Pad broja posjetitelja s Googla

Nedavno sam primijetio da mi je od 19. 10. naglo pao broj dnevnih posjetitelja ( preko 1000) a i na tražilici se pretraživanja s moga sajta više ne pojavljuju na prvim stranicama. Od Googla nisam dobio nikakvu obavijest tako da mi nije jasno što se događa. Ima li netko slična iskustva ili kakav savjet.

Google dance?

Bojim se da nije riječ o tome jer je to prevelik pad, od prilike 1/3 ukupnog dnevnog prometa.

Nisi dao dovoljno faktora u opisu da se izvede ikakav imalo vjerodostojan zakljucak. Jel domena nova ili stara? Jel si se uopće našao na guglu u rezultatima s ručnim pregledom? Znamo li je li moglo doći do penala (ako si radio sumnjive “seo” radnje) ili je mozda stvarno google dance (ovo sto velis jel preveliki pad ili ne, ne mora biti) itd…
Mozda i URL das?
Ono, cisto znaci probat analizirat, eto savjet.

Domena je stara (KiNetov kuhar), nisam radio nikakve promjene ni “sumnjive” seo radnje. Na Googlu se i dalje nalazim, samo kad se pretražuju neki pojmovi ili recepti po kojima sam bio prvi ili među prvim sad se uopće ne nalazi ni blizu. Na Google Analytics se vidi da je broj posjeta od 22. 10. naglo pao čak za 2/3 (gore sam pogrešno napisao 1/3).[ATTACH]1795[/ATTACH]

jesi prijavljen na google.com/webmasters/tools/ tamo imas detaljan uvid u stvari oko trazilica te indexiranih linkova, kljucnih rijeci…svakako preporukaza sve koji se bave web-om.

Moguce je da si imao nekih problema sa serverom a da nisi ni svjestan toga, zbog ovoga takodje mozes biti kaznjen.

Ali postoji i druga strana price, da te je konkurencija oderala, tj. da su uradili bolji seo i da su kljucne rijeci koje su donosile posjete sad oni ispred tebe (nis cudno).

Da li je tvoj sadrzaj unikatan? Ako nije jos jedan razlog sa pad na trazilicama.

Ma nema to veze s konkurencijom, pad u tom slučaju ne može biti tako drastičan u jednom danu, Google jednostavno ne pretražuje sadržaj moga sajta, ustvari pretražuje ali ih loše rangira tako da mi je najviše pao broj novih posjetitelja. Ne kuži zašto se to odjednom dogodilo.

Koji software koristis ?

Ljetos je VBSEO imao jedan lijepi BUG kada se gotovo pola posjetitelja redirectalo na domenu: url2short.info
pri cemu je pad posjetitelja bio drastican kao i kod tebe

Ako koristis analitics, znas odakle ti dolaze posjete, usporedi graf dan prije s dan kasnije i znat ces gdje pusis.

Ako je “samo” do pozicije na googlu, mozes pitat na 100 foruma, nitko ti nece znati reci dok nedas URL na uvid.

Domena je kkuhar.com, barem meni to pokazuje za KiNetov kuhar.

Dao sam domenu, kkuhar.com, pušim najvećim dijelom na korisnicima koji dolaze s Google, koji pretražuju pojmove koje sadrži moj site. Mene muči to što ne znam što se dogodilo, zašto su mi odjednom (od 22.10.) tako loše rangirani. Da stvar bude čudnija ako upišete “kuhar” u tražilicu moj sajt je i dalje na prvom ili drugom mjestu ovisno koji Google koristimo.

Koji kw i s koje podstranice je podbacio ?

Koji kw(i) je prije datuma pada nosio puno vise nego sad i koji je bio landing page ?

Sumnjam da ti svi dolaze na site trazeci keyword “kuhar”…u glavnom…ako si malo prostudiras analytics statistike…vidjet ces gdje je zapelo…

Još uvijek ne kužim zašto mi je rejting tako pao, ima li tko kakvu ideju ili slična iskustva.

Ja još uvijek ne kužim kako ti ne kužiš da trebaš napisati egzaktne KW-ove za koje je došlo do pada broja posjetitelja.

Jesi li možda izgubio neke kvalitetne linkove? Možda nisi ni znao da ih imaš i sada ih više nemaš? :slight_smile:

već više puta u zadnje vrijeme se događaju ovakve nevjerovatne stvari, brijem da je google uveo neku foru kao privremeni “penal” ili neznam kako bih to nazvao… čini mi se zbog c/p tehnike najčešće…

iskusio na svojoj koži… također bio prozvan ovdje na forumu kao varalica, volio bih čuti ako netko zna više o tome…

Ma nema svrhe da navodim KW jer nije to problem, njihov broj je pao proporcionalno padu broja posjetitelja. Problem je da kod pretraživanja pojmova Google ne nudi više rezultate s mog sajta, kao da ga nema, prikazuje samo pojmove s početne stranice. Kao da sam za nešto kažnjen i da ne pretražuje moj site, ipak ako uz određeni pojam dodam i riječ “kuhar” pronaći će mi taj pojam što znači da je site uredno indeksiran. Ne znam ima li smisla pisati Googlu ili što učiniti.

Neda mi se čitati od početka temu…Moj jedan site se totalno izgubio. Sa dobra 2 backlinka vratio sam ga na prvu stranicu i to unutar tjedan dana. Nešto poslije opet držim prvu poziciju kao nekad dok mi se to nije dogodilo. Uglavnom kreni sa linkovima i trebala bi se situacija popraviti.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja