PayPal dnevni limit za povlacenje

Danas sam kontaktirao PayPal putem maila za dnevni limit povlacenja, trenutno mi je 500$ i rekose mi da bi to uklonili kroz account morate prodati 10k$ i da nemate nikakvi svadja u posljednih 30 dana… Pa eto da znate :slight_smile:

Takodjer sam trazio i da mi Pending balance uklone ali rece mi dok ne predjem 10k$ da ne moze otici na razmatranje.

Meni neki dan na poziv skinuli taj limit, sada nemam nikakav limit, mogu skinuti 10k ako imam, a nisam ni tražio. To su uradili da bi zaštitili svoju guzicu. Naime, nisu mi pet mjeseci po običaju 1. skidali automatski, i sada mi se nakupilo na računu, i da ne bi morali da mi vrate fee za 5mjx5$=25$ skinuli sav limit. Naravno ja prešutio a opet tražio $25 i objasnio im da država ne dozvoljava veću transakciju. Ako ko bude zvao, ne zovite poslije 5:15pm jer dobijete neke debile iz Litvanije ili gdje već jedva pričaju engleski i pravi su debili - oni su mi skinuli limit samo da mi ne bi vratili 25$, danas zvao Irsku gospoda kaže nije problem.

Ako si iz BiH džaba ti jer će ti banke vratiti novac nazad na PayPal, pravilo države jeste da ne možeš dobiti na račun dnevno više od 500$, navodno zbog izbjegavanja pranja novca. Razumijem ih, nedavno sam dobio baš takvu ponudu, da mi ljudi šalju novac iz Njemačke kao oni su neka investiciona banka, a da ja to saljem njihovim klijentima sa odbijanjem 10% sebi.

1 Like

Nisam znao za to pravilo, da li mislis samo za isplacivanje sa PayPala? Jer sam znao dobijati uplate na devizni gdje je nekoliko hiljada $ bilo. Nikad nisam imao nikakav problem.

Ja trebao primiti dosta veći iznos od 500$, kad zovu me iz American Express sa kojima nemam nikakve veze ali su u sklopu Intese čiji račun imam čiji odjel vjerovatno radi sa PayPal i sl. i to poslije 6pm i kažu nažalost ne možete povuči putem PayPala veći iznos od 500$ dnevno. Tako da, vjerovatno se odnosi samo na PayPal. Možda je i do banke, ali su mi rekli da država ne dozvoljava. U svakom slučaju ako si druga banka nazovi pitaj možeš li više, i javi ovdje ako budeš mogao, da mjenjam banku.

Aha ne mogu svakako povuci radi limita na paypalu…Ja sam u Raifasein sa njima nikada nisam bas imao problema i jos ono instant povlacenje, odmah novac u sekundu na kartici milina :slight_smile: Tako da svakako se treba informisati moze biti da je do Intese. Nikad nisam cuo za tako nesto…

Ja sam čuo da su raju iz Raifa zvali na razgovor ukoliko je veći iznos od 500$. Kao da im kažeš otkud ti, te ako utvrde da nije na poklon platiš porez. Koliko planiraš povući? Ako bude više od 500$, javi mi kako prođe.

Vidim raspravu na klix.ba forumu:

Mozda je malo glupo pitanje, al hajde,postoji li mogucnost da se na pay
pal nekako podesi koji iznos da ide na automatski transfer? Naime, imam
racun u sberbank i moguce je prebaciti od 10 do 500km po transakciji,
ako ima vise od 500km vracaju a nekad se desi da imam koju marku vise pa
moram rucno povlaciti sto mi se bas i ne isplati, kakva je situacija u
drigim bankama, imaju li te limite i koliki su? Poslala sam upit na
sparkasse, jos cekam odgovor

Ne, PayPal automatski prebacuje sve što imaš, s tim da postoji gornji limit koji određuje VISA.
Što se tiče banke, u UniCredit i Raiffeisen nema tog limita, koliko god ti
PayPal pošalje, a prođe VISU, legne uredno na račun. Tako da vidi sa
svojom bankom, ako ništa ne mogu mijenjaj banku.

Zanimljivo…

Kazem ti nikad problema sa raiffesien nisam imao, samo sto ne mogu odmah vise da povucem radi PayPalaa. Obicno isplatim dan za danom, sljedeci odmah povucem i ostalo… Niti me ko kad zvao niti koji djavo, a par mjeseci sam primio negdje oko 5k$

Bem ti banku, al zato Raif dere, skuplja mjesečna održavanja računa, uzimaju na svaku uplatu 1%…

Što ne vidiš u sparcase bank, čuo sam da su OK.

3,99KM mjesec za karticu, devizni i stedni… po meni sasvim ok + imam internet bankarstvo, sms obavijest i izvod na mail.

Nisam primjetio da uzimaju 1%

@start77 za njih sam čuo da su katastrofa

@limenka2014 ja koliko sam pročitao samo kartica 4KM bez štednog, bez internet bankarstva i sms obavijesti. Provjeri na izvodima, ja dok sam bio kod njih, na izvodu je bilo mislim, ili su uzimali 1% nakon obračuna kursa.

EDIT:
@limenka2014 evo i link: https://raiffeisenbank.ba/templates/default/users_data/test_7/pregled_iz_tarifa_naknada_primjena_od_01.pdf
Pogledaj str. 2. stavku tri u tabeli.

za mesečno održavanje visa kartice meni uzimaju 2,5 KM. Imao sam uplate sa PP na karticu bez problema instant, ali to je bilo odavno pa se nesećam pojedinosti oko obračuna kursa, zato sam napisao da proveriš. Jedno znam, kad sam hteo da izvadim debitnu karticu a nisam radio nigde) jedino su mi oni bili najefikasniji i sa povoljnom provizijom.

Čitao sam na klix.ba forumu, svi samo loše o sparcase :D. Uglavnom da se vratim opet na temu Raiffeisena, bio sam kod njih dok nisam shvatio da džaba plaćam dodatnih 1% na svako primanje sa PayPala a imaju i najlošiji kurs. Kada sam prelazio na Intesu bili su daleko daleko najjači, na sve korake sam ih hvalio a u zadnjih par mjeseci su sve uprskali, prvo su poskupili mnogo toga poput štednja se plaća 2,5KM/mjesec, 2,5KM vođenje tekućeg računa, max. dnevno primanje $500 itd.

Evo sad sam bas otvorio da pregledam online, zadnja isplata 496e na karticu leglo 967KM. Isplaceno 970KM (bilo neke sice od prije).

3,99KM mi je tacno odrzavanje svega sto sam ti naveo…

Koliko siće, vidiš da su ti uzeli jer je € 1,95583.

jbg ne pogledah koliko je bilo ali nije vise od 4-5KM prije te uplate. Ma vala 3KM mi ne predstavljaju nikakvu ulogu sa obzirom da mi je savrsena usluga.

Pa eto, neka bude 5KM od ranije plus 3, uzeli su ti tih nekih 1% ili 0,8%. Slažem se da im je usluga daleko najbolja, ali mi se ne daje na svako primanje 1%, pogotovo kada su veći iznosi u pitanju. Svaki mjesec dodatno 10KM, zašto da dajem?