Paypal i obrt molim savjet

Pozz
Prošle godine sam otvorila paušalni obrt koji se uhodao pa me zanima kakva je trenutna procedura povezivanja Paypal-a i obrta.

Moj novi klijent iz inozemstva može plaćati samo putem Paypal-a, a s obzirom na to da su u pitanju veći iznosi voljela bi ih prikazati kroz obrt.

Imam par pitanja, pa ako netko ima vezan Paypal uz svoj obrt u Hrvatskoj i može mi pomoći oko toga plizz javite se :hugs:

Hvala!

Ja redovito tako poslujem. U principu povezes paypal sa karticom od poslovnog racuna. Kad novac sjedne na PayPal povuces na poslovni racun i to je to. Eventualno ce te porezna traziti da obrazlozis razliku zbog tečaja, budući da na fakturu stavljas iznos po srednjem tečaju hnb-a na dan izdavanja računa a na poslovni račun sjedne potpuno drugi iznos.

Ja imam praksu uz svaki izdani racun nakon sto ga naplatim odmah spremiti i paypal izvod od uplate, tako da je vidljivo koja je uplata na paypalu za koji racun.

Pozz i hvala na pomoći :hugs:

Povezujem li privatni paypal račun koji je na mom osobnom mailu ili povezujes business paypal koji je na mailu od obrta?

Kako izgleda račun? Mora li na njemu biti naznačeno plaćanje Paypalom?

Hvala

Ja sam povezao business paypal, mislim da je tamo potrebno i unjeti podatke od obrta tipa - ime obrta, adresu itd.

Na računu se navod “Transakcijski račun” pod način plaćanja, dakle ne “PayPal”. Takvo sam ja mišljenje dobio od porezne. U principu račun izgleda kao i svaki drugi, nema nikakvih naznaka da ce biti placeno paypalom.

1 Like

Hvala na pomoći!
Ako me još nešto bude mučilo slobodno se obratim vama? :hugs:
Pozz