Interneti su čudo, ha 
A sad ozbiljno: Strogo voditi računa i ne koristiti PayPal card gateway (ili izdavati fiskalni račun za klijente koji uplatu vrše putem kartičnog processora na PayPalu).
Drugi problem: Ja sam odabrao Skrill kao primarni online instrument plaćanja upravo zbog tvog spominjanja HR banke. Naime, u HR banke ne izdaju kartice poslovnim subjektima po deviznim računima. A uz devizne račune se vežu VISA kartice. US bankovni račun kao drugi način povlačenja PayPal sredstava pretpostavljam da nemate 
Razlog je više nego jednostavan: žele iskoristiti maržu kod konverzije valuta, odnosno ne daju ti da npr. imaš karticu po deviznom poslovnom računu, te s njom plaćaš izravno u EUR, USD, GBP… već moraš svaki put konvertirati s kunskog računa sredstva ako plaćaš karticom. Prije godinu i pol sam osobno kontaktirao svih 42 banke s HNB licencom, odgovor za VISA karticu za d.o.o. je bio identičan 
Skoro sam nešto razgovarao s frendicom koja ima obrt, i njoj je ZABA prije mjesec dana dala VISA karticu koja glasi na njeno ime, ali na obrt. To bi trebalo istražiti dali se nešto promijenilo. Uglavnom, postoji kemija a to je otvaranja bankovnog računa na tvrtku izvan HR (Slovenija, Austrija), što je potpuno legalno i zakonski, na nju vezati VISA karticu i legalno složiti poslovanje.
Živio