stranica, virtualnih šetnji i internet marketing (AdWords).

1 Like