htjela bih pitati jesu li kome sjelo novci od paypala i koliku tocno na kraju proviziju uzimaju?
i kako ste to na kraju rijesili s placanjem pdv-a drzavi?
procitala sam skoro cijeli post ali nisam uspjela naci odgovor na to.
hvala[/quote]
Uzimaju je…u proviziju pri uplati, pri isplati, a k tome još imaju i neki divlji tečaj. Dolar bio 5.09, a oni meni obračunali po 4.92, čekaš 30 dana i tak’ to. Uglavnom meni se ne isplati, više mi se isplati da mi Amer ode u banku i napravi wire transfer. Platim 25$ dolara i to je to.
Meni kod prve isplate nisu nikakvu proviziju uzeli, no izgubio sam na konverzijama.
Uplata je bila u dolarima koju su konvertirali po lošem tecaju u kune, a u banci sam dobio eure na devizni…
[quote=“Tritan”]Meni kod prve isplate nisu nikakvu proviziju uzeli, no izgubio sam na konverzijama.
Uplata je bila u dolarima koju su konvertirali po lošem tecaju u kune, a u banci sam dobio eure na devizni…[/quote]
Zanima me da li je netko od vas dosad primao kakve donacije preko PayPala?
Naime, htio bih na svom novom siteu staviti nedavno razvijeni dodatak za Zend Framework pa pokušati upecati koju kunu preko donacija.
Frend koji kupuje stvari preko eBaya na veliko mi je rekao da eBay traži od svih onih koji mjesečno imaju 15-20 uplata da otvore business account i da ih on prijavljuje poreznoj.
Imate li kakva iskustva na tom području? Na forumu nisam uspio pronaći odgovor.
Koliko dugo ili čim se poništava sustav čekanja mjesec dana od uplate Kada će mi uplačen novac biti odmah dostupan da se nemora čekati mjesec dana? Po čemu to odlučuju zna li tko?
Osama…dovoljno je otvoriti “individual”. Zbunjujuće je što u opisu tog tipa računa ne piše da se mogu primati uplate pa ispada da je samo “business” za uplate, ali možeš slobodno otvoriti “individual”.
Boris…nema više tog čekanja da uplata postane available.
Do nedavno se moralo čekati 30 dana, ili si mogao odmah raspolagati sa uplatom ako si zamolio uplatioca da potvrdi transakciju jer je nakon toga uplata odmah išla u available balance.