Pakiranje PHP "use" unutar funkcije

Da je baza napravljena po PS-u, aplikacija napravljena na jednostavan način da je svatko skuži odma kad dođe raditi. To je problem u glavama ljudi, da ne mogu raditi jednostavno, a kvalitetno.
Pa se guraju design patterni, ddd i ostalo i dobije se kompliciran code.

Code mora biti jednostavan, brz i moćan, bez puno kemije, da radi ono što treba, a ne da imam kompleksan code, kojeg većina ne razumije.

Ti si rekao da si radio u čistom c-u?
Koliko znam u proceduralnom programiranju nema design patterna, ddd itd., iako se može djelomično simulirati OOP u C-u.

Go nema klase kao takve, ima strukture i radi posao.

Pitao si sta je standard za Go, dobio si oficijelnu stvar za Go.

I objasni mi na koji nacin, ovo sto si ti linkao vrijedi za sve jezike ? Bas bih volio da cujem neko logicno objasnjanje, kad se sama knjiga fokusira na “Unix programming”.

Sada kada smo uvidjeli prednost standarada…

NormJS je zamišljen ne na način da ja propisujem standard, nego kao platforma kroz koju će zajednica:

  • nuditi standarde
  • demokratski odabirati standarde (glasanjem između ponuđenog)
  • pisati testove za module, kako bi moduli automatski imali fail ili scss za propisane standarde

Takvo nešto koliko znam nema, i prema vašem ako su globalni standardi dobri (s čime se ja slažem) …onda je platforma poput normJS koja će demokratski proizvoditi standarde, više nego dobrodošla.

Btw. za @tpojku koji nikako nije ubrao koja je svrha normJS-a, ovo je također dobar pokazni primjer.

– INTERFACE!
NormJS je upravo to…on će propisati kakav je interface za sve module koji su wide used unutar različitih frameworka…kako bi se kroz taj normatizirani interface lako ukapčali i iskapčali (zamjenjivali) različiti libraryi koji će ispunjavati određenu svrhu.

Sve u cilju da library-i postanu lako zamjenjivi i da kroz normJS na vrh isplivavaju uvijek oni moduli koji su najoptimiziraniji sa strane CPU i HDD. (I naravno, koji najpotpunije poštuju postavljeni standard)

Dok u današnjem programiranju, bez takvih normativa…vrlo je teško engine jednog dropdowna zamjeniti sa drugim. Moraš takoreć mjenjat cijeli framework ako bi se odlučio na takvo što.

A onog momenta kada omogućiš takvo nadmetanje modula i automatsko testiranje onoga koji je bolji…užasno si potaknuo i njihovu evoluciju da teže ka savršenstvu.

1 Like

Kriv sam.

Kaži ti meni. :rofl:

Ti meni objašnjavaš nešto za šta si mojom (dobrom) voljom saznao prije par sati. Pa lol.

Bez huntanja, nadji to što si ti znao a ja nisam, bez parafraziranja, inputiranja, učitavanja i slobodne inerpretacije već citat moj pa citat svoj [dakle, bez dodatnog objašnjenja] pa da se ide polako.

Dok je takvih k’o ti 'ljeba neće nestati. Ja ne mogu stići sve napopravljati što vi zajebete. Tako, da se ne sekiraš puno za mene. A ti knjigu u šake i grij stolicu da se ne provaljuješ više u društvu. :smile:

1 Like

Pročitaj ovo:
http://www.catb.org/~esr/writings/taoup/html/ch01s06.html

Popravljaš za klincima iz kvarta i za onima koji misle da znaju, a code je šuma. :heart_eyes: :heart_eyes: :heart_eyes:

Kakva zamjena teze: svaka stranka da te poželi pred izbore.

Ne postoji, da se ne zajebavamo i budemo malo ozbiljni.

