Paypal omogućio primanje uplata u Hrvatskoj

[quote=“chief_wolfinjo”]misliš s računa na račun ? ako je uplatitetlj izvršio uplatu u istoj banci
onda odmah ako ne . onda najkasnije drugi dan bih trebalo računajući samo
radne dane.[/quote]

Da ali on plaća putem paypala na moj paypal račun. Dal se ta uplata na mom poslovnom računu tek vidi kad podnesem zahtjev da prebace novce na moj račun ili?

aha to. pa tako reci. znači kada on tebi pošalje lovu na tvoj paypal račun, lova se odmah pojavi, te ti tada trebaš napraviti tj. kliknuti withdraw te kada to izvršiš onda od tog treba treba proći u prosjeku 3 dana da ti lova sjedne na račun. a sada je još druga stvar neznam dali je kod svih tako ali kod novih paypal računa je da za nekoliko prvih isplata lova stoji 30 dana na tvom paypal računu.
te još jedna stvar da kada ti zatražiš isplatu s paypala računa oni ti naplata fees od 5 $ mislim, a kada čekaš da ti oni automatski isplate svaki mjesec onda je gratis.

[quote=“chief_wolfinjo”]aha to. pa tako reci. znači kada on tebi pošalje lovu na tvoj paypal račun, lova se odmah pojavi, te ti tada trebaš napraviti tj. kliknuti withdraw te kada to izvršiš onda od tog treba treba proći u prosjeku 3 dana da ti lova sjedne na račun. a sada je još druga stvar neznam dali je kod svih tako ali kod novih paypal računa je da za nekoliko prvih isplata lova stoji 30 dana na tvom paypal računu.
te još jedna stvar da kada ti zatražiš isplatu s paypala računa oni ti naplata fees od 5 $ mislim, a kada čekaš da ti oni automatski isplate svaki mjesec onda je gratis.[/quote]

Odlično, hvala na odgovoru!

Konacno mozemo naplacivati preko paypal-a. Problem je sto ne moze ici preko swifta na devizni, nego preko visa kartice.

Moja banka nudi mastercard business debitnu karticu za firme. Visa electron ne moze, nego za fizicke osobe. Mogu imati samo obicnu visa kreditnu karticu.

Pitanje je kako da ja prebacim pare na devizni ziro racun od firme. Neda mi se prebacivati na privatni devizni jer ce me porezna uprava uhvatiti za vrat i malo ce me protresti zbog toga.

Da li ima nacina da ja preko swifta ili na neki drugi nacin prebacim pare sa paypal na ziro racun firme, ali bez visa electron kartice?

Evo proljeća, budi se i Ante. :smiley: Spojeno u temu.

You have received 20USD. I to za dodavanje linka u html template i promjenu title taga nekom ameru :smiley: Moral sam probat, vuklo me vec dulje vrijeme. Zivio paypal! :D:D

čitao sam da paypal prima visa electron od PBZa
imam ovakvu karticu

ali neće prihvatiti

This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer’s customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.

[quote=“Timmy”]čitao sam da paypal prima visa electron od PBZa
imam ovakvu karticu

ali neće prihvatiti

This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer’s customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.[/quote]

Kriva Visa. Moraš napraviti devizni tekući račun i onda dobiješ Visa revolving karticu s kojom možeš povezati PayPal.

čovjek u banci mi je rekao da može i ta -.-

još me pita hoćeš žiro ili devizni, jer kao može oboje. sad moram ići to vraćati i praviti novi -.-

[quote=“Timmy”]čovjek u banci mi je rekao da može i ta -.-

još me pita hoćeš žiro ili devizni, jer kao može oboje. sad moram ići to vraćati i praviti novi -.-[/quote]
Ja imam takvu od PBZ-a za žiro račun, danas sam ju registrirao na Paypalu i vidim u popisu transakcija žiro računa da je skinuto oko 10 kn.

Dakle, provjeri jesi sve podatke točno upisao, imaš li dovoljno novaca na računu i je li ti kartica istekla. Ako je sve to ok, pitaj banku u čemu je problem.

:ludjak: pa da, to nisam napravio, nisam stavio love na karticu. hvala

[quote=“Sljaker”]Jednostavno, zato jer se smije i ne krše niti jedan zakon (PayPal je dobavljač usluge naplate). Izvjesili su cijene u kunama i račun je u kunama (za rezidente i nerezidente), a nikog ne interesira što se naplata radi u devizama.

