Page at risk to be Unpublished - Strajk zbog kojeg je reach loš - iskustva!

Pozdrav.

Jedan od posjećenijih web portala na Balkanu ima problem. Naime, zbog čiste greške Facebooka nastao je strajk koji je ostavio fb stranicu sa koje stiže veliki broj publike u totalnom rasulu.

Prije 15ak dana je stigao strajk od Facebooka na jednu agencijsku vijest zbog “govora mržnje”. Ista vijest se pojavila na desetinama web portala i nije sporna ni po kojem osnovu. Napisali smo apeal i odgovor je bio da je to greška od Facebooka, te je članak republished. Ipak, crvena oznaka je ostala, stoji isti rizik od navodnog brisanja stranice, te reach koji je nekoliko desetina puta manji.

  • Postoji li način da se iz BiH kontaktira Facebook? (live suport; čak sam prije tri godine znao za jedan primjer gdje se telefonski kontaktirao suport ali do toga sada ne znam doći)?

  • Nemamo blue badge, odgađali smo ovu obavezu medija zaokupljeni drugim stvarima. Može li neko pomoći sa savjetom ili nekim tutorijalom oko bluebadge? Da li bi ovo donijelo beneficiju da se ovakve greške isprave što prije?

Pozdrav!

Isti imam problem na vecoj stranici, bukvalno se isto desilo i mjesecima stoji to da se moze ugasit. Stim da je do nedavno bilo 2 ta ogranicenja, jedan je nestao ali taj crveni i los reach je i dalje prisutan.

Ima live chat ali ne znam da li se moze rijesiti putem njeg, ja nisam pokusavao sve se nadam nestace.

Ne vjerujem da je crveno samo zbog jedne vijesti… jel ima na page quality jos ikakvih krsenja pravila?

Iz 2019. jedan copyright content i ništa drugo

Ma neće ništa samo proći očito, svaki dan je ogroman gubitak, ovo nije sajt i stranica iz reda “farme portala”, nego zvanični page jednog medija

Pokusaj onda preko live da skinu

Facebook Da li ima neki admin ili moderator(koji vode tu stranicu) da kada uđe na ovaj link piše mu “Account restricted”?

Pa meni stoji vec 7 mjeseci ta crvena restrikcija, Neka slika je u pitanju koja je podijeljena krajem 2018, pocetkom 2019, od strane moje prijateljice- koja od marta 2019 nije uopste na stranici. A notifikacija je stigla 4-og januara ove godine. Pisala sam na chat sa fb support ali to nije u njihovoj nadleznosti. Tako da svaki mjesec kliknem na ono dugme u Policy issue . Request another review, ali nista se ne desava, tako da mislim da ce isteci u januaru 2022 :joy:

1 Like

Ima ograničenje na profilu i na stranici na kojoj je restrikcija. Misliš da ima veze?

Pozdrav, mozes li mi reci kako si napisao apel? Imas li neki link?

Ja sam uspio doći do live chat suporta na fb. Prvi odgovor je bio da je riječ o sistemskoj greški i nastavim dalje raditi objave prema pravilima korištenja te da će reach doći na svoje. Kada sam upitao da li se greška može manuelno ispraviti i da li se zna do kada strajk traje, dobijao sam generičke odgovore da nije moguće ukloniti grešku te da ne postoji tačno vrijeme kada će nestati strajk. Uzalud sam potrošio sate da dođem do chata, uzalud sam se nadao. Reach se vratio nekih 20-30%, ali još ni blizu onog što je bio.

Je li idalje prisutno upozorenje u Page Quallity

Poz, dobio sam isto upozorenje i još “Your page is restricted because it didn’t follow Community Standards.” koliko traje ovo restricted za reach, koliko treba da se vrati u normalu?

Godinu dana stoji u Page quality. Ali, poslednja tri meseca gledaju ako je kao pre.

Znači bukvalno me nema nigdje 98% ukinuli reach i na ono 1% što daju. Zna li neko iz prve ruke koliko dugo traje, izbrisali su mi jedan post i nakon toga page restricted…hoce li se ikad vratit u normalu jbt haha, kao da sam Andrew Tate

1,3, 12 mjeseci traje. A ne brini oko dometa, malo je onih kojima je domet u zadnje vrijeme dobar. Trenutno nemam nigdje restrikcija vec duze vrijeme, ali domet je pao totalno (na linkove), samo video zapisi, reels i slike imaju domet. Citiram glasnogovornika Mete: od kompletnog sadržaja koji vidite na fejsu, a to su slike, video zapisi i linkovi, samo 3% sadržaja zauzimaju linkovi na webstranice. Tako da, bit će i gore.