Nešto za šta si saznao prije 5 sati. A što je btw. jedan od pilara OOP-a? Hahahaha. :laughing:

Ne razumijem šta si mislio ovim? Kakvi sad klinci iz kraja?

E vidiš, to ti fali da shvatiš.
I bez riječi interface, postojala je ta logika razvoja koju valja ispoštovati. I netko bez poznavanja riječi interface, mogao je razumjeti koja je problematika i kako treba postupiti da problematika bude zadovoljena.

A sad se vrati tamo gdje me pitaš što mi fali Dompdf-u i njegovoj sintaksi … pa fali upravo to, što ne može neki vanjski lib nametnuti mom programu koji će biti interface za pozivanje modula koji ispunjava takovu svrhu pretvorbe html-a u pdf.

Dompdf ima jednu sitnaksu, HTML2PS ima drugačiju, wkhtmltopdf ima opet drugačiju, i nakraj htmldoc ima opet drugačiju…a kako svi oni četvero odrađuju istu funkckionalnost pretvorbe html-a u pdf, ja svoj program ne želim vezati striktno niti uz jednog od njih, nego se želim šaltati po želji s jednog na drugog.

To će mi omogućiti interface…bilo izveden po tvojoj školskoj sintaksi ili po mom pristupu…dobit ću istu funkcionalnost. A ti koji si ponudio interface, post kasnije pitaš što fali da radim direktni poziv? :wink:

Pa eto to fali… fali interface koji si ponudio. :smiley:

Koliko sam ja toga svjestan, potvrdit će tema koju sam davno još otvorio i pokušao to osvjestiti one koji toga nisu svjesni. Evo teme: Vue controller i generalno controlleri / warpperi

Doduše, ja to nisam nazvao interface nego warperi…i predstavio sam ih “zlata vrijedne”.
A koliko se sjećam, tvoje glavno mudrovanje u toj temi je bilo da nisu warperi nego wraperi. Pa eto…dobar ti je engleski, potvrđujem to. :smiley:

1 Like

Tako možeš za sve da kažeš ali da bi se reklo da nešto znaš i poznaješ moraš ga znati definisati.
Kažem ti ja - političar 1/1.
Drž’ se ti svog načina, ja ću kad uhvatim priliku, opet nešto pokazati kako se radi a gdje si zapeo i ok.

Dakle, još jednom: u composer.json u root lokaciji u require ubaciš "dompdf/dompdf": "0.8.5" i niko nikad ti ne može ništa poremetiti. Ni za 100 godina. :shushing_face:
Vidi šta sve laravel koristi, šta misliš da l’ bi uspjeli da rade drugačije (retoričko pitanje, ne zahtjeva odgovor)?

Nije to moja sintaksa. lol

Taman smo mislili da je nemoguće da napraviš gore špagete od tih jadnih fajlova.

E ovo je tvoj najveći roblem: nemogućnost da apstrahuješ kompleksnu arhitekturu a iz ogromne količine neznanja koje svjesno ne želiš da se riješiš.

Huh, da li se moram prisjećati :smiley: :smiley:
Mislim…ovo nikada neću zaboraviti koliko si se gluposti u ovoj temi naprosipao: JS Tricky request for confirmation

…i onda kada si evidentno izgubio tlo pod nogama, onda si dijametralno okrenuo napad na nešto sto šezdeset peto oko strelica u sintaksi…haha.
Nemoj molim te…u toj temi si tvrdio da će “muha sruštiti zgradu ako se zabije u nju” , bez obzira što sam ti milijon dokaza ispostavio da je to nemoguće…bio si uporan. Nisam te čak mogao natjerati da testiraš da vidiš da nisi upravu…nego si još ti provocirao da bi ja kao testirao “kad bi znao testirat”.

I ja testirao da ti hormone zadovoljim …i naravno bio si u krivu…i onda okrenuo napad na nešto sto šezdeset peto…

Aj bok…u memorijum tome…evo slika kako muha ruši zgradu:
http://normjs.com/

Još nešto treba priložit??

