Htio bi otvoriti webshop sa više proizvoda ali bi prva 2-3mj sve radio na crno, bez otvorenog obrta ili firme. Koje je vaše mišljenje u vezi toga? Ima li netko iskustva? Jel istina da ljudi ne kupuju toliko, ako se ne vide neke informacije o firmi? Hvala
Vjerojatno ne kupuju uopće ako nema podataka o tvrtki / obrtu koji stoji iza shopa.
Na zalost kupuju. Al ce ga konkurencija u samom startu prijavit sto podrzavam.
Ali trenutno u Europi nema konkurencije za taj proizvod, tek je sada doslo par oglasa na Aliexpressu i amazonu. Tako da sumnjam da će me netko prijavit
Ne vidim zasto bi trebao uopce imat otvorenu firmu za online shop. Poenta online prodaje je da ne moras imat to. Sto se tice konverzije i toga da li ce ljudi kupovat, apsolutno nema nikakve veze. Ljudi kupuju brend, a sigurno nece provjeravat jel postoji firma. Jer i da firma postoji, nece sigurno nosit isto ime kao webshop, tako da to su gluposti.
Sto se tice pravne strane, isto tako. Ako bude dobiti i uplata na tvoj racun, platis 10.7% poreza i tjt. Ako koristis Wise, payoneer, payseru, n26, nisi duzan ni tih 10.7% platit.
Ma samo izbjegavaj porez sto vise mozes nikakvo placanje
20 znakova limit
Iskusni online kupci nikad neće kupiti proizvod, a da prije ne provjere tko stoji iza web shopa i kakvu politiku taj web shop ima što se tiče dostave, povrata, kome se obratiti u slučaju problema i slično.
Naivni kupci unose svoje podatke s kartice i na lažne kineske i indijske web stranice, tako da tu publiku svakako možeš dobiti. Doduše, takva publika je puno za*ebanija kad im proizvod ne dođe ili dostava kasni, pa ime web shopa bude razvučeno na svim crnim listama, prijavljeno zaštiti potrošača i poreznoj.
Međutim, ne znam razlog zbog kojeg bi htio par mjeseci prvo raditi na crno i riskirati kaznu i prekršaj, ako svakako planiraš otvoriti tvrtku ili obrt i raditi kako treba? Hoće li te netko prijaviti ili ne, to ti je doslovno lutrija, a s obzirom da danas (barem što se tiče Hrvatske) recimo j.d.o.o. doslovno možeš otvoriti online uz minimalne troškove, isprva nisi u sustavu pdv-a + ako si pametan možeš izvući novčanu potporu od države/hzz-a za otvaranje, čini mi se suludo riskirati kaznu, prekršaj i blato na imenu svog proizvoda i brenda.