PayPal - My preapproved payments

Užasno me nervira ovaj PayPal, ali ga moram koristiti… Radi se o My preapproved payments. Po defaultu bi trebalo da novac ide sa PayPal balance, što kod mene nije, te uzima novac sa kartice.

U tom slučaju mi PayPal ne bi ni trebao, jer bi mogao platiti putem kartice, ali imam novca na PayPal računu tako da bi želio iskoristiti taj novac, a ne onaj na kartici…

U suprotnom bi morao povući novac sa PayPal balance na karticu da platim na ovaj način. Onda mi nije jasno zašto će mi PayPal račun kada svaki put moram povući novac na karticu da bi mogao da platim nešto…

Je li neko imao problema s tim, i kako je riješio? Džaba kontaktiram podršku, mjesec dana već ništa ne odgovaraju…

Odakle si? Država? …

Iz Bosne… Jednostavno ne mogu plaćati ništa putem PayPala već sav novac moram povući na karticu, pa platiti preko kartice…

Ako ti je pod “Available balance” onda možeš.

Pretpostavljam da ti nije verificirani račun, što znači da novci koje dobiješ idu u “Pending balance” na neko vrijeme a tek onda se prebace u “Available balance”?

Pod available je… Your member status is: Verified

You are now a Verified PayPal user. In addition to increased security, buyers and sellers value your Verified status because it indicates you have passed PayPal security checks. Most importantly, you can now send unlimited payments with your PayPal account.

Paypal uvijek koristi prvo novce s Paypal računa (available balance) a tek onda ide kartica, bank transfer, eCheque…

i to ne možeš zaobići, čak i ako želiš platiti samo karticom (da ti Paypal ne dira available balance), Paypal će svejedno prvo koristiti available balance a zatim, ukoliko nemaš dovoljno, još te tražiti da ostatak platiš drugom metodom (npr putem kartice).

E sad, što se tiče tvog problema… pretpostavit ću da se onda valuta u kojoj imaš novce na Paypalu ne poklapa s valutom u kojoj plaćaš za proizvod. Imaš nešto sitno u dolarima, primjerice 10$ a želiš platiti nešto od 5€. Ako se ne varam to neće ići.

Ni to nije problem…

PayPal balance: $441.76 USD

Račun je 200$…

Tako bi bar trebao da koristi, ali eto kod mene ne koristi, i uvijek prvo uzima novac sa kartice, i ako nema novca na kartici izbaci grešku…

Verifikovan account, imam novac za platiti, pod available je… i neće…

Manage Funding Sources - Samo Credit Card opcija ima, a trebalo bi da ima i PayPal balance… Niti mogu uncheck karticu, niti bilo šta drugo tu editovati…

Bosnia and Herzegovina is an Automatic Transfer Country. This means that you must withdraw your PayPal balance to your bank account or credit card… you cannot fund payments using your PayPal balance.

Izvor

Vukoje*ina pa hajde… I ako imaš pare, ne daju ti da platiš…

Hvala ti na informaciji. Nema druge nego povući novac, pa platiti.

To je to. U Bosni ne možeš trošiti balance čak ni kad je “available”. Moraš prvo povući na račun, nema druge.

I ja imao nekog novca na PayPalu pod Available Balance i mislio ga potrositi na eBay-u.Ali izgleda da ne moze, opet vuce lovu sa kartice.

Koliko se sjecam u HR ovo ide bez problema, ali kod nas jos ne.U biti ne zalim se, jer PayPal mi je dosta potreban i za sada radi svoj posao :smile:

Fazon je u tome sto na nekim sajtovima ne mozes placati karticom vec paypalom i tu u akciju uskače paypal i pomaze ti da kupis naplatis svoju uslugu ili sto vec, takodje ako npr meni zelis poslati novac ne mozes ga poslati od kuce bez paypal-a :smiley: :smiley:

Mislim da nije to mislio i nije problem u nacinima placanja.Stvar je u tome da bilo sta da placas preko PayPala, imao ili ne love na Available, uvijek se povuce lova sa kartice na PayPal.

Opet ista stvar.Novac ce se sa kartice povuci na PayPal i tek ces onda moci platiti.

Pa naravno da bi ti se proknjizila transakcija u banci :slight_smile:
A npr hootsuite ne zahtjeva da lova bude na kartici :smiley:

Bez obzira da li je PayPal račun verificiran ili ne, ako račun još uplate prima pod “Pending balance” bez obzira da li postoje dostupna sredstva (čak i ona koja nisu pod pending) PayPal koristi karticu i nikako se ta sredstva ne mogu koristiti osim za prebacivanje na banku. Svaka transakcija ide s kartice samo.
Ja sam tek prije cca 6 mjeseci dobio mejl da mi sredstva više neće ići na Pending balance nego će mi direktno biti dostupna i od tog trenutka PayPal radi tako da prvo troši sredstva na računu, a onda ako ih nema kartica.
Uvjeti na dobivanje ovog statusa nisu mi jasni. Piše da trebaš steći dobru reputaciju za koju smatram da sam ju stekao mnogo mnogo novaca prije i mnogo stotina tranaskija ranije.