1 Like

Prost zadatak: citat mene, zatim citat tebe i ništa više u postu da vidimo gdje si me kako smatraš nemam pojma ni šta al’ da vidimo. Još jednom: ne treba mi tvoj komentar već mi trebaju dva citata: moj pa tvoj. Tim redom. Ostavi mene da izvučem sebi zaključak a ostali da vide još jednom šta tupiš.

Daj radije pročitaj malo onu temu, zabavno je. :smiley:

Da te prisjetim:

To izjaviš nakon code-a koji nije radio ni izbliza xd. Znaš kaj ti je kod programiranja? Ako sa prvih 1% code-a sjedneš u krivi voz, svih onih preostalih 99% code-a ti je krivo. :smiley:

Ne umiješ diskutovati a to se stiče čitanjem.
A ja za takav splet okolnosti nemam puno vremena.

Drugim riječima, ubjedjuj se. Ja uopšte ne sumnjam da je tebi fino.

Do sljedećeg [tvog( ili nečijeg)] problema, drugarski pozdrav.

Pošto si tražio da nakon tvoga citata ide moj citat, evo da se prisjetiš:

Ovo gore nije bajka, točno to se izdešavalo, samo je to interpretirana analogija…ili drugim riječima:
Ja pito pitanje, ti reko glupost, ja ti rekao da ne ide tako, ti rekao drugu glupost, ja ti rekao da neće ni tako, ti se čudiš kako znam ako nisam probao. Ja ti objašnjavam zašto je to tvoje glupost, Belmin se usuglašava samnom … a ti još pokušavaš to okrenut na način da nisam sposoban producirati tvoju glupost u test. Ja produciram tvoju glupost u test (koji te naravno opovrgne), pojavi se i Belmin i štoviše ponudi izvrsno rješenje postavljenom problemu…a ti nakon svih izrečenih gluposti se usudiš još reći da je Belminovo rješenje 98% tvoga … ma nezz što bi ti rekao.

Mislim, nema smisla da te seciram…ali tražio si :smiley:

Ne znam ti background niti me zanima pretjerano.
Al’ nastavak citata je nešto što pristojan svijet prećuti.

Dok se ne smogneš tehnički izražavati zaobidji me tagovanja da se ne trzam bezveze.

Pa barem ti voliš čitati dokumentaciju, sve je dokumentirano: JS Tricky request for confirmation :smiley:

Bujrum. Post must be at least 20 characters

Naravno da znam definirati ono čemu svjesno težim. Zato sam u temi i opisao ono što želim postići. I nisam to čak opisao iz razloga što je bilo potrebno za problematiku same teme oko sintakse “use” …nego sam to namjerno opisao iz razloga da nekog čitatelja osvijestim o tom jako vrijednom principu. Pa vidiš da sam ranije i otvarao zasebnu temu u kojoj sam išao druge osvijestiti o tom vrijednom principu…temu u koju se nisi ni pokušao smisleno uključiti, nego si je iskoristio za pljuvanje po meni ko i obično… jer ti eto nije sjela riječ warpper i obuzelo ti fokus. Poanta ti nekako promakla…

E pa jbga…ja ti opet ponavljam, princip je princip…možemo ga nazvati kako god. Isto tako ga možemo implementirati u code na više različitih načina.

… jer nema ružnije prakse nego kada se radi copy paste nekog snippeta codea nad kojim nemamo kontrolu. DRY DRY DRY DRRRRRRY pravilo SVIH pravila! … i što vidim iz priloženog da ni tebi još nije sjelo di treba.

Niko tebi ne može zabraniti da se igraš. K’o što se ni meni ne može zabraniti da se bavim ozbiljnijim stvarima. Zar ne?
Ozbiljno, nemam vremena za gluposti. Ako imaš još neki problem, postavi da se riješi, mani me trubljenja u prazno.

1 Like