Usprkos “znalcima” i “knjigovođama”…[/quote]

Vidim ja da se ti Sljakeru jos uvijek “boris” s tim ,:))
Ajd da malo ovu temu vratim iz inducirane kome…jer…u Bugovom ducanu lijepo (ali netocno) pise .

[SIZE=“2”]Kako na PayPalu nije moguće plaćanje u kunama, cijene su u web-shopu od danas ispisane i u eurima –[/size]

jer umjesto ovoga “placanje” bi trebalo pisati “obracunavanje”-
Jer obracunavanje - placanje su dvije sasvim razlicite i nezavisne radnje .
Obracunavanje je jedna radnja koja ima svoju “formu” ( racun, stavke,iznosi,valuta,currency) dok je placanje koja ima svoj sadrzaj (iznos, elektronski ili fizicki novac,ovcje koze,zlato,skoljke s biserima:)…)

I problem nastane onoga trenutka kad u zakonske propis e i tumacenja udje znak jednakosti da : obracunavanje = placanje.
Dakle: dva rezidenta izmedju sebe ne mogu zakonito obracunati ( osim po onim izuzecima u jednom postu u threadu vec nabrojane ) svoju robu ili usluge u nicem drugom osim u kunama
dva rezidenta u RH ne mogu izmedju sebe placati obracunate obvaze u nicem osim u kunama (nemoze zakonito tvrtka tvrtki u tuzemstvu platiti medjusobno potrazivanje sa jednog deviznog racuna na drugi devizni racun) .
i tu je tocka.

nakon sto obracunaju svoje potrazivanje/dugovanje (po slovu zakona) u kunama svoje medjusobne odnose mogu izmiriti ako hoce i u ovčjim kožama.
al u ovčjim kožama ne mogu obračunati PDV tako da ce onaj koji je te kože prihvatio kao “valutu” ipak iste morati prodati da bi drzavi platio PDV ali —u kunama. :

niti u bugovom ducanu se ne “plaća u kunama” i to samo oni misle vec se cijene prikazuju i obracunavaju u kunama.
po pozitivnim propisima RH sve cijene moraju biti istaknute u kunama i sasvim im je besmislena recenica

[SIZE=“2”]Kako na PayPalu nije moguće plaćanje u kunama[/size]

jer na PayPalu nije moguce placanje u nicem --vec samo prikazivanje i obracunavanje u USD.
I sasvim je suludo ocekivati da bi jedan PayPal u svojoj aplikaciji - a kad bi vidio da sam ja korisnik iz HR - prikazao mi , a samim time i obracunao cijene u kunama.
kojeg je iznos , isto u kunama, kao tehnicki parametar, dobio tamo od nekoga casopisa.

tehnicki dio da li ce se platiti ovom ili onom karticom , cekom, privatnim racunom,tvrtkinim racunom je sasvim nevazan:
vazne su dvije stvari:

• kako se je nesto obracunalo
  • kako ce netko izdatak (ili prihod) proknjiziti…

Ma samo neka bude kako kaze Vir2al ja zadovoljan :slight_smile:

Želim napraviti Paypal račun. Koliko sam procackao okolo, dakle, potrebno mi je sljedece uciniti:

1. Napraviti devizni racun (najbolje u PBZ banci). Za valutu uzeti €. Uplatiti lovu na napravljeni račun. (Pitanje: Jeli moram ista platiti ili placati za napraviti navedeno?)

2. Napraviti Paypal račun.

Jesam dobro zakljucio. Ako nije, neka netko koregira.
Jos jedno pitanje, kada mi netko uplati na paypal racun, jeli ja imam mogucnost podici taj novac u svojoj banci.

1[quote=“mimika”]. Napraviti devizni racun (najbolje u PBZ banci). Za valutu uzeti €. Uplatiti lovu na napravljeni račun. (Pitanje: Jeli moram ista platiti ili placati za napraviti navedeno?).[/quote]

otvoriti racun u nekoj od banaka a za koji je vezana VisaElectron debitna kartica.
nije nuzno da je devizni vec moze biti i kunski

1. Napraviti Paypal račun.
  • napraviti PP racun.
  • verificirati account na nacin na zatrazis verifikaciju i PayPal ti salje autorizicijski iznos od 1,95 USD + 4digit PIN broj
  • kontaktiraj banku i trazi ih taj PIN koji izgleda npr PayPal XXXX CODE
  • nakon sto si saznao CODE logira s e i kartica se verificitra na nacin da isti PIN unese u za to predvidjenju formu.
    Nakon sto se unese CODE account je spremana za “Withdraw” to jest za povlacenje novca na karticu.

