PayPal, personal ili business account

Neću otvarati novu temu, nego samo iskopati ovu: hoću si otvoriti paypal račun, karticu bankovnu imam, trebam se sad registrirati na paypalovoj stranici. Zanima me samo koja je razlika između privatnog i business accounta, odnosno koji mi preporučujete? Ternutno mi je u planu samo plaćanje, no tko zna, možda u budućnosti bude kakvih uplata i prema meni.

Uzmi Premier account.
https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=p/pop/choosing_account_type_signup-outside

1 Like

Prilikom registracije mi nuđen tek individual i business?
Još nešto: u Hypo banci mi dali posebnu karticu za paypal (MasterCard). Imam i njihovu Visu od ranije, ali njome, kažu, ne mogu ništa preko paypala. Negdje pročitah da je Visa pogodnija za kupnju/prodaju putem paypala, pa mi sad ništa nije jasno.

Anyone? Planiram se registrirati danas ili sutra, sad sam u nedoumici. Može li se naknadno promijeniti kartica?

gembo ti je reko da ti je najbolje uzet premier account, ako ces najvise kupovati uzmi personal a ako ces i prodavati malo vise uzmi business

ako mislis na paypal, naravno da mozes naknadno promjeniti karticu, a mozes i dodati vise razlicitih kartica pa pri kupovini koristis onu koju zelis…

Možeš naknadno upgradeat i Paypal sa personal na premier. Ja sam upgradeao jer mi je zvučalo bolje, kasnije sam shvatio koja je razlika. Koliko se sječam, ako je personal, možeš primiti novac nekih 5x godišnje sa tuđih računa, te ukoliko budeš imao veliki broj uplata mogu ti banovati acc. Na drugoj strani, premier nema ograničenja ali uzima nekih 3% na svako primanje novca :(.

Ja sam se raspitivao u Hypu također, i koliko me sječanje služi, Visa im nije za internet, samo Maestro, a koliko sam upoznat Hypo ubrzo ide u vlasništo neke druge banke (na prodaju je).

Imao bih jedno pitanje vezano za ovo, pa da ne otvaram novu temu.
Kod primanja novca (npr. business acc) da li banka uzima proviziju za prijenos novca koji dolazi s paypala?
Hvala

Ja sam na personal i odlično mi sve ide nemam nikakvih problema i plaćam i dižem novac :slight_smile: Koristim VISA Electron karticu i nemam nikakvih problema iz BiH sam i NLB Tuzlanska banka :slight_smile:

Nakon što uneseš karticu na paypal morat’ ces zvati banku za potvrdu kartice ti trebaju dati 4 broja i da zaboravio sam reci na pocetku ;D Da bi aktivirao na paypal karticu moraš imati na kartici $1.99 koji ce ti oni uzeti za potvrdu kartice i nakon potvrde vratiti :slight_smile:

Koliko često primaš novac? Čisto sumnjam da je personal dovoljan.

Svake sedmice povlačim novac.

Ne vjerujem da možeš primati ogroman broj uplata mjesečno preko personal acc. Čak i PayPal prijeti suspenzijom računa ukoliko ga koristiš za biznis a ne samo slanje i primanje novca ka/od prijatelja, čitaj 1. uplata/mj.

U mojem slučaju bit će odmah biznis jer je riječ o d.o.o., ali da li zna netko da li naša banka uzima proviziju kada sjeda novac sa paypala?
oko otvaranja i vođenja pp accounta znam, imam osobni.

Naša banka ne uzima proviziju pošto se ne radi o bank wire transakciji već o uplati na karticu. Isto tako niti Paypal ne uzima proviziju ako ga pustiš da sam isplačuje svakog prvog u mjesecu, no ako isplatu želiš ranije, onda postoji fee od $5. Isto vrijedi i za privatne i biznis accountove.

steel, hvala puno za informaciju. Zbunjuje me ovo:
https://www.paypal.com/hr/cgi-bin/webscr?cmd=_display-xborder-fees-outside&countries
Tu kaže da za kupce izvan matične zemlje pp naplačuje provizij?

Ustvari piše mi : Account Type: Premier

Znam sam da nešto nije u redu, taj i ja koristim :).