Ova stranica bi mogla... popušiti foru na tražilicama?

Ukratko: U adserver su mi utrpali neke zločeste javascriptove (sigurnosni propust u OpenX-u) i sjebali koncepciju.

Njegovo veličanstvo Google je sinoć u rezultate pretraživanja ubacio to odvratno upozorenje od kojeg se ledi krv u žilama: “Ova stranica bi mogla naštetiti vašem računalu”, reagirao je i Firefox: “Reported Attack Page!”. Stranici se regularno može pristupiti samo direktno preko IExplorera i Chromea, ili preko Firefoxa ako se isključi opcija “Block reported attack sites”. Ma znate cijelu priču…

Obavijestio sam hosting - oni su očistili to smeće (za svaki slučaj sam uklonio sve OpenX kodove) - te od Googlea preko Webmaster Toolsa zatražio review.

Vjerujem da nisam jedini kojem se dogodila ova katastrofa.

Otvorio sam temu u ovom podforumu prvenstveno zato što me zanima kako će se ovaj slučaj odraziti na tražilice.

Zna li netko hoće li i kako utjecati na pad rejtinga na Google searchu?

Koliko treba čekati da Google ukloni jezivu poruku “Ova stranica bi mogla naštetiti vašem računalu”? Naravno, pod uvjetom da review prođe pozitivno (još uvijek čekam odgovor).

Eto, vrlo neugodna situacija koja je, da ironija bude veća, došla baš u trenucima velikog rasta broja posjeta s tražilica.

Iz mog iskustva, dize se blokada u roku 2-3 dana.

Ne utjece na pozicije, pogotovo ako je samo jedna blokada u pitanju.

Imao sam attackove na 10ak sajtova.

Nadam se da si u pravu oko pozicija.

2-3 dana? I jedan dan je previše, nema gore antireklame od ovog. Ali ajde, opet bolje 2-3 dana nego 10…

Zna se riješiti u toku dana tako da samo mirno.
Ako ti je prvi put, najbolje ti je maknuti se od kompa. :slight_smile:

meni su bili riješili nekoliko puta u par sati tako da imaš nade :slight_smile:

Ovo je identično mom slučaju:

[SIZE=“1”]The official website (asisonline.org) of ASIS International, a major physical security association was hacked and blacklisted yesterday. Add another case to the list of sites using outdated and/or vulnerable applications. In the case of ASIS, they were running a vulnerable version of OpenX (ad server software) and the attackers injected malicious code in there.

Anyone visiting the ASIS website has ads served from ads.asisonline.org which is the culprit. The ad server is loading malware from: hxxp://liyerfit.com/blogs/martin/ . The malware string can be detected using our scanner.[/size]

Malo upozorenje svima koji koriste OpenX. Kod mene je bila starija verzija - 2.8.1.

Razlog više za konačni prelazak na Google DFP. Jebiga, uskoro ću valjda imati i Googleov frižider…i Googleovu mikrovalnu… Sve će nas pojest taj Google!

Openx treba redovito upgrade-ati. A jako dobra prevencija je i podesiti HTTP autentifikaciju u admin folderu.

@Yfashion, DFP SB ili DFP?
Pretpostavljam da znaš zašto te pitam.

Ontopic:
Dogodio se sličan slučaj i meni. Nekoliko sati takve poruke je previše, a kamoli nekoliko dana. Nemože čovijek spavat od muke…

@artanis: imaš PM.

Kratak rezime: Googleova reakcija spora, a i ja sam malo zajebo stvar jer sam prvo tražio review a tek poslije skužio da mi je ostao još jedan dio spornog koda od OpenX-a. Na drugi review sam čekao nekih 10-ak sati…i onda još par sati da uklone upozorenje.

Noćna mora.

y-fashion,

Najdublje suosjecam s tobom. Jednom prilikom mi se desila vrlo slicna situacija, i sto je najgore suspendali su mi i Twitter account koji je imao link na infected site. Nocna mora. Ako mislis da je Google spor sa reakcijom, bolje da ne iskusis Twitter :wink:

Hvala na susosjećanju, w00t :slight_smile: Utjeha je ako imaju iste kriterije za sve… iako sam uvjeren da su puno mekši prema većim zvjerkama…

Samo znaj da ćeš morati promijeneti password-e za ftp, pošto se vrlo lako može desiti da ti je virus pokupio pass sa ftp klijenta i ubacio iframe u code sajta, upravo putem ftp protokola. Znači čist index.php (predpostavljam da je ova ekst.) i obavezno promjena svih password-a koje imaš. Google je jako rigorozan kada je u pitanju malicionzni iframe. Pozzdrav.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja