PayPal 0,00 transaction fee

Ekipa pozdravljam,

koristim PayPal već dosta dugo, iz BiH sam i naravno imam račun koji je ograničen ako se usporedi sa USA, pa i HR.

Kako god, danas sam skužio jednu promjenu, ne znam jeli najavljena ili je to samo meni aktivirano, ALI danas sam povukao novce na karticu i odmah mi se na PayPal računu uradila konverzija (po njihovom tečaju) i nisu mi uzeli onih 4€ za ručno povlačenje novca.

Ovako je to izgledalo prije mjeseca-dva, kada su novci poslani na moj račun u Eur - 4€

Sada toga nema izgleda.

To se i meni desilo prije par dana kada sam povlacio novac. Izgleda da je besplatno jednom u mjesecu, ali im je zato kurs 1 euro - 1,89 KM :smiley:

Bolje da je ostalo onih 4 eura po normalnom kursu. Na vece isplate ides samo dodatno u minus.

Kako znaš da je jednom mjesečno? Vidim kurs, ali na manje cifre je bolje nego je bilo u startu 4e pa još tečaj kod banke isl… Ovo je bolje, jer tečaj konverzije si i prije plaćao samo u banci. Ne znam koliko je nije me kopkalo pa da tražim

A zasto ne povlacite novac u stranoj valuti? I onda nema konvertovanja.

Hmm, ne kužim pitanje? Kartica je povezana za tekući račun (BAM) domaća valuta.
Naplatim u Eur, i kada mi legne na račun to mora biti u domaćoj BAM valuti.

Ja sa PayPal povlačim u stranoj valuti (sl.2) ALI mi onda obračunaju 4€ FEE + banka uzme sebi po tečaju po kojem radi konverziju.

Sada, (sl.1) meni PayPal uradi konverziju i šalje mi lovu u mojoj domaćoj BAM valuti, bez onih 4€.

Ja npr imam racun za dolare i sa Paypala povucem dolaze na racun. Paypal mi skine tu neku proviziju i tjt. Ranije sam dolare prebacivao na EU racun i gubio na tom konvertovanju plus fee, sad samo fee platim i tjt. Mada generlano i izbegavam da prebacujem pare sa PP na racun zbog poreza.

U BiH moramo povući jer ne možemo trošiti available balance

Jesi siguran da nema?
Ja sam prilikom placanja sa deviznom karticom nekoliko puta trazio refund, jer su me oderali, pa platio sa kartice u kn.
Kada sam placao sa EUR najprije su mi € promjenili u kune i onda kune natrag u €. Mislim da bi na 500€ s kartice otislo oko 570€.
Nakon toga sam se zalio PP, pa su mi to promjenili jer PP sve nase racune vidi kao KN i zato radi duplu konverziju.
Iako su mi oni to kao nastimali ja ako placam s devizne uvijek skine vise, tako da uopce ne koristim deviznu.

Trebalo bi da nema, ja generalno nikad i ne proveravam takve stvari. Neodgovoran sam po tom pitanju i stalno gubim novac na konverzijama, prebacivanjima jer ne ukljucujem previse mozak. Ovo mi je logicno, a moguce da je i tako kao sto ti kazes.

Svaki puta kada sam prebacio novac na žiro, uzimali su 30tak kuna provizije na 100$. Ove godine nisam još ništa prebacio pa ne znam.
Jesu li vas u banci ispitivali za što koristite PayPal? Mojeg prijatelja koji samo kupuje s njime ispitivali su je li porezni obveznik u Americi.

Ovo je odgovor nakon sto sam se 1 put zalio:

Thank you for contacting PayPal regarding the currency of your credit cards.

I have reviewed your account and I can see that your card ending xx6004 and xx6007 are both registered as HRK on our system.

When you add a credit card to your PayPal account, it is automatically registered as denominated in your local currency (HRK). This is our standard procedure as your card issuer does not inform us what the actual currency is.

To update the currency we use to charge your credit card, please reply to this email with the following information:

• The last two digits of the credit card affected.
  • The currency you want to use for your credit card.

Nakon sto su mi sve to izmjenili opet sam platio deviznom cisto da vidim:

Sad je razlika oko 3€ sto je zanemarivo naspram prijasnje razlike, ali opet zasto da ti uzimaju proviziju za nista.

Opet sam se zalio i evo odgovor:

I have reviewed your account and it shows that the debit card V-6004 it is currently set up in EUR and the debit card V-6007 is set up in HRK .

I could notice that you make a payment on 18-Nov-2014 using your card V-6004 and was completed in EUR, I did not see any currency conversion in your account, if you do notice any, I suggest you to contact your bank to see what is happened.

I trust the information I have provided resolves your query. Have a nice day.

Vecina to ne gleda jer mislis da si za 100 dao 100.
Ni ja nisam, a mozda i nebi isao provjeravati da nije u pitanju bio neki veci iznos i sasvim slucajno primjetio da mi ne odgovara stanje na racunu.

Sa Paypal kad povučem na karticu povlačim u EUR i isplaćujem u EUR, ako povučem u USD isplaćujem u USD i tek onda vršim zamjenu u BAM. Moj iskustvo sa RaiffeisenBank.

To je već par mjeseci ovako, jer su imali problema da nekada ne radi automatsko, pa ih ti zoveš, oni ti vrate ovaj fee itd.

Da, ali postoji mogucnost da paypal ipak posalje dolare a da banka odradi konverziju… tako je bilo do prije nekoliko mjeseci…

I tih 5$ sto ne uzimaju- uzmu na konverziji, mamu im lopovsku. U banci mi racunaju dolar 1,77 BAM… paypal racuna 1.709… Sto bi englezi rekli, highway robbery

1. put u mjesec dana po istom principu, nema 4e fee, nego je konverzija takva kakva jeste. Ide to tako od sada izgleda

Mozes ih pitat da te vrate na staro i vratit ce. Ja sam to imao i trazio da vrate na staro i vratili me.

Meni se to desilo kad sam prebacio novac preko PayPal Business aplikacije, dok je na webu i dalje po starom.

Evo primjera za $500,
Preko aplikacije $500 = 858KM
Preko weba $500 - $5 fee = $495 = 876KM

Dosta je isplatnije da uzme ovih $5.