Slican postupak je i sa MoneyBookers.com samo sto oni za verifikaciju kartice ne salju 4digit Code vec zaduzenje u random iznosu od USD 1,01 - 2,99.
i taj autorizacijski iznos se treba saznati od banke i povratno unesti kao podatak kojim se verificira kartica.

nakon sto se dovrsi postupak verifikacije kartice zaduzeni iznos ti se priznaje kao “balance” tj. tvoj novac .
Ukoliko karticu iz nekog razloga ne verificiras unosom podatka o tocnom iznosu ili PIN broja u roku od 30 dana izvrsit ce se povrat sredtava na karticu za koju je i zatrazena verifikacija i potupak se treba proci ponovo.

Moneybookers ima prednost jer ako se nemoze doci do Visa kartica “withdraw” se moze povlaciti na destinaciju “bank account number”.
prodje se postupak prijave Banke, unosa osnovnih poodataka i SWIFTA , unese se broj racuna (privatni ili tvrtka) i to je to…

[quote=“mimika”]. Jesam dobro zakljucio. Ako nije, neka netko koregira.
Jos jedno pitanje, kada mi netko uplati na paypal racun, jeli ja imam mogucnost podici taj novac u svojoj banci.[/quote]

Kad ti netko uplati na tvoj PayPal (MB) racun iznos povlacis na svoju Visa karticu ( bank account) a onda ili peglas ili podignes kao “cash” .

Zaboravljeno je napomenuti da kod prvih transkacija na PayPalu imaš rok od 30 dana kada ti je novac na pending statusu. Tj. novac je na tvom računu ali ne možeš ništa s njim, a nakon 30 dana novac ti se oslobađa i možeš s njim što hoćeš. Koliko takvih transakcija treba napraviti - ne znam.

[quote=“vir2al”]otvoriti racun u nekoj od banaka a za koji je vezana VisaElectron debitna kartica.
nije nuzno da je devizni vec moze biti i kunski[/quote]

Kada napravim devizni račun za koji je vezan VisaElectron. Jeli se dobiva još jedna kartica za devizni račun, ili sve ide preko VisaElektron.
(Zasto se spominje da je u nekim bankama bolje za napraviti a u nekim nije, npr da je u PBZ dobro.) Imam recimo u Splitskoj banci napravljen tekući (VisaElektron) i žiro račun(Maestro) … dali da u njoj napravim i devizni račun ili … da sve napravim u PBZ-u

Koju je valutu najbolje izabrati eure, dolare ili ?

da, dobiva se jos jedna kartica.
jer kod nas jos uvijek postoji termin “deviza”. tj svaka druga valuta koja nije kuna.
i ne postoji automatizam.npr ako na bankomatu podizes cash ( ili paypalom placas nesto ) kunskom karticom vezanom za jedan jedistaveni poslovni ili gradjanski racun - ako nemas dovoljan iznos na kunskom nece se automatizmm prusmjeriti autorizacija na devizni.
dakle ako placas debitnom kunskom Visom vezanom za kunski racun iznos od 20 USD i nedostaje ti 10 lipa u kunama za konverziju u protuvrijednosti od tih 20 USD autorizacija se nece preusmjeriti na devizni racun gdje mozes imati i 10 K USD i bez obzira sto se radi o dvjema karticama vezanim za jedan jednistveni racun koji je “primary key”

zato sto je to cisto tehnicko pitanje a ne zbog toga da VISA u jednoj banci vrijedi zbog necega više nego u nekoj drugoj…
da bi dobila franšizu za izdavanje kartica svaka banka mora zadovoljititi odredjene strandarde koju pred njih postavljaju karticarske kuce

koju god da izabres tehnicki gledao dodje ti na kraju na isto.
za on-line poslovanje preko PayPala dovoljna ti je ta VISA vezana uz tekuci racun gradjana.
Ali ukoliko ne nastupas kao pravna osoba pa ti je potrebno “pravdanje” izdatka u troskove poslovanja ili knjizenje primitka u prihodovnu stranu.

Inace ovo je stvarno bomba.
Malo sam se igrao, par domena, par sljakica kao iz fore, i uspio si navuci oko 550USD profita u 5 dana iz sale.

Cak razmisljam o otkazu LOL

Ima li netko visa electron karticu od PBZ i da ima novaca na njoj i kada pokuša nešto kupiti preko neta koristeći paypal da mu uspije. jer meni piše pending